reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

jutrzenka - ja też naprodukowałam już syropku z mlecza

a na chrypkę bardzo dobry jest własnie... syrop z mlecza

reklama
emotion, a jak Twoja tarczyca? Ja poprzednio na twardnienie zażywałam nospe doraźnie i codziennie magnez. Magnez na polecenie endo, on też uspokaja mięśnie. Uważaj z tymi twardnieniami, wrzuć trochę na luz i leż więcej:-) Mnie dziąsła nie krwawią.
emotion mi krwiawią praktycznie codziennie dziąsła przy myciu zębów. A co do twardnienia brzuszka na wieczór to pewnie poo całym dniu na nogach, za dużo wysiłku, więc musisz więcej wypoczywać w ciągu dnia ;-)
Tarczyce kontroluje, co miesiac badania + po konsultacjii z lekarzem podnosimy dawki,
Mam bardzo fajna lekarke i konsultuje sie z nia przez telefon - moglaby mnie zlac - bo przeciez przez telefon nie place za wizyte i jest stratna, ale jej to nie przeszkadza.
Dzieki dziewczynki :*:*
Wracam do pracy powoli - wiec z odpoczynkami bedzie gorzej, no ale zobaczymy, mam fajne kolezanki - mimo ze szef idi@ta - to dziewczyny dbaja o to zeby sie nie przemeczac i najgorsze czynnosci beda wykonywac za mnie [tak bylo zanim poszlam na zwolnienie.

a moje dziąsła to mało powiedziane, że krwawią czasem jak myję zęby krew leje mi się po szczoteczce i ręce:confused:
[...]
Moja macica to jest pod kołderką tluszczu więc nie bardzo mam jak ją macać a zresztą nawet się tego boję pewnie moja gin jutro ją wymaca ;0
Widze ze ogolnie nie jestem sama z tymi krwawiacymy dziaslami,
Nikt wczesniej tu nie wspominal wiec myslalam ze jestem osamotniona :p

A co do warstwy tluszczyku to napewno nie jest tak zle.
Ja mimo ze mam spora opone to mam twardy brzuch - ze palucha nie wbije - tak jakby nawet tluszcz twardnial :p

Jeszcze Wam napiszę, że wszystkie moje koleżanki które miały pierwsze cc następne też chcą tak rodzić. Właściwie tylko jedna miała cesarkę ze wskazaniem bo dziecko było ułożone poprzecznie i ona następne chciałaby bardzo rodzić naturalnie. Takim jest wyjątkiem:-)
Moja siostra rodzila przez cesarke, ale marzy zeby rodzic normalnie.

Mallinowa ja mam ciagle otwarte na zakladkach inne kalendarze:
Kalendarium CIĄŻY – II trymestr - badania prenatalne, ciąża, obrzęki, rozstępy, ruchy płodu - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl

[linki mi nie wchodza cale, ale mam ogolnie 4 kalendarze otwarte :) Na stale :)

ebrzuszek pl

brzuszek net

medserwis pl

+ to co wyzej - jedyny link dzialajacy :p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie,padł mój komp ,a zanim dopcham się do laptopa jest już noc,będę więc przez 2-3 dni z doskoku.

Dbajcie o brzuszki ,odpoczywajcie.
Wizytującym w najbliższym czasie życzę super wizyt.
Pozdrawiam

Witajcie
dziecię już w szkole a ja zabieram się za mycie 2 okna w kuchni. Wczoraj umyłam tylko w salonie, okna mam ogromne bo mieszkanie wysokie na 3m więc po jednym wczoraj padłam.
A jeszcze pracę na studia skończyć dla małża i jego kolegów i wizyta po 15. u doktorka. pracowity dzień mam.

