reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

Właśnie chciałam sobie zrobić, ale nie mogę ich ustawić tak żeby wyświetlały się za każdym razem tylko muszę wklejać te linki. Czy jest jakiś inny sposób??
jest sposób, musisz wejść w swój profil, panel kontrolny i sygnatura.. tam wklejasz kody do paseczków.

malami mój synek jest bardzo ruchliwy, cechy przywódcze miał od zawsze, dominuje nawet w grupie starszych dzieci, trudno mu podporządkować się pani w zerówce.. robiłam badania psychologiczne: zaburzenia sensoryczne. Chodzimy na terapię SI (niestety prywatnie), mam w domu huśtawkę, piłki do skakania, materac do ćwiczeń, pracujemy również w domu. Postępy są. Ważne to stałe niezmienne zasady bo takie dziecko potrzebuje konkretnych granic zachowań, pola na którym może się poruszać. Np. ma być w łóżku zawsze o 21 choćby się waliło i paliło. Odkąd my rodzice jesteśmy konsekwentni, dziecko lepiej funkcjonuje i jest spokojniejsze.
Wiem, że to brzmi jak wykład SuperNiani ale się sprawdza. Aha. mamy magnetyczną tablicę obowiązków(Allegro 50zł) Sprawdza się znakomicie.

Ostatnia edycja:
reklama
Wow,witam nowe mamusie!!! Super że Nas już tyle jest!!!

Lorelain lista super!!!!

Monia B skąd ja to znam...:) też przytyłam w pierwszej ciazy 26kg ,najgorsze że podczas karmienia nic ze mnie nie spadało i do dzis mam jeszcze parę kilosów za duzo więc muszę się bardziej pilnować bo znów wielorybek bede :( :(

Boże dziewczyny mi od rana mdłości minęły ,pierwszy dzień się super czułam ,choć teraz już cos mnie delikatnie zaczyna męczyć...

Gotuje fasolke po bretońsku takiego smaka na nią mam że aż!

A my na obiad mieliśmy dzisiaj gołąbki :) pękam... A co do rozstępów, w pierwszej ciąży miałam tylko na piersiach, brzuch został oszczędzony :) A smarowałam się właśnie Mustellą, teraz też zamierzam go zakupić ale dopiero później.
A mam pytanie do mam dla których to kolejna ciąża, jak zareagowały Wasze starsze pociechy?? Przepraszam jeżeli temat już był, ale dopiero od dzisiaj jestem na forum i dopiero nadrabiam zaległości :) Mój Olek jest zachwycony bo od dłuższego czasu chodził i ciągle mówił, że chce braciszka. Widział jak inne mamy przychodzą do przedszkola z małymi dzidziusiami. Póki co o ciąży powiedziałam tylko najbliższej rodzinie, z resztą czekam na potwierdzenie jeszcze u lekarza, ale Oluś już w przedszkolu wygadał ciociom i dzieciom :) Jest tak podekscytowany tym faktem, że już nawet imię wybrał. Cały czas tylko powtarzamy mu żeby nie nastawiał się tak tylko na braciszka bo póki co nie wiemy kto się schował w brzuszku.

- ucieszył się i poszedł dalej do dinozaurów ... chyba juz nawet nie pamiętam że mu mówiłam ... poczekam aż brzuch będzie się ruszac ;-)
Czesc Mamuski :-)
Dolaczam do Was z Moja juz prawie 7tygodniowa fasolka:-) Termin mamy na 16pazdziernika. To moja pierwsza ciaza i srednio sie czuje:-( i bardzo brakuje mi pracy gdyz w moim zakladzie nie ma warunkow dla kobiet w ciazy i 2 tydzien siedze w domku:-( Jak sobie radzic z nuda??

- ja proponuje zrobic jakis kurs albo szkolenie , ja np. chce sie pzrez całą ciąże uczyc i w wakacje zrobic uprawnienia panstwowe na agenta celnego.

Mamba te upławy są takie normalne mleczne, jak zwykły śluz, przynajmniej dla mnie, no kilka dni temu zaczęło się ich pojawiać trochę więcej ale myślałam że to normalne, no ale gin stwierdził że coś nie tak więc dostałam globulki. A ty kiedy masz wizytę? jak będzie coś nie tak to gin napewno zauważy.

mimii - mamy dzieciaki w podobnym wieku ;-) ... ja tez wszystko po Matusiu zostawiłam...jest zapakowane w kartony i podpisane :) ... szkoda że pory roku tak do końca się nie pokrywają ... no i nie wiadomo czy przypadkiem różowego nie będzie trzeba dokupić :-)

Mamba te upławy są takie normalne mleczne, jak zwykły śluz, przynajmniej dla mnie, no kilka dni temu zaczęło się ich pojawiać trochę więcej ale myślałam że to normalne, no ale gin stwierdził że coś nie tak więc dostałam globulki. A ty kiedy masz wizytę? jak będzie coś nie tak to gin napewno zauważy.

No właśnie ja mam takie same a wizytę mam we wtorek

ja tez mam upławy ale one są raczej normalne ... prawie wszystkie kobiety w ciąży mają różne upławy :nerd:

mój synek narysowałam dinozaura i koniecznie uparł się że mam go przykleić szeroką taśmą na środku ściany w salonie :rofl2::rofl2::rofl2:

reklama
Trochę się martwię, że nie mam żadnych objawów ciążowych prócz częstego siusiania. Jak tak czytam, że powinnam mieć mdłości, humory, zachcianki, ból piersi to zaczynam się stresować, bo nie mam nic. I jeszcze słowa pani dr, żeby się na razie nikomu nie chwalić (a mnie aż nosi, żeby wykrzyczeć to wszystkim ). A każde dziwne kłócie w brzuchu przyspiesza bicie serca.
Uspokoję się pewnie po USG.
A co do kawy, to na szczęście nigdy za nią nie przepadałam, to teraz nie muszę się odzwyczajać :-)

Ostatnia edycja:
Do góry