reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Też uważam że niebieski dla chłopca a różowy dla dziewczynki to trochę oklepany sposób na podział :-) uważam ze zielony,czerwony ,szary czy zółty są piekne i pasuje obu płciom :-) u mojej córy w szafie na pewno bedzie mało różu :-)

Co do kremów to ja używam z Pharmaceris i z Gerbera na zmianę rano a wieczorem smaruję się oliwką na razie nic nie wyskoczyło mam nadzieję że tak zostanie :tak:

Majeczka my akurat marzyliśmy o córci więc wolę żeby lekarz się nie mylił haha chociaż jak się okaże ze chłopak to przecież zadna tragedia to przecież też będzie moje dziecko bez względu na płeć bedę kochać bardzo :tak: a wózek faktycznie ciężki ale urzekł nas z mężem i nic na to nie poradze :-) ja mieszkam w domu prywatnym więc problem wnoszenia odpada ale tak czy owak przydał by się lekki bo różnie bywa czasem trzeba wnieść gdziekolwiek więc na razie marze ale jeszcze przemyślę :-)

Mnie dziś daje popalić w lewej pachwinie nie wiem czy to jajnik czy te wiazadła masakra :-(
a dzidzia mnie dziś kopie powyżej pępka :szok: może już być tak wysoko? jestem dwa dni po wizycie i już pojawiają się strachy hahaha :-D

reklama
Anć super zdjecia ":)

Też nie lubie takiego podzialu na rózowe i niebieskie. Misia ubieram kolorowo i przez to prawie większosc ciuszków wykorzystam teraz dla malutkiej.Fakt ze jak widze takie malutkie różowe sukieneczki to az mi się gęba śmieje ale to kilka dokupie.

Co do wózka to tez mam Tako 19,5kg i myslę żeby drugi jakiś tani dokupic żebym miała na górze i nie musiała wynościc tego kombajnu na 3 piętro .

Ptyśka mi gin mówił że łozysko mam na wyskości pępka więc może juz byc tak wysoko.

Oj ja tez nie przepadam na dzieleniu na różowe i niebieskie.Zresztą te majtkowe kolory mi sie średnio widza. Ja wolę albo bardzo kolorowe albo neutralne kremowe takie unisexy :tak: Jak załaduje zdjęcia to pokaże Wam na odpowiednim watku moje zdobycze

Uffff odczytałam w końcu.Pogoda dupiana ,normalnie jesień.
The_withe_one ja bym poprosiła moderatorki aby utworzyły osobny wątek z listą co potrzeba na wyprawkę.Bo później nie będziemy wertować tyle stron,a ściąga fajna by była
Anć mój ginek tylko raz mnie badał na fotelu,a tak to szyjkę ogląda poprzez USG.
Mimii gratulacje ogromne i kciuki za egzamin
Mina no super z tym konkursem i wygraną .

Co do gina to ja natrafiłam na super i to na NFZ za nic nie płacę,wizytę mam na ustaloną godzinę więc kolejek nie ma wcale.Tylko bida z tym,że USG nie na każdej wizycie.Co do badań to chodzę tam gdzie gin przyjmuje bo mają osobny pokój do pobierania krwi itd. więc wchodzę i wychodzą .

Wiecie czy można zabrać laktator do szpitala?

majeczka - ja robiłam tak, że małż rano znosił wózek do piwnicy i ja go stamtąd brałam na spacery i zostawiałam , a on potem brał go na górę po pracy, bo Majka w nim spała przez 2 m-ce, łóżeczko było nieprzytulne dla niej, a potem sąsiadka się zlitowała z parteru (miała werandę i zamykaną) i pozwoliła mi tam zostawić wózek :-)

ptyśka - ja też powtarzałam kiedyś, że różowego będę miała mało i na początku rzeczywiście tak było, ale jak Majka zaczęła dorastać, to okazało się, że ten różowy jej jakoś pasuje, a od kiedy ma własne zdanie - to różowy mógłby być jedynym kolorem jaki nosi (nie jest tak źle, jak u znajomych, gdzie nawet narty miały być różowe), taki kolor się jej podoba i to jest normalne w pewnym okresie :-) na szczęście Majka lubi nosić też inne kolory, więc mam błękity , szarości, zielenie, a nawet beże i czekolady do dyspozycji

majeczka - ja robiłam tak, że małż rano znosił wózek do piwnicy i ja go stamtąd brałam na spacery i zostawiałam , a on potem brał go na górę po pracy, bo Majka w nim spała przez 2 m-ce, łóżeczko było nieprzytulne dla niej, a potem sąsiadka się zlitowała z parteru (miała werandę i zamykaną) i pozwoliła mi tam zostawić wózek :-)

ptyśka - ja też powtarzałam kiedyś, że różowego będę miała mało i na początku rzeczywiście tak było, ale jak Majka zaczęła dorastać, to okazało się, że ten różowy jej jakoś pasuje, a od kiedy ma własne zdanie - to różowy mógłby być jedynym kolorem jaki nosi (nie jest tak źle, jak u znajomych, gdzie nawet narty miały być różowe), taki kolor się jej podoba i to jest normalne w pewnym okresie :-) na szczęście Majka lubi nosić też inne kolory, więc mam błękity , szarości, zielenie, a nawet beże i czekolady do dyspozycji

sonkaa - wiesz, że z tą piwnicą ja wczoraj wykminiłam dokładnie ten sam plan i poinformowałam męża, że musimy tylko zmienić zamkniecie w niej, bo narazie musze sie okropnie z nią siłować, żeby drzwi otworzyć - ale numer, a myslalam ze tylko ja bede chciala w piwnicy wózek porzucać :-D
a co do rózowych i niebieskich ubranek to chodziło mi bardziej o to, że teraz nie mam ciśnienia, żeby je kupować konkretnie pod płeć, a wiadomo sonkaa tak jak piszesz, że dziecko później samo decyduje w czym chce chodzić :tak:

Hej,

zrobiłam ostatnio mega listę wyprawki dla dziecka i torby do szpitala. Jak myślicie gdzie to wkleić? Na główny czy z zakupami?

The_withe_one ja bym poprosiła moderatorki aby utworzyły osobny wątek z listą co potrzeba na wyprawkę.Bo później nie będziemy wertować tyle stron,a ściąga fajna by była
moze zrobie teraz watek z wyprawka a pod koniec lipca zrobimy wspolne podsumowanie i trzasne atki zamkniety zeby bez bzdetow bylo same konkrety spisane jako sciag?? moze byc?? tzn ja zakladam watek a wy dawajta listy wyprawkowe bedziemy sie korygowac i poprawiac :-)

reklama
Do góry