reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

patrycja - można tabletki na paracetamolu np. apap ale ja bym na twoim miejscu najpierw spróbowała napić sie słabej kawy :tak:

witam nowe dziewczyny :-)

ja to jeszcze moge zrozumiec że na samym poczatku sie nie wie, zwłaszcza jak są jakies plamienia i można pomylic z @,ale do licha nie umiem zrozumiec jak do 9 miesiaca nie czuje się ruchów dziecka ... nie wspominając o wypychaniu tyłka i różnych kopniakach, ale nawet doskonale czuc kiedy dziecko ma czkawke.

Mamba - lista jest tutaj...stary wątek zablokuje Zapominajka
https://www.babyboom.pl/forum/pazdziernik-2012-f448/lista-pazdziernikowek-2012-bez-komentarzy-57112/

reklama
u mnie o kawie nie ma nawet mowy ;) od 1 ciąży jak mnie odrzuciło tak nie powróciło ( ponad 6 lat nie pijam już żadnego rodzaju a nie powiem - kiedyś byłam amatorką kawy )

A my na obiad mieliśmy dzisiaj gołąbki :) pękam... A co do rozstępów, w pierwszej ciąży miałam tylko na piersiach, brzuch został oszczędzony :) A smarowałam się właśnie Mustellą, teraz też zamierzam go zakupić ale dopiero później.
A mam pytanie do mam dla których to kolejna ciąża, jak zareagowały Wasze starsze pociechy?? Przepraszam jeżeli temat już był, ale dopiero od dzisiaj jestem na forum i dopiero nadrabiam zaległości :) Mój Olek jest zachwycony bo od dłuższego czasu chodził i ciągle mówił, że chce braciszka. Widział jak inne mamy przychodzą do przedszkola z małymi dzidziusiami. Póki co o ciąży powiedziałam tylko najbliższej rodzinie, z resztą czekam na potwierdzenie jeszcze u lekarza, ale Oluś już w przedszkolu wygadał ciociom i dzieciom :) Jest tak podekscytowany tym faktem, że już nawet imię wybrał. Cały czas tylko powtarzamy mu żeby nie nastawiał się tak tylko na braciszka bo póki co nie wiemy kto się schował w brzuszku.

Antylopka dlatego napisałam ,że prawie wszystkie ,a nie wszystkie mają przepisane żelazo.Ja dopiero w 7miesiącu zaczęłam brać,ale wtedy zatwardzenia murowane.
ja to pisalam w kontekscie szerszego wyjasnienia, dlaczego jedna bierze, a inna nie:)

Dziewczyny powiedzcie co można brać w ciąży na ból glowy ?
Normalenie już mnie rozsadza z bólu
paracetamol (jako substancja, czyli w Pl to np. apap, ale ibuprofen juz nie )

A mam pytanie do mam dla których to kolejna ciąża, jak zareagowały Wasze starsze pociechy??
przed druga ciaza moja Migotka prosila Gwiazdora o braciszka:) ale siostrzyczki to nie chciala!!! wiec jak sie dowiedziala, to byla bardzo zadowolona i sie mocno wczula w role starszej siostry. Powtarzala, ze mama nie moze jej nosic, bo w brzuszku nosi malenkiego braciszka, ktory jak urosnie to sie urodzi:) teraz jeszcze nie wie o rodzenstwie, bo to za dlugo czekania dla niej mysle. Powiemy jej okolo 4 miesiaca ciazy. A Adas - on nie rozumie jeszcze na tyle...

Witam nowe mamusie :-)
Jakie miłe niespodzianki wam się w brzuszkach gnieżdżą.

Ja dzis nie funkcjonuję. Jeszcze mi się chyba nie zdarzyło, żebym prawie cały dzień spała...

..(..) jak zareagowały Wasze starsze pociechy??

Oluś już w przedszkolu wygadał ciociom i dzieciom :)
i z tego właśnie powodu nasz synek jeszcze nic nie wie. On bardzo chce, koniecznie siostrę ale musi się uzbroić w cierpliwość. Po 12 tyg mu powiemy, i brzuchol będzie bardziej widoczny

zapominajka.. już po 16 budzimy się :)

Czesc Mamuski :-)
Dolaczam do Was z Moja juz prawie 7tygodniowa fasolka:-) Termin mamy na 16pazdziernika. To moja pierwsza ciaza i srednio sie czuje:-( i bardzo brakuje mi pracy gdyz w moim zakladzie nie ma warunkow dla kobiet w ciazy i 2 tydzien siedze w domku:-( Jak sobie radzic z nuda??

reklama
Lorelain o kawie nawet nie pomyślałam dzięki ;-)już wstawiam wode może przejdzie
Zazdroszczę tej kawy nawet dzisiaj putałam sie męża czy pamięta te cudowne chwile kiedy razem siadalismy z kawką koło siebie:tak:A mnie tak odrzuciło że nawet zapach powoduje mdłości i smak kawy jest taki metaliczny, jakbym lizała żelazo
Czesc Mamuski :-)
Dolaczam do Was z Moja juz prawie 7tygodniowa fasolka:-) Termin mamy na 16pazdziernika. To moja pierwsza ciaza i srednio sie czuje:-( i bardzo brakuje mi pracy gdyz w moim zakladzie nie ma warunkow dla kobiet w ciazy i 2 tydzien siedze w domku:-( Jak sobie radzic z nuda??

Witamy kolejną mamusię. Nawet nie wiedziałam że tak duzo może nas być

Do góry