reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

Witam

My jesteśmy razem 8 lat ,różnie bywało ,bo m-to taka cicha woda ,która czasem staje się potopem.Mieszkamy w domu odziedziczonym po rodzicach-zrobiliśmy całkiem nowa górę,teraz zaczynamy dół-mamy duża działkę 1300mk,gdy te obok są po 400 metrów.
Po urodzeniu Ali podjeliśmy decyzję ,że m zmienia pracę na taką ,w której dostanie więcej niż jego i moja pensja razem wzięte.

Sprzedaliśmy mieszkanie ,kupił mi samochód większy-chevroleta [rok wcześniej oboje sprzedaliśmy swoje auta i kupiliśmy na rok peguota].

Teraz czasami jestem od rana do nocy z dziewczynkami-bo on ma pracę dodatkowa - ale jedno jego wyjście to zarobek od 700zł wzwyż[za 4 godz.pracy].

Teraz jak się okazało ,że będzie 3 bobas to byłam na niego zła-przez 3 lata nic ,a teraz jak mamy po 40 na karku to taka niespodzianka-a on zachowuje się jak by to było nasze pierwsze dziecko...
Planujemy razem,czasem ,to mam ochotę go czymś trzepnąć -bo wszystko ma być dobrej jakości ,markowe.

Nasze duże zakupy -ja zawsze jadę wcześniej zrobić wstępny przegląd -mebli ,płytek ,sprzętu ,a potem już tylko wspólne oglądnięcie i finalizacja zakupu.
To ja szukam wstępnie fachowców ,a on potem tylko wybiera wykonawcę..
Wczoraj wieczorem stwierdził ,że mocno już po mnie widać ciąże ,zmieniłam chód ,mam jak to określił ciążowe kształty-no nie powiem ,żebym sama tego nie zauważyła:-).

.
Wiem ,że nie wszystko co się zaplanuje się nie udaje i czasami może lepiej nie planować -ale ustaliliśmy plany na rok .
1. remont dołu zaraz po środowej wizycie u ginki.
2. od 10 października przyjedzie teściowa ,lub teść -będzie aż do porodu i mojego wyjścia z szpitala.
3 auto -większe kupimy w lutym2013 ,lub jeśli się okaże ,że to ciąża mnoga zaraz po lipcowych wakacjach.
4. wakacje w lipcu pozostają bez zmian.
Ja tylko odbieram i odprowadzam dziewczynki ,gotuję i sprzątam w miarę sił i możliwości.

Ale się rozpisałam ,znikam ,bo porcelanowy przyjaciel wzywa

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie.

Życie zaczyna się po grypie jelitowej:-D Bosss jak dobrze jak nic nie boli, jak mozna coś zjeść...aż się zyć chce.

Niestety nie nadrobię całej produkcji.

Widzę, ze tamt facetów na tapecie. Mój potrafi byc tak samo wkurzający jak kochany:-D Ale to prawda, ze oni są z Marsa.;-)

Witajcie
kaka82 wiem coś na ten temat.pod koniec tamtego roku mieliśmy z 3 razy grype jelitową:baffled:Zresztą od kiedy synek chodzi
do przedszkola to przynosi różne choroby :/
Teraz jesteśmy przeziębieni,trochę kaszle i mam lekki katar.
To dopiero 5 tydzień a już ciasne spodnie mam :crazy: o wiele więcej jem ,bo rzuciłam palenie.
Ide robić śniadanko .
życze miłego dnia.:-)

Witam z rana.
Odpowiem najpierw na pytania, które mi pozadawałyście :-)

paulawawa wiem że ci przykro z powodu zachowania męża ale zrozum też jego wyjechał za granice w nowe miejsce,nie może znaleźć pracy, zostawił żone i dziecko i na pewno jest mu ciężko czuje się za wszystko odpowiedzialny. Jarozumie ciebie że ci przykro ale jego też rozumie. Sorki za pytanie (jeżeli nie chcesz to nie odpowiadaj ) ta dzidzia była planowana czy wpadka ?

Powiem ci w ten sposób, tak pół na pół, bo od jakiegoś czasu się nie zabezpieczaliśmy, ale nic nie było, więc nie obawiałam się ciąży.
Pewnego dnia się udało no i jest, czyli w sumie liczyłam się z tym, że tak się może zdarzyć.
Ja nie żałuję, a co mąż czuje, tego w sumie pewnie nigdy się nie dowiem, bo on raczej jest mało wylewny.

Paulawawa straszne macie rachunki za mieszkanie! :szok: Płacicie za wynajem, czy liczysz jakiś kredyt? Bo nie wyobrażam jak można normalnie aż tyle płacić. Szok.
Trzymam kciuki, żeby mąż znalazł szybko robotę.

My mamy ogrzewanie na prąd oraz gazowy piecyk na wodę, stąd tak wysokie rachunki, zwłaszcza w okresie zimowym jak się grzeje.
Do tego kablówka, telefon i internet, czynsz, który wynosi 600 zł no i się zbiera niestety.

Paula, myślę, że on się po prostu bardzo stresuje brakiem pracy w perspektywie dziecka w drodze... i jak się pojawia ten temat, to go to po prostu przerasta, bo się martwi, i dlatego jest taki burkliwy...
Pewnie się tam też czuje dość samotnie...
Trudne są relacje na odległość :-(

Oj trudne, dopiero teraz to wiem, szczerze powiem, myślałam, że będzie łatwiej, że będziemy za sobą tęsknić, że nie będziemy mogli się siebie doczekać, tymczasem rozmowy na skypie momentami są dla mnie męczące, bo w zasadzie nie mamy ze sobą o czym rozmawiać.

Sandy40 póki co mogę tylko o czymś takim pomarzyć, może kiedyś będzie lepiej :-)

I tak to wygląda przynajmniej z mojej perspektywy.
Cieszę się tym dzieckiem jak głupia, chociaż bardzo się boję, to jednak nigdy nie mam takiej chwili, że żałuję, że się pojawi.
Czasem tylko jak mąż mnie denerwuje, to się wkurzam, ale to każda kobieta ma jakieś swoje humorki ciążowe ;-)

Paulawawa,głowa do góry ,będzie lepiej ,przecież jak mówią nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.
Moje plany na dziś wzięły w łeb ,bo Ala kaszle tak ,że szkoda gadać.
Czekam na kuriera z klockami do testowania-polecam
Streetcom Polska Sp. z o. o. ,można bezpłatnie brać udział w różnych kampaniach reklamujących np proszki ,kosmetyki ,pieluchy ,zabawki ,żywność.
Wkład w ten interes to tylko wysłanie ankiety ,potwierdzającej dane-czyli znaczek na list.
Testowałam 2x słodycze ,witaminy ,papierosy ,chemię ,a teraz klocki

Dziewczyny z Warszawy mogą same dostarczyć oświadczenie ,więc nawet nie zaliczacie zakupu znaczka

Hej, ja laski całą noc świrowałam .... załatwiłam sobie spontanicznie na dzisiaj prywatne USG u tego lekarza gdzie chodzę państwowo, ma sprzęt w domu i mam do niego ok 18:00 podjechać. Ja wiem może pomyślicie że jestem nienormalna, ale wole zapłacić i będę spokojna a tak to bym tylko myślała i myślała.

reklama
Do góry