reklama
emotion_sickness
mama szkrabusia =)
emotion, a jak Twoja tarczyca? Ja poprzednio na twardnienie zażywałam nospe doraźnie i codziennie magnez. Magnez na polecenie endo, on też uspokaja mięśnie. Uważaj z tymi twardnieniami, wrzuć trochę na luz i leż więcej:-) Mnie dziąsła nie krwawią.
Tarczyce kontroluje, co miesiac badania + po konsultacjii z lekarzem podnosimy dawki,emotion mi krwiawią praktycznie codziennie dziąsła przy myciu zębów. A co do twardnienia brzuszka na wieczór to pewnie poo całym dniu na nogach, za dużo wysiłku, więc musisz więcej wypoczywać w ciągu dnia ;-)
Mam bardzo fajna lekarke i konsultuje sie z nia przez telefon - moglaby mnie zlac - bo przeciez przez telefon nie place za wizyte i jest stratna, ale jej to nie przeszkadza.
Dzieki dziewczynki :*:*
Wracam do pracy powoli - wiec z odpoczynkami bedzie gorzej, no ale zobaczymy, mam fajne kolezanki - mimo ze szef idi@ta - to dziewczyny dbaja o to zeby sie nie przemeczac i najgorsze czynnosci beda wykonywac za mnie [tak bylo zanim poszlam na zwolnienie.
Widze ze ogolnie nie jestem sama z tymi krwawiacymy dziaslami,a moje dziąsła to mało powiedziane, że krwawią czasem jak myję zęby krew leje mi się po szczoteczce i ręce
[...]
Moja macica to jest pod kołderką tluszczu więc nie bardzo mam jak ją macać a zresztą nawet się tego boję pewnie moja gin jutro ją wymaca ;0
Nikt wczesniej tu nie wspominal wiec myslalam ze jestem osamotniona
A co do warstwy tluszczyku to napewno nie jest tak zle.
Ja mimo ze mam spora opone to mam twardy brzuch - ze palucha nie wbije - tak jakby nawet tluszcz twardnial
Moja siostra rodzila przez cesarke, ale marzy zeby rodzic normalnie.Jeszcze Wam napiszę, że wszystkie moje koleżanki które miały pierwsze cc następne też chcą tak rodzić. Właściwie tylko jedna miała cesarkę ze wskazaniem bo dziecko było ułożone poprzecznie i ona następne chciałaby bardzo rodzić naturalnie. Takim jest wyjątkiem:-)
Mallinowa ja mam ciagle otwarte na zakladkach inne kalendarze:
Kalendarium CIĄŻY – II trymestr - badania prenatalne, ciąża, obrzęki, rozstępy, ruchy płodu - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl
[linki mi nie wchodza cale, ale mam ogolnie 4 kalendarze otwarte Na stale
ebrzuszek pl
brzuszek net
medserwis pl
+ to co wyzej - jedyny link dzialajacy
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja polecam :
Kalendarz ciąży - Ciąża i poród (rozczulił mnie dzień w którym dziecko pokryte jest puszkiem )
Kalendarz ciąży - Dzieci.pl tutaj dość obszernie opisane :-)
Kalendarz ciąży - Ciąża i poród (rozczulił mnie dzień w którym dziecko pokryte jest puszkiem )
Kalendarz ciąży - Dzieci.pl tutaj dość obszernie opisane :-)
Mallinowa_Paula
Fanka BB :)
Tak, tych stron z opisami jest dużo, ale na mamzone jest dodatkowo filmik. Chyba, że gdzieś jeszcze, a ja przegapiłam.
Witajcie
dziecię już w szkole a ja zabieram się za mycie 2 okna w kuchni. Wczoraj umyłam tylko w salonie, okna mam ogromne bo mieszkanie wysokie na 3m więc po jednym wczoraj padłam.
A jeszcze pracę na studia skończyć dla małża i jego kolegów i wizyta po 15. u doktorka. pracowity dzień mam.
dziecię już w szkole a ja zabieram się za mycie 2 okna w kuchni. Wczoraj umyłam tylko w salonie, okna mam ogromne bo mieszkanie wysokie na 3m więc po jednym wczoraj padłam.
A jeszcze pracę na studia skończyć dla małża i jego kolegów i wizyta po 15. u doktorka. pracowity dzień mam.