dziękuję dziewczynki z porady, na moja chrypkę od wczoraj pije herbatkę z soczkiem malinowym (ale bez miodu, bo go szczerze nienawidzę i sam zapach wzmaga we mnie odruch wymiotny) poczekam do jutra i jak się nie polepszy pójdę do lekarza, choć nie boli mnie w ogóle gardło, ale lepiej dmuchać na zimne i tak pewnie zbytnio mi nie pomoże oprócz naturalnych metod raczej nic mi nie pozostało:-) jeśli o kalendarze ciąży chodzi tez je na bieżąco śledzę, sprawdzając co tydzień co u mego Juniorka, opis 19 tygodnia trochę mnie uspokoił, gdy przeczytałam "Jakie zmiany zachodzą w twoim organizmie?
Zmiany hormonalne mają korzystny wpływ na twój organizm. Komórki odpowiadające za wzrost włosów i paznokci są trochę lepiej ukrwione i poprawia się ich metabolizm. Może to doprowadzić do szybszego wzrostu i zagęszczenia włosów i oraz znacznego wzmocnienia paznokci. Niestety, te zmiany znikną po porodzie. Lepsze funkcjonowanie komórek odpowiedzialnych za wzrastanie włosów może jednak doprowadzić również do pojawiania się owłosienia w mniej pożądanych miejscach - w okolicach podbródka, nad górną wargą, z boku policzków, na podbrzuszu, a nawet w okolicy ramion i pleców"
uwierzcie mi lub nie ale już bałam się że zamieniam się w jakiegoś szympansa:-D jestem blondynka i owłosienie mam raczej niewidoczne i skąpe ale ostatnio nawet mój mąż zauważyła na podbrzuszu jakaś większą sierść:szok::szok: - mam nadzieje ze to nie będzie postępować bo jeśli tak to już zaczynam zbierać na zabieg laserowy po ciąży:-)

No i mamy środek tygodnia :-) Ja dzisiaj spuchłam totalnie na twarzy, bo ósemka rozerwała mi dziąsło w strzępki, boli jak cholerka... :/ nie wiem czy uda mi się coś dzisiaj zjeść :-(

Witam się o poranku :-)

Ja już wyprawiłam Majkę do przedszkola i zaraz zabiorę się do prasowania, bo nazbierało się z dwóch prań a te małe bluzeczki i falbanki .... masakra, ale zrobię zanim zacznie się gorąco robić

Musa - nie przejmuj się, ja tez jestem blondynką i owłosienie na ciele raczej niezbyt obfite, a teraz nie tylko podbrzusze zarosło, wytworzyło się coś w rodzaju bokobrodów :-( , a i na piersiach dostrzegłam ostatnio parę włosków ... masakra jakaś, ale ponoć normalna - zwłaszcza jak się ma chłopaka podobno :-) - ja śmieję się, że będę pierwszym facetem w ciąży

reklama
Witam się o poranku :-)

Ja już wyprawiłam Majkę do przedszkola i zaraz zabiorę się do prasowania, bo nazbierało się z dwóch prań a te małe bluzeczki i falbanki .... masakra, ale zrobię zanim zacznie się gorąco robić

Musa - nie przejmuj się, ja tez jestem blondynką i owłosienie na ciele raczej niezbyt obfite, a teraz nie tylko podbrzusze zarosło, wytworzyło się coś w rodzaju bokobrodów :-( , a i na piersiach dostrzegłam ostatnio parę włosków ... masakra jakaś, ale ponoć normalna - zwłaszcza jak się ma chłopaka podobno :-) - ja śmieję się, że będę pierwszym facetem w ciąży

Ja mam ciemne włosy i większe owłosienie u mnie to normalne podobno posiadam dośc sporo testosteronu, więc ściezka miłości u mnie się pojawia widozna dośc mocno no i włoski na piersiach niestety też a wszystko to ciemne włosy. Natomiast bozia mnie do końca nie pokarała i na rękach plus nogach rosną mi blond z czego nie widać mi ich tak bardzo i nie są one, ąz takie mocne. P. S. Do małpy mi daleko ;-)

Do góry