reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

mamanow,roseann witajcie w naszym gronie
ullana.. takiego doktorka to tylko nagrać i do tv puścić niech z ukrytą kamerą pojadą i zobaczą jak nasza służba zdrowia poniża pacjentki.. echh.. nóż się w kieszeni otwiera!

tallkaa: na samej górze strony klikasz :twój profil", potem obok panel kontrolny" później w kolumnie z lewej strony "edytuj sygnaturę" i tam wklejasz kody paseczka/suwaczka i zawsze go masz w podpisie.

ja również nie mogę doczekać się kiedy poznam płeć.

A po dzisiejszej wizycie postanowiłam powiedzieć synkowi o ciąży. Kaj zobaczył zdjęcia USG specjalnie zostawione na stole i pyta czy to on kiedy był w brzuszku. Odpowiadam że nie, to zdjęcie z dzisiaj.
"Jak to"
- mamusia jest w ciąży..
A który miesiąc? - patrząc wymownie na mój brzuch..
3-ci odpowiadam..
poleciał po encyklopedię "ciało człowieka" , tam znalazł odpowiedni rozdział i porównuje..
I pyta: a kiedy mi to zrobiliście?
Kiedy byłeś u babci na feriach..
aha... i cisza..
ma teraz chłopak do myślenia.. :) i bardzo się cieszy.

a ja muszę brać jednak no-spę bo mam bardzo twardy brzuch. Nawet doktorek w trakcie badanie wyczuł..

reklama
ja dzisiaj z Matusiem miałam fajną zabawę ... lepiliśmy na kartce dinozaury brokatem :-) ... oczywiście stół i podłoga cała w brokacie, ale dziecko zachwycone :happy2: .... teraz odmacza z siebie brokat w wannie :-p

Witam nową mamusię i trzymam kciuki.
Zapominajka zabobonna to ja nie jestem ,raczej wyznaje co ma być to będzie i tyle.Jutro może pójdę coś kupić :-D
Mina dorośle Twój synuś pytania zadawał hehe

Mina dorośle Twój synuś pytania zadawał hehe

temat ciąży mój syn ma obcykany bo rok temu koleżanka była w ciąży i mieszkała u mnie przez miesiąc ( u niej był remont) więc zadawał mnóstwo pytań i teraz jest w temacie.
Poza tym uwielbia bajki "było sobie życie" "Adibu" oraz encyklopedię ilustrowaną ciało człowieka, oraz kanał tv Da Vinci Learning. Naprawdę na wiele tematów można z nim poważnie porozmawiać.
Siedzę przed kompem bo chciałam wam zdjęcie usg wstawić podchodzi i mówi: mamusiu, miałaś się położyć! Szok. Kochany kurczaczek.

ja dzisiaj z Matusiem miałam fajną zabawę ... lepiliśmy na kartce dinozaury brokatem :-) ... oczywiście stół i podłoga cała w brokacie, ale dziecko zachwycone :happy2: .... teraz odmacza z siebie brokat w wannie :-p

Lorelain, widzę, że Twój Mati to taki sam maniak dzinozaurów jak mój Olek :-) Ma już niezliczoną ich ilość, do tego encyklopedie, książeczki, kolorowanki. On nawet zna wszystkie ich gatunki.

mamanow,roseann witajcie w naszym gronie:-D

już Kaj zrobił podział obowiązków: on będzie przynosił nocnik, ja mam wycierać pupkę dziecku a tatuś wylewać zawartość.:rofl2:

co za rozsądny synek:-), super aż się wzruszyłam, tylko co tata na to??

ja dziś jakaś bez życia, niby nie zmęczona a jednak nic się nie chce, co prawda pół dnia w kuchnie spędziłam
jakoś nie mam weny do niczego i zaczyna mnie wszystko denerwować

ja z kupowaniem ciuszków to się jeszcze wstrzymam, na pewno dopóki nie poznam płci lub nawet dłużej, bo nie wiem ile w spadku po siostrach dostanę

a z tym informowaniem o płci to ja też sceptycznie podchodzę, moja szwagierka miała mieć córkę a przy porodzie okazało się że synek, a u koleżanki mojej odwrotnie nastawili się na synka a wyszła córeczka:-)

reklama
Do góry