reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

malami mój synek jest bardzo ruchliwy, cechy przywódcze miał od zawsze, dominuje nawet w grupie starszych dzieci, trudno mu podporządkować się pani w zerówce.. robiłam badania psychologiczne: zaburzenia sensoryczne. Chodzimy na terapię SI (niestety prywatnie), mam w domu huśtawkę, piłki do skakania, materac do ćwiczeń, pracujemy również w domu. Postępy są. Ważne to stałe niezmienne zasady bo takie dziecko potrzebuje konkretnych granic zachowań, pola na którym może się poruszać. Np. ma być w łóżku zawsze o 21 choćby się waliło i paliło. Odkąd my rodzice jesteśmy konsekwentni, dziecko lepiej funkcjonuje i jest spokojniejsze.
Wiem, że to brzmi jak wykład SuperNiani ale się sprawdza. Aha. mamy magnetyczną tablicę obowiązków(Allegro 50zł) Sprawdza się znakomicie.

Bardzo mądre rady. Dziękuję Ci ślicznie. Dobrze wiedzieć,że jest ktoś z takim problemem kogo można się poradzić:happy: SI mamy na szczęście na fundusz. Mała od 2 miesiąca życia jest pod opieką poradni dla niepełnosprawnych i dzieci z wadami rozwojowymi więc mamy dostęp do wszystkiego co jej akurat potrzeba.
Dziś wprowadziliśmy "karny kocyk" w kącie jej pokoiku który już się przydał:baffled::baffled: Ale myślę, że kilka razy zobaczy,że jeśli nie będzie się zachowywać tak jak powinna będzie karana i trochę się uspokoi

Mamba te upławy są takie normalne mleczne, jak zwykły śluz, przynajmniej dla mnie, no kilka dni temu zaczęło się ich pojawiać trochę więcej ale myślałam że to normalne, no ale gin stwierdził że coś nie tak więc dostałam globulki. A ty kiedy masz wizytę? jak będzie coś nie tak to gin napewno zauważy.

Też takie mam.
Z tego co pamiętam z pierwszej ciąży to takie mleczne bezzapachowe są normalne, zapachowe(ale mi się napisało:szok::szok: hehe każda wie o jakie chodzi) i żółtawe mogą być oznaką infekcji.

jutrzenka my mamy 9-25 kg z Caretero i sprawdza się super. Niestety podkładkę dla starszaka trzeba kupić i tak. Ogólnie jeśli chodzi o firmę to jestem zadowolona. Kilka z moich koleżanek też kupiły z tej firmy i są zadowolone

Ostatnia edycja:
reklama
a jeśli chodzi o pifko to ja bardzo lubię.
w pierwszej ciąży pamiętam przyleciałam z miasta zmachana a u nas małżowin z kolegami pifko pili. A że lato było to ja: dawać mi tu jak zimne. Jak łyknęłam tak się skrzywiłam: jaki syf pijecie! jakie gorzkie i niedobre!
Okazało się, że warkę strong pili a mnie się tak smak zmienił. To był pierwszy sygnał. A parę dni wcześniej miałam krwawienie implantacyjne, myślałam że to wcześniejsza @ i staranka się nie udały, tampon założyłam i na wódkę poszłam akurat kolega robił pożegnanie w pracy. Ululałam się rzetelnie. A za tydzień okazało się że jestem z Kajem w ciąży.
Teraz tez miałam krwawienie implantacyjne.. zresztą jak za każdym razem, a wiem że nieliczne kobiety je mają.. tylko tym razem byłam bardziej kumata :-p

malami "karny kocyk" Krzesełko, itd sprawdza się świetnie. Ale kiedy moje dziecię siedzi i płacze rzewnymi łzami i prosi to mam ochotę odpuścić. Ale wiem że nie mogę i kiedy jestem konsekwentna są efekty.
Kaj uderzył koleżankę w szkole w mostek jej z pięści przywalił w ramach odwetu bo go tam pierwsza uszczypnęła. Tak reagują dzieci z zaburzeniami SI: niewspółmiernie do bodźca. Miał za to zakaz telewizji cały tydzień. Jak prosił, chodził, ale przy tym sam odliczał dni ile zostało do końca kary. Ale wytrwał dzielnie do końca.:) byłam z siebie dumna :-)

Ostatnia edycja:
jutrzenka - my mieliśmy długo Deltim voyager 9/36, teraz dopiero zmieniliśmy na zwykłą podstawkę z podłokietnikami ( for baby ) bo tamten już się po prostu zużył od eksploatowania ( dosyć dużo jeździmy )

( ps. teraz nowe wersje mają już podłokietniki ;) )