Musa
Fanka BB :)
dziękuję dziewczynki z porady, na moja chrypkę od wczoraj pije herbatkę z soczkiem malinowym (ale bez miodu, bo go szczerze nienawidzę i sam zapach wzmaga we mnie odruch wymiotny) poczekam do jutra i jak się nie polepszy pójdę do lekarza, choć nie boli mnie w ogóle gardło, ale lepiej dmuchać na zimne i tak pewnie zbytnio mi nie pomoże oprócz naturalnych metod raczej nic mi nie pozostało:-) jeśli o kalendarze ciąży chodzi tez je na bieżąco śledzę, sprawdzając co tydzień co u mego Juniorka, opis 19 tygodnia trochę mnie uspokoił, gdy przeczytałam "Jakie zmiany zachodzą w twoim organizmie?
Zmiany hormonalne mają korzystny wpływ na twój organizm. Komórki odpowiadające za wzrost włosów i paznokci są trochę lepiej ukrwione i poprawia się ich metabolizm. Może to doprowadzić do szybszego wzrostu i zagęszczenia włosów i oraz znacznego wzmocnienia paznokci. Niestety, te zmiany znikną po porodzie. Lepsze funkcjonowanie komórek odpowiedzialnych za wzrastanie włosów może jednak doprowadzić również do pojawiania się owłosienia w mniej pożądanych miejscach - w okolicach podbródka, nad górną wargą, z boku policzków, na podbrzuszu, a nawet w okolicy ramion i pleców" uwierzcie mi lub nie ale już bałam się że zamieniam się w jakiegoś szympansa jestem blondynka i owłosienie mam raczej niewidoczne i skąpe ale ostatnio nawet mój mąż zauważyła na podbrzuszu jakaś większą sierść - mam nadzieje ze to nie będzie postępować bo jeśli tak to już zaczynam zbierać na zabieg laserowy po ciąży:-)
Zmiany hormonalne mają korzystny wpływ na twój organizm. Komórki odpowiadające za wzrost włosów i paznokci są trochę lepiej ukrwione i poprawia się ich metabolizm. Może to doprowadzić do szybszego wzrostu i zagęszczenia włosów i oraz znacznego wzmocnienia paznokci. Niestety, te zmiany znikną po porodzie. Lepsze funkcjonowanie komórek odpowiedzialnych za wzrastanie włosów może jednak doprowadzić również do pojawiania się owłosienia w mniej pożądanych miejscach - w okolicach podbródka, nad górną wargą, z boku policzków, na podbrzuszu, a nawet w okolicy ramion i pleców" uwierzcie mi lub nie ale już bałam się że zamieniam się w jakiegoś szympansa jestem blondynka i owłosienie mam raczej niewidoczne i skąpe ale ostatnio nawet mój mąż zauważyła na podbrzuszu jakaś większą sierść - mam nadzieje ze to nie będzie postępować bo jeśli tak to już zaczynam zbierać na zabieg laserowy po ciąży:-)
Witam się o poranku :-)
Ja już wyprawiłam Majkę do przedszkola i zaraz zabiorę się do prasowania, bo nazbierało się z dwóch prań a te małe bluzeczki i falbanki .... masakra, ale zrobię zanim zacznie się gorąco robić
Musa - nie przejmuj się, ja tez jestem blondynką i owłosienie na ciele raczej niezbyt obfite, a teraz nie tylko podbrzusze zarosło, wytworzyło się coś w rodzaju bokobrodów :-( , a i na piersiach dostrzegłam ostatnio parę włosków ... masakra jakaś, ale ponoć normalna - zwłaszcza jak się ma chłopaka podobno :-) - ja śmieję się, że będę pierwszym facetem w ciąży
Ja już wyprawiłam Majkę do przedszkola i zaraz zabiorę się do prasowania, bo nazbierało się z dwóch prań a te małe bluzeczki i falbanki .... masakra, ale zrobię zanim zacznie się gorąco robić
Musa - nie przejmuj się, ja tez jestem blondynką i owłosienie na ciele raczej niezbyt obfite, a teraz nie tylko podbrzusze zarosło, wytworzyło się coś w rodzaju bokobrodów :-( , a i na piersiach dostrzegłam ostatnio parę włosków ... masakra jakaś, ale ponoć normalna - zwłaszcza jak się ma chłopaka podobno :-) - ja śmieję się, że będę pierwszym facetem w ciąży
reklama
Mamba_2008
Bubusiowa Mama:)
Witam się o poranku :-)
Ja mam ciemne włosy i większe owłosienie u mnie to normalne podobno posiadam dośc sporo testosteronu, więc ściezka miłości u mnie się pojawia widozna dośc mocno no i włoski na piersiach niestety też a wszystko to ciemne włosy. Natomiast bozia mnie do końca nie pokarała i na rękach plus nogach rosną mi blond z czego nie widać mi ich tak bardzo i nie są one, ąz takie mocne. P. S. Do małpy mi daleko ;-)