reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

mamanow,roseann witajcie w naszym gronie
ullana.. takiego doktorka to tylko nagrać i do tv puścić niech z ukrytą kamerą pojadą i zobaczą jak nasza służba zdrowia poniża pacjentki.. echh.. nóż się w kieszeni otwiera!

tallkaa: na samej górze strony klikasz :twój profil", potem obok panel kontrolny" później w kolumnie z lewej strony "edytuj sygnaturę" i tam wklejasz kody paseczka/suwaczka i zawsze go masz w podpisie.

ja również nie mogę doczekać się kiedy poznam płeć.

A po dzisiejszej wizycie postanowiłam powiedzieć synkowi o ciąży. Kaj zobaczył zdjęcia USG specjalnie zostawione na stole i pyta czy to on kiedy był w brzuszku. Odpowiadam że nie, to zdjęcie z dzisiaj.
"Jak to"
- mamusia jest w ciąży..
A który miesiąc? - patrząc wymownie na mój brzuch..
3-ci odpowiadam..
poleciał po encyklopedię "ciało człowieka" , tam znalazł odpowiedni rozdział i porównuje..
I pyta: a kiedy mi to zrobiliście?
Kiedy byłeś u babci na feriach..
aha... i cisza..
ma teraz chłopak do myślenia.. :) i bardzo się cieszy.

a ja muszę brać jednak no-spę bo mam bardzo twardy brzuch. Nawet doktorek w trakcie badanie wyczuł..

reklama
ja dzisiaj z Matusiem miałam fajną zabawę ... lepiliśmy na kartce dinozaury brokatem :-) ... oczywiście stół i podłoga cała w brokacie, ale dziecko zachwycone :happy2: .... teraz odmacza z siebie brokat w wannie :-p

Witam nową mamusię i trzymam kciuki.
Zapominajka zabobonna to ja nie jestem ,raczej wyznaje co ma być to będzie i tyle.Jutro może pójdę coś kupić :-D
Mina dorośle Twój synuś pytania zadawał hehe

Mina dorośle Twój synuś pytania zadawał hehe

temat ciąży mój syn ma obcykany bo rok temu koleżanka była w ciąży i mieszkała u mnie przez miesiąc ( u niej był remont) więc zadawał mnóstwo pytań i teraz jest w temacie.
Poza tym uwielbia bajki "było sobie życie" "Adibu" oraz encyklopedię ilustrowaną ciało człowieka, oraz kanał tv Da Vinci Learning. Naprawdę na wiele tematów można z nim poważnie porozmawiać.
Siedzę przed kompem bo chciałam wam zdjęcie usg wstawić podchodzi i mówi: mamusiu, miałaś się położyć! Szok. Kochany kurczaczek.

ja dzisiaj z Matusiem miałam fajną zabawę ... lepiliśmy na kartce dinozaury brokatem :-) ... oczywiście stół i podłoga cała w brokacie, ale dziecko zachwycone :happy2: .... teraz odmacza z siebie brokat w wannie :-p

Lorelain, widzę, że Twój Mati to taki sam maniak dzinozaurów jak mój Olek :-) Ma już niezliczoną ich ilość, do tego encyklopedie, książeczki, kolorowanki. On nawet zna wszystkie ich gatunki.

mamanow,roseann witajcie w naszym gronie:-D

już Kaj zrobił podział obowiązków: on będzie przynosił nocnik, ja mam wycierać pupkę dziecku a tatuś wylewać zawartość.:rofl2:

co za rozsądny synek:-), super aż się wzruszyłam, tylko co tata na to??

ja dziś jakaś bez życia, niby nie zmęczona a jednak nic się nie chce, co prawda pół dnia w kuchnie spędziłam
jakoś nie mam weny do niczego i zaczyna mnie wszystko denerwować

ja z kupowaniem ciuszków to się jeszcze wstrzymam, na pewno dopóki nie poznam płci lub nawet dłużej, bo nie wiem ile w spadku po siostrach dostanę

a z tym informowaniem o płci to ja też sceptycznie podchodzę, moja szwagierka miała mieć córkę a przy porodzie okazało się że synek, a u koleżanki mojej odwrotnie nastawili się na synka a wyszła córeczka:-)

reklama
Do góry