reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

reklama
Nikola ,na pewno już czytałaś ,ale wklejam dietę
[h=3]Dieta przy cholestazie ciążowej[/h] Ponieważ cholestaza to choroba przeciążonej wątroby, ważne jest utrzymanie odpowiedniej diety, by nie fundować organizmowi dodatkowego obciążenia. Dlatego mama z cholestazą powinna przestrzegać kilku zasad: zrezygnować ze smażonych i surowych pokarmów; jeść tylko produkty gotowane, nawet warzywa i owoce; ograniczyć tłuszcze, majonez zastąpić jogurtem naturalnym; zapomnieć o napojach słodzonych i gazowanych, i oczywiście o słodyczach. Może natomiast pić wszelkiego rodzaju kompoty i jeść delikatne dla wątroby biszkopty.
Nie jest to łatwe, szczególnie wtedy, kiedy ma się zachcianki, ale warto się przemóc.

Witajcie!
Ja tylko na chwilkę, bo wróciliśmy właśnie od teściów i wybieramy się na grilla do znajomych, więc wpadliśmy się tylko przebrać :tak:
Nikola to trzymam kciuki żeby wyniki się nie pogorszyły, dużo zdrówka dla Was!
aguga mój Maluch też się już rozpycha. Dziś pierwszy raz obudził mnie swoimi kopniakami o 6 rano. Tak mocnych kopniaków i tak dużo to jeszcze nie czułam :tak: Cudowne uczucie :-)

Jutrzenka ja to np. bardzo lubię i czasami piję zamiast herbaty, najbardziej do chleba z żółtym serem;-) Obiektywnie myślę, że ma znośny smak, szczególnie osłodzone. Aha, można tez z cytryną.

Jutrzenko ja tez jeszcze nie wyraźnie czuję ruchy (nie wiem czy to dzidziuś) czy jakieś bulgotki. Fakt że mam więcej tłuszczyku na brzuchu niż w pierwszej ciązy i może to jest powodem:(

Nikolla
zdrówka Ci życzę i cierpliwości!

U nas po deszczu ,niedawno wstałam tak mnie zmogło i jakas taka niepozbierana chodze ..

hej hej!!

skutecznie mnie odwiodłyście od pomysłu wskoczenia na listopad - ale nawet tam nie zaglądnęłam ani razu i nie mam zamiaru :-D najwyżej bede Was obserwować i męczyć podpowiedziami na poród, jak bede ostatnia :zawstydzona/y:
a w KRK dziwna pogoda - do południa pięknie, wręcz upalnie, a później solidny deszcz aż do teraz - znów słoneczko wychodzi. a jutro mój mężuś ma urodzinki i cóż.. miała być duża imprezka, bo to okrągłe urodziny, a tu nici z tego hehe pójdziemy na obiadek do knajpki i kupiłam bilety do teatru - a co.. jak szaleć to szaleć ;-)

Majeczka to na kiedy w listopadzie termin? ,
możesz przecież urodzić w 38 Hbd -i to też jest już ciąża donoszona i będzie jeszcze październik ,to maluch przecież decyduje:-)

Jestem po lekturze artykułu:
http://www.edziecko.pl/edziecko/1,105020,11562915,Dzieci__ktorych_plec_jest_tajemnica.html

Nie umiała bym tak bezpłciowo wychowywać dzieci ,pozbawić moje damy od maleńkości kokard ,kucyków ,sukienek ,czy innych różowości ,by same zdecydowały czy chcą być chłopcem ,czy dziewczynką .

Ostatnia edycja:
reklama
Sandy:szok:

Chociaz moja Hania ma jedna ciężarówke, którą lubi się bawic i nie wszystko ma różowe to zdecydowanie wie, ze jest dziewczynką:-D

Do góry