Ostatnia edycja:
hej

Nikola z jaka soda???? i igla, nie znam tego
igłę zakładasz na nitkę ustawiasz na dłonią jak będzie się kręcić w kółko to dziewczynka jak prosto to chłopiec a z soda to podobno najlepiej po 10 tygodniu nasypujesz łyżeczkę sody oczyszczonej zalewasz moczem jak sie pieni chłopiec jak nic sie nie dzieje to dziewczynka ...przesądy ale co tam szkodzi spróbować:-D

moze zrobimy nowy temat galeria brzuszkow?:))
a teraz pytanie z innej beczki. Powiedzcie mi czego nie wolno jesc w ciazy pomijajac sery plesniowe i surowe mieso? a jak to jest z grzybami?
z grzybami takimi zbieranymi przez kogoś czyli leśnymi lepiej nie ryzykowac po co jakieś nerwy ale ogólnie nie są zakazane z tym że cieżko strawne i w pierwszym trymestrze moga być mdłosci a w drugim trymestrze zgada choć to wcale nie powiedziane zależy od ciąży w każdej ineczej

hej kobietki :)
to mój pierwszy post, więc witam się serdecznie :)
Termin mam na 16 października. To będzie moje drugie latorośle :) jak najbardziej planowane-i udało się za pierwszym razem-sama jestem w szoku :)
Mamy już cudownego synusia. Teraz liczę na córcię, no ale oczywiście najważniejsze,żeby dziecko było zdrowe. Mam nadzieję, że wspólnie miło spędzimy te 9 miesięcy, a może i dłużej :)
witaj i gratuluje

Witam Was kochane.
Internet wczoraj u mnie nawalił,tak,że piszę dopiero teraz.
Na wizycie wszystko dobrze.Dzidzia ma 2cm,serduszko pika.Jestem szczęśliwa...kamień z serca i krok do przodu.
Jutro Was nadrobię,bo strasznie chce mi się spać.Śpijcie spokojnie,dobranoc.
super wieści

Hej, ja też po wizycie:) Jest malutka kropeczka:) Lekarz mówi że jest jeszcze bardzo wcześnie ale według niego wszystko jest ok chociaż serducha nie było jeszcze widać:( Czy któraś z Was miała już na USG serduszko w 5 tyg???

)
5 tydzień to bardzo wczesna ciąża rzadko wtedy można zobaczyć serducho wiec się nie martw

Cześć dziewczyny :) I ja chciałabym nieśmiało dołączyć. To moja druga ciąża, mam już synka z lutego 2008 :) Tym razem termin wyliczony przez internetowy kalkulator to 20 października. Pierwszą wizytę u ginekologa będę miała we wtorek. Póki co czuję się rewelacyjnie (jak w przypadku pierwszej ciąży). Jedynie ciągle jestem senna, piersi mi nabrzmiały i urosły ale mdłości brak.
witaj i gratuluje

największa moja bolączka, to że już przytyłam z 4/5 kilogramów:-( podobnie jak w pierwszej ciąży-tak szybko:zawstydzona/y: . Nie jem dużo a poprzednio przytyłam 26kg, chyba po prostu mój organizm tak reaguje na te wszystkie burze hormonów :( 2 lata to gubiłam.ciekawe ile tym razem... i celulitis- już mam-na dzien dobry :( znacie jakieś sposoby które można stosować w ciąży? jak coś mi wyskakiwało nie będąc w ciąży używałam baniek chińskich-rewelacja w połączeniu z żelami. A teraz chyba nie mogę :(
zazdroszczę tym chudzinom, które w ciąży mają tylko brzuch a nadal są szczupłe-ze mnie się robi mały wieloryb :(
oj nie przejmuj się ja już 3 przytyłam i bęben mi wywaliło jak nie wiem już wyglądam jak mały waleń ... w poprzedniej ciąży tak smo jak ty mnóstwo kilogramów do zrzucenia i niestety nie mam złudzeń że tym razem będzie podobnie mnie ogólnie ciąża nie służy na urode zmieniają mi sie rysy twarzy wyskakują pryszcze ogólnie porażka no i rozstępy... ale czegóż człowiek nie zrobi dla dzidzi:-D

Dziewczyny których nie ma na liście październikówek bardzo proszę o wysyłanie informacji na PW to dołączę :-)
poszło i ładnie ta lista wygląda:-)
Witajcie,
to mój pierwszy post i pierwsza ciąża. O dzidzię staraliśmy się 1,5 roku i gdy wreszcie w październiku trafiłam na kompetentnego lekarza dowiedziałam się, że mam hiperprolaktynemię i nie mam owulacji. Pogodziłam się z faktem, że przede mną długa droga. Okres spóźniał mi się tydzień, ale wszystko zrzuciłam na wcześniejszą infekcję. Test zrobiłam tak dla pewności, bo za często latałam siusiu i jakoś dziwnie było tam na dole. Jakie było moje zdziwienie, zaskoczenie i niedowierzanie, gdy na teście pojawiły się 2 kreseczki. Płakałam ze szczęścia.
Jestem już po pierwszej wizycie u lekarza, ale na razie stwierdził, że za wcześnie na USG i na kolejną wizytę mam przyjść za 2 tygodnie. Obecnie jestem w 5tc i wstępną datę porodu mam na 21.10.2012.
Będzie mi raźniej móc z kimś dzielić się radościami i wątpliwościami, a mam ich bardzo duuużo
No i najważniejsze – wreszcie z kimś mogę podzielić się moim szczęściem, bo na razie wie tylko mąż
witaj mamy podobny problem my starliśmy się o drugie dziecko 16 miesięcy też mam zdiagnozowaną hiperprolaktynemie u mnie jest ona czynnościowa i miałam taką samą niespodziankę nie mogłam oczom uwierzyć jak zobaczyłam dwie kreski:-)... trzymam mocno kciukasy na pewno będzie wszystko dobrze
witajcie, ja również mam termin na październik - wstępnie na 16

