reklama
emotion_sickness
mama szkrabusia =)
Jeju netika to musze powiedziec ze Wam calkiem sprawnie poszlo ;-)emotion_sickness, starszaka zrobiliśmy w trzecim cyklu (kochaliśmy się kiedy mieliśmy ochotę, bez patrzenia który dzień cyklu), teraz zaszłam w ciążę w drugim cyklu (tu już bardziej pilnowałam żeby było w okolicach owulacji). Ja na niedoczynność tarczycy leczę się już z 11 lat i z tego co pamiętam to szybko ją wyrównałam. Teraz trochę mi ciężej utrzymać tsh na dobrym poziomie i potrzebuję więcej hormonów (przy Szymku nie byłam taka wymagająca ). Oczywiście jestem cały czas pod kontrolą endokrynologa.
Ja tez staralam sie 'nie zwariowac', ale mimo to zawsze pamietalam kiedy ta owulacja jest [czasem sprawdzalam paseczkami czy jest] i bardziej pilnowalam tych. Ile razy sie pozniej rozczarowywalam jak @ przychodzil
Tarczyce leczylam jak mialam chyba 9 lat, prywatnie u lekarza, dopiero jak mialam 12/13lat- mama zaprowadzila mnie panstwowo do lekarza i tam sie chwycili za glowe jak takie male dziecko przed okresem dojrzewania mozna leczyc [niewiem juz ktore mialo racje]. Pozniej mi sie o tym zapomnialo wszystko, dopoki kolezanka mi nie poradzila w 2009 ze moze bym sobie tarczyce sprawdzila - i wtedy przypomnialam sobie ze faktycznie juz bylam 'na to' leczona i poszlam do lekarki i zaczelam sie leczyc [2,5 roku juz].
podobno do zajscia w ciaze tsh powinno byc ok 1, a dla 'hashimotek' musi byc wyzerowane. Moje bylo kilka razy wieksze, a teraz juz w ciazy jak jestem ostatnio zeszlo do poprawnego poziomu "1,02" :-) Mam badac co miesiac, robilam tydz temu teraz czekam na wyniki.
Jak twoje antyciala?
emotion_sickness, jak zaszłam w ciążę i sprawdzałam tsh to miałam ponad normę - 4,9, po zwiększeniu dawki spadło tylko do 4,09, teraz zażywam euthyrox 150 a dwa razy w tygodniu 175 - ciekawe ile przy tej dawce spadnie mi tsh... Ostatnie badania przed ciążą robiłam we wrześniu i tsh miałam na poziomie właśnie 1. Kiedy pierwszy raz oznaczałam miano przeciwciał to było 400, przy Szymku 300 a teraz koło 200. Nie wiem czemu spada. Mam bardzo zniszczoną tarczyce - jeden płat w całości, drugi w dużej części. U mnie niedoczynność wyszła zupełnie przez przypadek,bo nie miałam żadnych objawów ze strony tarczycy.
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
Kurka no te czekanie dobija
Mnie też, na niczym się nie mogę skupić :-(
tallkaa
Fanka BB :)
Czekanie jest straszne
karolina_86
Początkująca w BB
Mysle ze zatrzymali Lorelain w szpitalu
reklama