malami25
Fanka BB :)
malami mój synek jest bardzo ruchliwy, cechy przywódcze miał od zawsze, dominuje nawet w grupie starszych dzieci, trudno mu podporządkować się pani w zerówce.. robiłam badania psychologiczne: zaburzenia sensoryczne. Chodzimy na terapię SI (niestety prywatnie), mam w domu huśtawkę, piłki do skakania, materac do ćwiczeń, pracujemy również w domu. Postępy są. Ważne to stałe niezmienne zasady bo takie dziecko potrzebuje konkretnych granic zachowań, pola na którym może się poruszać. Np. ma być w łóżku zawsze o 21 choćby się waliło i paliło. Odkąd my rodzice jesteśmy konsekwentni, dziecko lepiej funkcjonuje i jest spokojniejsze.
Wiem, że to brzmi jak wykład SuperNiani ale się sprawdza. Aha. mamy magnetyczną tablicę obowiązków(Allegro 50zł) Sprawdza się znakomicie.
Bardzo mądre rady. Dziękuję Ci ślicznie. Dobrze wiedzieć,że jest ktoś z takim problemem kogo można się poradzić SI mamy na szczęście na fundusz. Mała od 2 miesiąca życia jest pod opieką poradni dla niepełnosprawnych i dzieci z wadami rozwojowymi więc mamy dostęp do wszystkiego co jej akurat potrzeba.
Dziś wprowadziliśmy "karny kocyk" w kącie jej pokoiku który już się przydał Ale myślę, że kilka razy zobaczy,że jeśli nie będzie się zachowywać tak jak powinna będzie karana i trochę się uspokoi
Mamba te upławy są takie normalne mleczne, jak zwykły śluz, przynajmniej dla mnie, no kilka dni temu zaczęło się ich pojawiać trochę więcej ale myślałam że to normalne, no ale gin stwierdził że coś nie tak więc dostałam globulki. A ty kiedy masz wizytę? jak będzie coś nie tak to gin napewno zauważy.
Też takie mam.
Z tego co pamiętam z pierwszej ciąży to takie mleczne bezzapachowe są normalne, zapachowe(ale mi się napisało hehe każda wie o jakie chodzi) i żółtawe mogą być oznaką infekcji.
jutrzenka my mamy 9-25 kg z Caretero i sprawdza się super. Niestety podkładkę dla starszaka trzeba kupić i tak. Ogólnie jeśli chodzi o firmę to jestem zadowolona. Kilka z moich koleżanek też kupiły z tej firmy i są zadowolone
Ostatnia edycja: