reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Mój R schodzi mi z drogi ,jest poinformowany co go czeka jak będzie zadawalający wynik z hispatu .., :-)teraz tylko czekanie na @,szereg badań...

reklama
Tak elektroniczna ale wiecie co chyba się pośpieszyłam z zachwalaniem ta się coś zwiesza i musiałam pojechać wymienić , mam nadzieje że ta już będzie działać jak nie to w ogóle oddam więc może i tanioszka ale nie wiem czy długo podziała :no:
A ile ta waga kosztowała?Szkoda,że źle działa

No sikanie w nocy to masakra. Najgorzej jak się zachce tak z godzinę przed budzikiem i wtedy dylemat: wytrzymam czy nie wytrzymam :) A spać trzeba póki jeszcze można :)

ja wagę mam, ale jakoś ostatnio niechętnie na nią wchodzę, ie bardzo podoba mi się wynik jaki wyświetla...
jutro wizyta u pielęgniarki i ważenie, więc niestety trzeba będzie się z wagą zmierzyć po świętach, ehh :)
dzisiaj za to w ramach dbania o kondycję wybraliśmy się z mężem na małą przejażdżkę rowerową i nawet fajnie było :) oczywiście wolno i spokojnie, ale dotleniłam się za wszystkie czasy :) pewnie już niedługo na rower się nie wpasuję, bo brzuszek rośnie ale póki się da to będę korzystać

a co do sikania, też mam z tym problem, jeszcze w nocy mogę wstać, ale nad ranem, jak wiem że niedługo zadzwoni budzik to się strasznie nie chce...
a że tak was spytam, bo miałam z tym ostatnio dylemat - jeśli macie akurat oddać mocz, a zachce wam się siku powiedzmy 4-5 rano to oddajecie ten, czy jeszcze późniejszy? w mojej instrukcji pisało że ma być poranny, po nocnym wypoczynku i trzeba go zawieźć najpóźniej 2 h po oddaniu no i nijak mi się to wpasowuje w te godziny...
Ja dzisiaj tak miałam.Obudziłam się ok godz 5 i myślałam czy wytrzymam do 8 czy wstać,ale jednak wstałam bo uciska miałam mocny na pęcherze.Wstałam później o 7:45 i nasiusiałam do pojemniczka do badań.
Witam! Jestem tu nowa :)
Moj termin porodu to 6 pazdziernik 2012. Milo mi do was dolaczyc :)
Pozdrawiam pazdziernikowe przyszle mamy!
Witaj ,mamy termin na ten sam dzień :-)

Ja też mega nerwowa i płaczliwa-hormony szaleją nie ziemsko :eek: Dziś rano pojechałam na pobranie krwi . Szaro ,buro i ponuro dzisiaj ,nic się nie chce-zaraz pod kocyk wskoczę.Dziś synek w domu bo przeziębiony

sandy ja mam nadzieje ze wyniki bedziesz miec wporzadku i bedziecie mogli sie starc o kolejnego babelka jesli zechcecie. widze po suwaczkach u ciebie ze juz raczej z gory zakladasz kolejne staranka:tak:trzymam wiec kciuki supermocno zeby sie udalo zdrowego bobo wychodowac

Tak elektroniczna ale wiecie co chyba się pośpieszyłam z zachwalaniem ta się coś zwiesza i musiałam pojechać wymienić , mam nadzieje że ta już będzie działać jak nie to w ogóle oddam więc może i tanioszka ale nie wiem czy długo podziała :no:

ja też mam taka wagę elektroniczną z biedronki i w zasadzie jest ok, z tym że musi stać na płaskiej powierzchni i nie na żadnym dywanie tylko najlepiej na idealnie równej powierzchni i wtedy wynik jest miarodajny, ja swoją kupiłam z półtora roku temu

Podusia do mnie dotarla, juz nie moge sie doczekac, aby sie z nia dzisiaj przespac hehe ;)

Dostalam tez list ze szpitala z wynikami badan z krwi i usg genetycznego i ryzyko wystapienie jakichkolwiek wad genetycznych u naszego Dzidziola jest wg nich bardzo niskie. Nasze "szanse" obliczyli na 1:17153 :) takze kolejny kamien milowy za nami :)

super że wyniki dobre:-D
daj linka to tej podusi co sobie wybrałaś bop też chcę kupić

witaj wśród październikówek:-D

z tymi hormonami i zmianą nastroju to u mnie jest ok, chociaż w sobotę to się strasznie poryczałam ale miałam powód bo mąż mnie strasznie zdenerwował:wściekła/y:, przez kilka godzin nie mogłam się uspokoić a później to miałam wyrzuty sumienia że przeze mnie dzidzia też cierpi:zawstydzona/y:

Dziewczyny oto link do podusi, nie tylko ma same pozytywne opinie na roznych stronach internetowych, ale zostala mi tez polecona przez kilka moich znajomych, z tego co widze, nadal maja ja na przecenie :)

http://maternitypillow.co.uk/Mum-E-Pregnancy-Pillow--Includes-White-Cover_p_127.html

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej kobitki

Poczytałam nadrobiłam i niestety znowu muszę was opuścić na chwile ponieważ
laptopik coś szwankuje i muszę go oddać na reklamacje.
Odezwe się za kilka dni

Trzymam kciuki za wizytujące i samych dobrych wieści życzę
Trzymajcie się

reklama
ja wczoraj byłam u dentysty za zęba w sumie mi wyszło około 600 zł a jeszcze okazało się że mam do leczenia sporo matko nienawidzę dentystów..... po za tym niby choróbsko trochę popuściło ale dalej czuje się podle do tego piszecie o dolegliwościach i w sumie się cieszyłam że wymioty przeszły a tu od niedzieli codziennie pół nocy w kiblu spędzam ....
ogólnie załapała mnie malusia depreszka ciążowa taka tyci tyci :eek:

Kurcze tez mi się wydaje że czasami czuję dzidzię ale nie wiem czy to juz mozliwe...
możliwe w 16 tygodniu w drugiej ciąży bardzo możliwe:tak:
Dostalam tez list ze szpitala z wynikami badan z krwi i usg genetycznego i ryzyko wystapienie jakichkolwiek wad genetycznych u naszego Dzidziola jest wg nich bardzo niskie. Nasze "szanse" obliczyli na 1:17153 :) takze kolejny kamien milowy za nami :)
gratulacje!!!
Hello!!Jestem już!!Nadrobię dopiero jutro,bo dzisiaj mam jeszcze załatwiania.
Wczoraj wyszłam ze szpitala,tam mi robili 2 razy usg i wyszło,ze krwiaka nie ma ,a że na wczoraj miałam umówioną moją wizytę prywatna,to poszłam i mój lekarz potwierdził,ale kazał się oszczędzać,bo nie wiadomo skąd były te plamienia i bóle brzucha.Mam nagraną płytkę z moja kruszynką,ma wszystko co trzeba,wymiary w normie NT-1,1, także jestem happy!!!
Jutro napiszę więcej.
to super dbaj o siebie tak jak lekarz zalecił......
witaj i rozgość się

talka oby głowa przeszła

Mój R schodzi mi z drogi ,jest poinformowany co go czeka jak będzie zadawalający wynik z hispatu .., :-)teraz tylko czekanie na @,szereg badań...
to zaciskam kciuki aby było wszystko oki!!!!!!

Do góry