reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Jutrzenka, zdrówka życzę :-)

My już po zakupach, a na obiad zamierzamy dzisiaj po raz pierwszy w sezonie zrobić grilla :biggrin2: Pogoda w miarę dopisuje bo słonko świeci, chociaż na mieście deszczyk nas złapał, ale mam nadzieję, że reszta dnia będzie ciepła i słoneczna :biggrin2:

Co do płci mi też jest wszystko jedno, byle zdrowe było i byle szczęśliwie doczekać do tego października. A termin też mam raczej pod koniec (20). A jeszcze wracając do płci to u mojego męża zdecydowanie żądzą chłopaki, jeszcze w linii prostej nie urodziła się żadna dziewczynka! Mąż ma brata, teściu ma brata, który też ma synów, babcie samych wnuków więc od męża strony każdy liczy w końcu na dziewuszkę. Z takich niby objawów to wychodzi dziewczyna, ale wydaje mi się, że ten testosteron i tak się przebije. Ale tak jak mówiłam, najważniejsze żeby zdrowe było, a kochać już kochamy ze wszystkich sił :-)

reklama
Witam się popołudniowo, za oknem deszczyk, leniwy dzień, posprzątaliśmy w domku a ja zamarzyłam o bloku czekoladowym, T. pojechała nawet z zamiarem odnalezienia takowego, ale bez szans :-(

patrycja - my w Karpaczu byliśmy w willi Iga (znajdziesz w necie) w pokoju z tarasem i byliśmy bardzo zadowoleni (dwa lata temu) a już rozwalały mnie świeże kwiaty w wazonach :-)

jutrzenka - na kaszel, to klasyczny syrop z cebuli (pokroić w kostkę i warstwami przesypać cukrem lub miodem, odcxzekać godzinkę i pić 3 razy po łyżeczce) - zupełnie znośne i działa

my planujemy jutro grilla, mam nadzieję, że nie będzie padac

Kiedy byłam w ciąży z Majką marzyłam o córeczce i udało się, a teraz było mi szczerze obojetne, bo jak dziewczynka - to łatwiej będzie sie im bawić, no i mam ubrania i zabawki, a jak chłopczyk - to będzie parka, okazało się, że Michałek, więc "wszystkie dzieci w domu" jak powiedział mój Gin

teraz to się martwię, jak brzuch mnie pobolewa, jak nie czuję Michasia, że coś jest nie tak i już nie myślę o płci, byle wszystko było ok, na szczęście wizyta już w pn o 8.00, ale już się boję

witam u mnie nudaaaa ... dziś czuje się nieźle ale wczoraj wymiotowałam i swędzenie się nasiliło

co do powrotu do zdrowia to cóż nie nastąpi wcześniej niż po porodzie to jest jednak cholestaza z tym że spowodowana nie jak to jest kalsycznie złogami zółci w wątrobie tylko właśnie tym kamieniem wiec nie pozostaje mi nic jak się modlić żeby się wyniki nie pogorszyły co do leczenia to cóż takie jak przy cholestazie co do ryzyka dla dziecka to usłyszałam że nie jest to sytuacja komfortowa z tym ze póki co wyniki nie są najgorsze wiec nie jest tak źle... jednak i tak się bardzo martwię...

jutrzenka zdrówka życzę!!!!

co do płci to jest mi obojętna i była od początku nie ważna tyle starałam sie o dzidziusia że nie przyszło mi nawet do głowy myśleć o płci a teraz tym bardziej aczkolwiek chciałabym wiedzieć tak z ciekawości choćby po to żeby się zwracać iminie do brzucha jak się nie dowiem tez nie będzie tragedii zWiki nie wiedziałam bo nie pokazała co ma miedzy nogami

sandy no mam nadzieje że uda mi się w jakiś sposób opanować to dieta ale wczoraj się przełamałam bo obiad był niby lekko strawny ale i tak dostałam ataku z wymiotami a swędzenie się nasiliło w nocy i swędzi teraz dość mocno
sonka nie są złe ja na to wszystko ;-) żeby tylko się to nie pogłębiało....

Ostatnia edycja:
Jutrzenka, zaparz sobie majeranek, może być osłodzony miodem. Taki zwykły z torebki z przyprawami, daj 2-3 łyżeczki na kubek wrzątku i przecedź. Pij gorące, ciepłe albo chłodne, jak wolisz, wieczorem już niekoniecznie, bo działa wykrztuśnie, po co masz nie spać w nocy ;)
Zdrówka życzę.

dziekiuje Ci bardzo. A to jest do wypicia czy paskudztwo???

Netika dziekuje i Tobie rozniez zdrowka

Mimii oj smaka robisz. Ja w weekend majowy otwarcie sezonu planuje

Sonka dzięki, a ile on moze stac w lodowce potem, bo nie wiem z ilu cebul zrobic

Nikola bidulko wspolczuje, wszystko bedzie dobrze.

u mnie juz ogarniete, na szczescie moja mama przyszla i mi duuzo pomogla bo sama to nawet gory bym nie sprzatnela przy moim samopoczuciu.

ide do kuchni, Kuba wola o jedzenie :-D

Nikola oby się nie pogorszały wyniki .Czego nie możesz jeść?
Jutrzenka ja jak Sonkaa polecam sok z cebuli .Ja zalewałam miodem i dodałam ząbek czosnku,efekt poprawy był i to szybko.
Sonka my dziś mieliśmy grilla. Mi też płeć obojętna byleby zdrowe było.Tylko nie wiem czemu do brzuszka zwracam się w formie męskiej-przeczucie???Synek chce braciszka :-)
Ja dzisiaj obudziłam się o 4:30 bo młode tak mi się rozpychało w brzuchu ,że ledwo co do łazienki doleciałam -na pęcherz naciska. Taką kuleczkę czuję po lewo jak się przesuwa,ale od 4dni jest tak codziennie :tak:

dziekiuje Ci bardzo. A to jest do wypicia czy paskudztwo???

Netika dziekuje i Tobie rozniez zdrowka

Mimii oj smaka robisz. Ja w weekend majowy otwarcie sezonu planuje

Sonka dzięki, a ile on moze stac w lodowce potem, bo nie wiem z ilu cebul zrobic

Nikola bidulko wspolczuje, wszystko bedzie dobrze.

u mnie juz ogarniete, na szczescie moja mama przyszla i mi duuzo pomogla bo sama to nawet gory bym nie sprzatnela przy moim samopoczuciu.

ide do kuchni, Kuba wola o jedzenie :-D
Trzeba skroić cebule i odstawić w ciepłe miejsce pod przykryciem żeby sok puściła.Ja nie trzymałam tego w lodówce ,na drugi dzień robiłam nową miksturę

reklama
Do góry