reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

reklama
dziękuję:-)
Też mam plamienia. Mam nadzieję że w końcu ustaną. Nic nam innego nie pozostaje jak wierzyć w cud i się nie poddawać... oby do kolejnego usg !

No ja mam kolejna wizyte dopiero 29 lutego, a mam zapalenie drog moczowych i do tego zaczely bolec mnie nerki wiec teraz tego sie obawiam, ale pewnie jak zwykle panikuje ;-)

No własnie z tym zapaleniem dróg moczowych ciężko wyczuć. Mogą być dwie opcje, albo rzeczywiście bakterie w moczu, albo poprostu ucisk rosnącej macicy na pęcherz. Mnie boli pęcherz cały czas, sikam co 30 min :) i mój gin mówi że to własnie przez ucisk macicy. Dodatkowo mam tyłozgięcie macicy i stąd ten problem z sikaniem. Więc niekoniecznie muszą to byc bakterie i zapalenie...

Cześć dziewczyny,

ja dzisiaj miałam akcję bo żadne auto nie odpaliło a tu jakoś trzeba było się dostać do laboratorium. Na szczeście teściu mnie podrzucił i jeszcze do supermarketu na zakupy ;-):-)
W lab to cała strzykwa krwi wyszła... postanowiłam zrobić jeszcze dodatkowo badanie na tarczyce. Wyniki we wtorek to akurat w dniu wizyty.

Ona / mamunia - wszystko będzie dobrze...jak macie plamienia to dużo odpoczywajcie, starajcie się leżeć itd... bierzecie może duphaston albo luteine?

ja kupiłam dzisiaj witaminy które polecił mi gin "prenatal", wybrałam wersję dodatkową z imbirem na mdłości.

Ciąża - stan odmienny, lecz piękny? To możliwe! - Serwis dla Kobiet naObcasach.pl

coś mi suwaczek fiksuje bo pokazuje ilosc dni dobra , ale tygodniowo za szybko, a wczoraj było ok hmmmmm

Dzień dobry babeczki.

ZDAŁAM!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D jeszcze sie trzęsę a teraz glowa mnie boli ale stres mówię wam!
GRATULUJĘ!!!
dziewczyny mamy XXI wiek ... uważam że każda kobieta powinna rodzić tak jak jej to odpowiada :tak:
Zgadzam się:tak:

hey! dopisuje sie do Was na pazdziernik:)

pierwsza wizyta we wt
Witaj.

witam sie wieczornie i znikjam weszlam po pracy z torbami zakupow zjem i smigam do kapieli:tak: wizyta opisana na odpowiednim watku:tak: a dodam tylko ze moj lekarz mi wypali z tekstem ze jakos szybko mi tescior pozytyw pokazal (5 dni przed miesiaczka) i ze szybko mam objawy typu oslabienie itp ....zestresil mnie ze mam pewnie wysoki poziom hormonu co moze oznaczac blizniaki:szok: zatkalo mnie i po chwili mu powiedzialam zeby mnie nie straszyl bo u meza w rodzinie jak i w mojej byly bliznieta wiec obciazenie jakies tam jest w genach:sorry2:no tak mnie zeschizowal ze pogadam z mezem i wybiore sie na skan prywatnie na koniec lutego bo niewytrzymam :blink:

Bliźniaki? Nieźle, pewniusg pokaże ilu masz lokatorów w brzuszku.

Witajcie mamusie październikowe!
Jak się czujecie tak wogóle :) ?
Mnie tylko brzuszek boli i piersi, gorzej jest psychicznie, bo w pierwszej ciąży poroniłam i teraz nie bardzo potrafie się cieszyć.... stres makabryczny. Gdybym miala jeszcze raz to przezyć to bym umarła chyba :( Trzymajcie mocno kciuki !
Witaj;
zdrówka życzę. Na pewno wszystko będzie dobrze.

Ja się dziś nabiegałam, nasprzątałam i zadyszkę mam jak stary przeciążony wół:szok:

Witam się!

My dziś walczymy z młodym sami bo mąż w pracy a tak juz liczyłam ze 2 dni sobie troszke odsapnę.

ona, mamunia kciukasy zaciśnięte za wasze kropeczki, odpoczywajcie i napewno bedzie wszystko ok
magdakowalik dzięki za relacje z wizytki a gp robił ci jeszcze test ciążowy, dlaczego dostałas ten duphaston, myslałam ze oni tutaj wogóle nie daja takich specyfików?
lorelain to dzis intensywny poranek miałaś badania i zakupy, dobrze ze teściu był pod reką
azorek niech ten maz Twoj zgodzi sie na to usg bo ja tez sie nie mogę doczekać czy rzeczywiście bliźniaki masz pod serduchem.Moj to wciąż mi sie pyta kiedy w koncu pojdziemy na usg ale ja wole poczekac gdzies do 8 tc zeby serducho juz pieknie biło.

azorek - na pocieszenie jak Ci szybko wyszły testy ciążowe to albo miałaś przesunięta owu, albo poprostu szybko doszło do zagnieżdżenia. Wcale to nie muszą być bliźniaki :tak:

lori - będziesz mieć fajną różnice wieku :) ... teraz się przemęczysz, ale kiedys dzieci będą sie razem bawić ;-) ... jak ma synek na imię?

zapominajka - uważaj na siebie :tak:

reklama
Hej dziewczynki ja tez chcialabym sie przywitac :) tescik wyszedl mi pozytywny w niedziele ale juz wczesniej mialam przeczucie ze beda dwie kreseczki :) obecnie jestem w 5tym tygodniu ale z terminem czekam na usg bo mialam nieregularne miesiaczki wiec pewnie i tak sie to zmieni, no ale napewno poczatek pazdziernika lub koniec wrzesnia ze wzgeldu na cesarke...
balam sie troche pisac...i w sumie nadal sie boje bo troszke plamilam no a tutaj niestety nic mi na to nie dadza...no ale dostalam dwa tygodnie zwolnienia a w srode lecimy do PL wiec tam pobiegne odrazu do gina i poprosze o luteine albo duphaston...no a jak narazie mam tylko nadzieje ze wszystko bedzie ok i pocieszam sie tym ze z corcia trzy lata temu tez mialam taka sytuacje...

Azorek a my chyba sasiadkami jestesmy :) moze z wozeczkami bedziemy sie spotykac w przyszlosci :) nawet nasz dziewczynki beda mialy co robic bo sie beda mogly razem wyszalec:-) w ktorej czesci Edi mieszkasz??

Ostatnia edycja:
Do góry