reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Lorelain oby to była pomyłka,wszystko było dobrze z fasolkami a tu taka wiadomosc...walcz zeby lekarze cie nie ignorowali i sprawdzili wszystko sto razy zanim podejma jakas decyzje...trzymam kciuki

reklama
Lorelain trzymam za Ciebie kciuki. Bedzie dobrze zobaczysz.

Jestem 1,5roku po slubie i tyle sie staralismy. 
Szczerze powiedziawszy juz praktycznie nie liczylam na to ze zajde w ciaze, zniehecilam sie bardzo.
Wiem 1,5 roku staran to niewiele, ale mam chorobe autoimmunologiczna + niedoczynnosc tarczycy.
Hormony jak udalo mi sie doprowadzic do 'porzadku po 2 latach brania lekow, akurat w cyklu w ktorym zaszlam w ciaze 'zwariowaly' - tak ze w ta ciaze zajsc nie powinnam wg lekarza - akurat w tym cyklu lek. postanowil zrobic mi wszystkie hormony plciowe + tarczycowe.

Mozecie sobie tylko wyobrazic jaki byl szok jak zobaczylam dwie kreseczki na tescie - myslalam ze mi sie 'przewidzialo' szczerze mowiac, testow zrobilam z 20 [nieprzesadzam].
A jaki przezyl szok lekarz - bo dzwonil do mnie z wynikami badan i proponowal kolejne spotkanie - zeby wszystko obgadac i zobaczyc co robic dalej w 28 dniu cyklu, a ja tydzien pozniej pojawilam sie w gabinecie mowiac ze 'chyba' jestem w ciazy. 

Pozniej wizyta i usg u polskiego lekarza, i w 5 [6]tyg jak i w 7[8]tyg stwierdzila ze to 'straszna malizna jest', dostalam duphaston - 'conajmniej' na 2 miesiace powedziala - i dalej zobaczymy. Jestem na zwolnieniu lekarskim od 7[8] tyg, juz 3 tyg, dostane jeszcze pewnie z 3-4 napewno. Zeby pierwszy trymestr przesiedziec w domu. Nastepna wizyta za tydzien 11[12]tydz,. Zobaczymy co powie.. 

Ja uciekam zapisać mojego młodego do szkoły podstawowej. Od września skończy się lelum po lelum jak w przedszkolu :)
Mam nadzieję że jak wrócę będą DOBRE wieści od Lorelain! Trzymam kciuki!

Ja też bardzo się niecierpliwie i myślami jestem z Lorelain.
Czekamy na dobre wieści
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Do góry