reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

reklama
Witam po krótkiej przerwie. Czytam codziennie jezeli coś napiszecie, ale coraz mniej czasu. Dzis kolejny dzień w pracy, tzn tylko rozpoczęcie roku szkolnego. Od jutra zacznie się sajgon na dobre.
Mala powoli przyzwyczaja się do niani, mąz ma jeszcze urlop, więc urzędują we 3:-D
Mamy kolejnego ząbka, druga dolna jedynka. Łącznie zębów już jest 6.
Emotion, Twoja mała zaczęła pić?
Kkarolcia, jak sobie radzicie z tym gipsem?

Cześć! A my jakiś czas temu wróciliśmy z urlopu. Byliśmy w Bieszczadach. Oj fajnie było! Solina, kolejka wąskotorowa, Siekierezada...
Żeby nie było tak pięknie to już mamy chorowitka w domu. Znowu kaszel.
Czy wasze dzieci noszą buciki? Dopiero niedawno kupiłam mu takie kapcie ale bardziej interesuje go zdejmowanie i gryzienie ich niż noszenie. Poza tym coś dziwnie stawia nóżkę, jak balerina i trochę mnie to niepokoi. Do ortopedy idziemy dopiero pod koniec września. Hmm zapomniałam dziś zapytać naszej rodzinnej o tę jego nogę.
To jak to jest z butami, lubią nosić? A może nie lubiły ale z czasem się przekonały do bucików?
Syneczki - nie jesteś sama, też karmię piersią. Już myślałam że będę karmić tylko w nocy ale niestety po kąpieli też musi być cyc.
Spóźnia mi się. Nie wiem czy mogę tak pisać skoro dopiero dwa miesiące miałam okres ale w sierpniu nie było i jutro chyba wybiorę się po test. Mam bardzo mieszane uczucia. :baffled:

Pesca ja mojemu małemu ubieram butki tylko jak wychodzimy na spacer i to bardziej dla odzoby i wykończenia:) W domu sobie chodzi w starpetkach z anypoślizgiem zwykle:)
Co się martwisz, najwyżej będzie kolejne bobo:)Ja też jestem nadal karmiąca tak 2-3 razy dziennie z czego raz przed spaniem i raz w nocy.

Pesca ja mojemu małemu ubieram butki tylko jak wychodzimy na spacer i to bardziej dla odzoby i wykończenia:) W domu sobie chodzi w starpetkach z anypoślizgiem zwykle:)
Co się martwisz, najwyżej będzie kolejne bobo:)Ja też jestem nadal karmiąca tak 2-3 razy dziennie z czego raz przed spaniem i raz w nocy.

Żeby to wszystko było takie proste! Ja nie umiem go odstawić od piersi a jeśli będę musiała?

Poza tym dużo można by pisać. A i tak co będzie to będzie. :rofl2:

Też bym miała problem z odstawieniem...chyba ja większy niż samu maluch coś mi się zdaje:) u mnie byłby jeszcze inny problem, bo Krzyś ma skazę i za nic w świecie nie chce pić pepti nie mówiąc już o samej butelce z której też niechce pić odkąd zaczął z niekapka. Życie:)

Pesca, przy karmieniu piersią różnie można dostawać @ ale dla świętego spokoju test zrób.
co do odstawiania od piersi, to chyba ja miałam gorsze problemy emocjonalne niż moje dziecko. z jednej strony chciałam go karmić ale z drugiej chciałam drugie dziecko :) teraz na pewno tak szybko nie zakończę karmienia.
Elutka, do pepti dziecko może się przyzwyczaić, w końcu się przekona. wiem, że w porównaniu z mlekiem cycusiowym blado wypada... ale lepsze pepti niż nutramigen ...

klaczek mlda zaczela pic wiecej- czyli ok 150 ml na dzie- bardzo mnie to cieszy :-) :-) choc pije glownie przed zasypianiem - jak glodnawa jest a za bardzi zmeczona zeby zjesc PLUS 40 ml z lekami - nestety ma anemie i musi zelazo pic z kwasem foliowym

BUCIKOW mlodej nie bieram czasem tylko jakby dla ozdoby czy na kika minut- niech sie przyzwyczaja ze ma cs na nogach. podobno najlepiej jak dzieci sie ucza chodzic na boso, heh.
Anitka wigule nie lubi nuc na nogach nawet skarpet :-\ jeszcze w dzien jako tako - bo zajeta to nie ma czasu sciagac ake w nocy przez sen nawet sciaga, ostatnio mi rajtki sciagla przez sen :-\ ( byla padnieta ja wrocilam z nia i tylko sukienke zdjelam - flacha i zasnela wic polozylam a w body i rajtkach)
teraz waczymy z "pajacykem" bo noce coraz to zimniejsze - spimy przy otwartym oknie- a ona wogule sie nie chce przykrywac - tez wzystko z siebie wyrzuca odrazu - ehh jej zdziwiene jak sie nie dalo pajacyka ze stop scianac B-) masakra :-)

ja tam juz nie cyckuje ale pamietam jak siosta muala jazde przy 'odstawianiu' corki, a nawet nie tyle z dzieckiem co ze soba, bo mlda samo odrzucila i po prostu zacela zygac pikarme a siora miala take baniaki pryskajace dalej i nic nie mogla zrobic, baaaazzzoooo dkugo sie wiazala a pikarm sie nie chcial skonczyc :-D

P.S. ja tez czytam codziennie ale ma malo czasu na pisanie
P.S. II. sory za literowku ale na tablecie pisze i jakos tak sie chba eszcze nie nauczylam :-)

a jeszcze co do butów, to my mamy buciki na dwór, zakładamy tylko jak mały śmiga na dworze :)
do domu zamierzam kupić mu takie skarpeto-kapcie, mają być niedługo w biedronce. ciekawe jak będzie się mu w tym chodziło...

reklama
vinga pewnie jakby musiał to jakoś by się przyzwyczaiłdo pepti...na chwilę obecną staram mu się przemycaC w kaszce mannie, ale czuje ten smak bo nie dojada. Spróbowałam kstatnio podać mleko kozie, ale też średnio poszło...Tak poza tym to kupiłam małemu kaszki w sklepie ze zdrową żywnością i nawet mu smakują:)
emotion ja też większość postów piszę na tablecie, także wiem o co chodzi:)

Do góry