jest to moja 3 ciąża i nie powiem że z zaskoczenia ( planowana była za jakieś 4 lata dopiero )
witaj i gratulacje

Czesc Mamuski :-)
Dolaczam do Was z Moja juz prawie 7tygodniowa fasolka:-) Termin mamy na 16pazdziernika. To moja pierwsza ciaza i srednio sie czuje:-( i bardzo brakuje mi pracy gdyz w moim zakladzie nie ma warunkow dla kobiet w ciazy i 2 tydzien siedze w domku:-( Jak sobie radzic z nuda??
witaj wsród nas gratulacje

Witam przyszłe mamuśki :-D
Tydzień temu zobaczyłam te magiczne dwie kreseczki, skakałam ze szczęścia :-). Mój mężulek jest szczęśliwy tak jak ja. Będzie to około 5 tydzień a do lekarza wybieram się na początku marca. Myślę że zobaczę moją kochaną fasoleczkę. Nie pracuję, więc muszę sobie jakoś zorganizować czas na te kilka miesięcy hehehe więc dołączyłam do was :tak:,

Czuję się dość dobrze, tylko mdłości przeszkadzają od czasu do czasu, ale mam nadzieję że szybko przejdzie.
Senność - jak nigdy w życiu. Obudzę się, napiję, zjem i mogę dalej iść spać i tak cały dzień :-D

Pozdrawiam :-)
witam i gratulacje

matko kochana ale napłodziłyscie tych postów napewno o kimś zapomniałam ale jak tu nie zapomnieć... ja dziś dom wysprzątałam padam normalnie do tego z chłopem sie pokłóciłam bo znów jakieś chumory ma chyba ciążowe:confused::-D:-D .....

Zapominajka 19 grudnia to fajna data ;-):-)

hej ja moze troche nie w temacie naszych brzuchali ale moze ktos mi cos doradzi jesli codzi o fotelik dla Kuby. Musze kupic taki 15-36 co sie z niego siedzisko robi. Ktoras z Was mam starszych dzieciaczkow juz kupowala taki fotelik i cos mi poradzi????

Najfajniejsza!

Dla Igusia mamy takie coś
Fotelik CYBEX FREE FIX (2122285264) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Roamera mieliśmy 9-18 i byłam średnio zadowolona. Mały nie chciał w nim siedzieć za bardzo.

malami super wiesci ze u córci to nic powaznego, z diagnozy wynika ze musicie po prostu postawić jej ostre granice a przede wszystkim uzgodnic z dziadkami sposób postepowania.Ale tak to jest ze jak były problemy z dzieciątkiem i było chore to potem sie na nie chucha i dmucha.Dobrze ze jestescie pod opieka lekarzy i macie szansc to zmienic a tym bardziej ułatwic jej zycie.
Nacudja to ze nie masz zadnych objawów to nic zlego, ja tez tak miałam w pierwszej ciąży ze tylko cześciej siusiałam a tak to nic i mały urodził sie zdrowy a ja czułam sie po prostu pełna energi w ciąży i pracowalam do konca.

Ja mam dzis smaka na prazynki i zaraz lece wszamac serowe.mam nadzieje ze zgaga sie jakas nie przypląta.

Witam wieczornie

Po kawie głowa przestala boleć na półl godziny a później ból wrócił ze zdwojoną siłą,musialam wziąść apap:zawstydzona/y: a najgorsze że znowu zaczyna :baffled: co jest?

Wybaczcie ale nie mam weny do pisania i zmykam spać.
Miłej nocki

malami dobrze że z córcią dobrze a wiesz tez sobie tak myślę że wiadomo warto wprowadzić zasady ale ona w pewnym momencie z tego wyroście najzwyczajniej w świecie w pewnym momencie moja Wiki też ma charakterek delikatnie powiedziawszy u mnie sprawdziła sie poduszka niestety u mnie największym problemem jest nie konsekwencja mojego męża .... a co do kary to zobaczysz jak szybko zrozumie co jej grozi ja zawsze przed karą liczę do trzech i zazwyczaj to już wystarcza

reklama
Do góry