reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

widze nadal brak wiesci od zapominajki....mam nadzieje ze to tylko chwilowy brak neta u niej albo pozno wrocila od gina i nie ma czasu naskrobac do nas:tak: przyjmuje od dzisiaj TYLKO POZYTYWNE WIADOMOSCI!!!!!!!!!!
niemartwcie se tak dziewuszki bo takie zamartwianie w niczym nie pomaga:zawstydzona/y:niestety sa rzeczy na ktore wplywu nie mamy

reklama
-sikam co chwilę, w nocy budzę się od 1 do 3 razy, co najlepsze od paru tygodni miewam bardzo dziwne sny więc budzę Lubego, żeby czuwał jak idę do łazienki i czekał aż wrócę :-D

Z tymi snami to jakaś plaga, ja też tak mam, normalnie bonanza.... Czasem w nocy budzę się po kilka razy i za każdym razem kiedy zasypiam zaczyna się nowy odcinek :D:D I to takie niestworzone rzeczy, na dodatek niektóre dość straszne. Może to przez to że się ciągle martwimy i te hormony w nas szaleją.

A o co chodzi z tym testem na płeć, nie doczytałam. To tutaj w tym temacie jest opisane?

nie słyszałam, żeby, któraś z Dziewczyn kupiła, ale stwierdzono, że 150 zł to za dużo na coś co może się picem na wodę okazać. i właściwie to się z tym zgadzam też, ale jak pisałam, jedna moja znajoma zrobiła i się sprawdził. jak to ktoś powiedział: jest 50% szans na to, że powie prawdę ;-) no ja sobie darowałam.

Witam z rańca:)
Już na nogach jestem od 6 bo mój mały jak tylko słonce za oknem to budzi sie skoro świt.
Ide zarz na badania mocz i krew(własnie kombinuje jakieś opakowanie na mocz bo zapomniałam kpic w aptece!!!) Co chwile czegos zapominam.

Zapominajko odezwij się jak po wizycie!! Czekamy tu niecierpliwie na wieści od Ciebie.

Z tym dźwiganiem to ja mam niestety problem ,mój Michaś waży już 16 kg i niesety podnosze go kilka razy dziennie ,nie da się tego uniknąć.

Dziewczyyny które robią badania prenatalne---umawiałyście się może już na termin? Ja chyba dzis zadzwonie się umówić .

Witam z rana.
Ja już po powrocie, ale wczoraj miałam jakiś taki dzień organizacyjny, to nie zaglądałam do was.
Ogólnie w wielkim skrócie napiszę teraz, a potem może trochę bardziej się rozpiszę.
Mąż nareszcie dostał pracę.
W czwartek, czyli wczoraj poszedł pierwszy dzień.
Co prawda będzie musiał samozatrudnienie założyć, ale nieważne, najważniejsze, że nareszcie jest praca :-)
Zdał pozytywnie egzamin CSCS, dlatego poszedł do pracy na budowę.
Narazie wczoraj był pierwszy dzień i był zadowolony.
A to najważniejsze.
Co do pobytu u męża, to ciasno nam było i szczerze, to niewiele prywatności, mieszkaliśmy w 6 w 1 pokoju i salonie.
My z mężem dostaliśmy sypialnie i z dzieckiem, a reszta spała na podłodze w salonie, także ciasnawo było.
No ale najważniejsze, że my z mężem w sypialni ;-)
Co do teściowej, to miała różne humory, więc czasami ciężko było z nią wytrzymać.
Ale dałam radę.
Chociaż nie ukrywam, że płakałam ze 4 razy i wogóle żałowałam, że tm pojechałam, ale w końcu jednak mi przechodziło po rozmowie z mężem, ale to dłuższa opowieść by była.
Także tak to.
Miasto mi się podobało :-)
Z angielskim też jakoś sobie poradziłam, także ogólnie pobyt oceniam pozytywnie :-)
No i mała była bardzo zadowolona.
Przez ten tydzień widziałam normalnie jak moje dziecko kwitnie w oczach jak jest z tatusiem, także to było dla mnie najważniejsze :-)

Dziewczyyny które robią badania prenatalne---umawiałyście się może już na termin? Ja chyba dzis zadzwonie się umówić .

ja już umówiłam termin, właśnie na 27-mego. W klinice na NFZ robią tylko 2 x w tyg, jak prywatnie to pewnie więcej terminów u różnych lekarzy.

paulawawa - nareszcie mąż ma pracę, pamiętam że doła miał on i ty strasznego z tego powodu, i zależnśći od rodziny. Widzisz.. zaczyna się układać... teraz będzie tylko lepiej...

ja wstałam z trochę lepszym nastrojem.. czekam dzisiaj na paczkę z tymi ciuchami co je wylicytowałam tydzień temu to może mi się humorek poprawi.
A mój małż widzi że mam doła i pozwala mi leżeć a sam wszystko w domku robi.. Wstaję dzisiaj a tu posprzątane, pokładane.. bo ja wyluzowałam, co do mnie niepodobne. Bo ja to taka perfekcyjna pani domu jestem. Spać nie pójdę jeśli kuchnia nie błyszczy.

reklama
Hej!

Mi znów się jakieś okropieństwa śniły.... dzisiaj miałam wyjątkowo straszny sen, że mój synek spadł ze schodów... dalej nie piszę bo mi to nawet nie chce przejść przez klawisze (gardło)

Jestem wymęczona i zaczynam się obawiać czy to nie jakieś ostrzegawcze sny, sama nie wiem, przerażają mnie.

Ostatnia edycja:
Do góry