reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

Zapominajka zdaję sobie sprawę że to nie będzie jak w zegarku, ale niestety niepokoi mnie to

poza tym wychodzi na to, że test wykazał ciąże w 3w1d., a robiłam go 2 dni po spodziewanej @, a to był 34 dzień cyklu

reklama
a propos daty porodu, to czy możliwa jest aż taka rozbieżność miedzy tym co wychodzi z daty ostatniej miesiączki a wynikiem USG
ja mysle ze wsio zalezy jakie sa cykle kiedy owulacja byla itd itd....ja wiem np ze mam nieregularne miesiaczki pomiedzy 21(najkrotszy jaki mialam) i 31(najdluzszy cykl) srednio mialam raczej 26 lub 28 dni. srednio liczac:tak: z wlasnej obserwacji wiem ze w styczniu owulke mialam o 2 dni szybciej niz teoretycznie powinnam wiec pewnie cykl mial byc krotszy:tak: plus minus jesli owulke mialam np 11.01 to do zaplodnienia doszlo albo 12 albo 13 albo jeszcze szybciej tylko zle zinterpretowalam swoje "objawy":tak:niektore kobiety maja np zaraz po miesiaczce owulke niektore tuz przed @ pod koniec cyklu a organizm babski plata figle i raczej nie znam zadnej dziewczyny ktora ma wszystko poukladane jak w zegarku;-):-D niemartw sie za wczasu :tak:

Witam nowe mamusie :)

W temacie kiedy powiedziec w pracy to w pierwszej poweidzialam w 2 m-cu ze wzgledu na to ze czasem trzeba było cos podzwigać.A wtedy u nas była fala bb.Pod oniec roku brałam slub a w nastepnym szefowa zaczeła sie dopiminac czy ja sie tez tym bb nie zaraziłam na co jej powiedziałam ze wlasnie jutro ide na wizyte do gina.Jej mina warta zobaczenia.
Teraz nie pracuje wiec problem z głowy.

Mendi niezły numer wywinełas z ta wizyta, dobrze ze udalo sie zapisac na jutro.

Marand ta rozbieznosc w wieku ciąży moze wynikac z tego ze owulacja była póżniej, tydzien to nie az tak wielka różnica.Ale co te cienie moga oznaczac to nie wiem.Mam nadzieje ze jutro sie wszystkiego dowiesz i bedzie wszystko ok.

Mnie dzis jakies mdłości dopadły, na szczescie bez wymiotów.Ale cały dzien zołądek mi ciąży.

witam! juz jestem po wizycie:)) zobaczylam moja kruszynke ma 5.2mm:)) nie mowil mi nic gin, ktory tydzien ale z moich wyliczen wynika, ze tak jak mam w suwaczku:)23.02 mam kolejna wizyte i powinno juz bic serduszko
wydaje mi sie, ze mam tam gdzies schowana druga fasolke bo bylo cos widac ale o wiele mniejeszego:) takze teraz trzeba odpoczywac i czekac na kolejne usg:)
foteczke zalaczylam w odpowiednim miejscu:)
jesli chodzi o mdlosci to ich nie mam. Jedne co to nie mam apetytu. Rano to nic nie wsadze do buzi bo bym chyba zwymiotowala:)

Ostatnia edycja:
Palu serdeczne gratulacje.

Mnie dzisiaja żołądek uciska,dalej mdli ,ale zjadłam więcej niż wczoraj.

palu gratuluję!

Dziewczyny może zrobiłybyśmy sobie listę przyszłych mamuś? :tak: Umieściłybyśmy tam np. przewidywaną datę porodu, wiek, a później płeć, imię, datę narodzin itd. Co wy na to?

reklama
Super dziewczynki ze Wam sie chumorki poprawily po wizytach u gin:) nasze fasolki sa silne i wszystkie dobrniemy do pazdziernika( no moze niektore z nas zachacza o wrzesien i listopad:-D)

a ja dzisiaj od rana niby zachcianki na cos...po czym jak to zrobie i wezme 3-4 kesy to stwierdzam ze jednak nie mam na to ochoty:-D

Do góry