reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Mam do was wszystkich jeszzce pytanko, czy używacie już jakiś kremów na rozstępy, jeśli tak to zdradźcie tajemnicę, jakie?? ja przy pierwszej ciąży używałam od wczesnych tygodni, i nie wiem, czy dlatego czy nie, ale nie mam żadnego rozstępa:) tylko, że nie pamiętam jaki to był krem, za nic nie mogę sobie przypomnieć:(:no:

reklama
Mam do was wszystkich jeszzce pytanko, czy używacie już jakiś kremów na rozstępy, jeśli tak to zdradźcie tajemnicę, jakie?? ja przy pierwszej ciąży używałam od wczesnych tygodni, i nie wiem, czy dlatego czy nie, ale nie mam żadnego rozstępa:) tylko, że nie pamiętam jaki to był krem, za nic nie mogę sobie przypomnieć:(:no:
nie raczej dlatego że masz takie geny jak stosowałam wszystkiego i mam brzuch jakby ktoś po nim orał a moja koleżanka niczym sie nie smarowała w 3 ciążach i ani jednego rozstępa i wiesz też już nie pamiętam nazw skleroza nie boli:-D

a co do tycia to ja miałam 36 kg w pierwszej ciąży teraz też się nie dam max 15 chce, po ciąży w końcu schudłam do wagi wyjściowej ważyłam 60 kg przy 168 ale niestety problemy z hormonami dołożyły mi parę kg ale bez załamki po ciąży wezmę się za siebie i znów będę laska:-D

Ostatnia edycja:
Jagoda ja też przy pierwszej ciąży nieźle przytyłam, nie pamiętam ale chyba około 18-19kg:( nawet gin się dziwił, że troszkę za dużo:( ale po porodzie, miałam surową dietę, ze względu na karmienie marnej, sama się pilnowałam, żadnych smażonych rzeczy, kalorycznych, słodyczy i ważyłam mniej niż przed ciążą:) może tym razem też mi się tak uda:) albo i nie :((((

A ja się kąpię i biorę prysznic w zależności od ochoty. Tyle że kąpiel nie za gorąca.
Ja sobie kupiłam krem i było na nim napisane ze stosować po 3 miesiąu ciąży, a przez te pierwsze miesiące to mi cycki jak szalone rosły i niestety rozstęy są. Rozstępy to ponc ordery zasługi dla matki;-)
A co do seksiuku to jakoś ochoty brak. I boję się póki co. A czuję się też jakoś taka rozmemłana.

a jak mi ciasno, to automatycznie robi mi się niedobrze:( a to dopiero szósty tydzień, strach pomyśleć, co będzie dalej:(
o właśnie.. dokładnie to samo....
ja mam podobnie... w pierwszej ciąży przytyłam 22 kg ale teraz nie dam się! :-)

też mam taki chytry plan, tylko jak to się ma do dzisiejszej podwójnej porcji frytek i klopsików :cool::cool:

ja używałam kremy firmy ATW z wyciągów roślinnych, ido biustu również, nie mam żadnych rozstępów co przy wadze +25 kg mogło się zdarzyć.
Do biustu mam tylko zakupię sobie p/rozstępom.
A tak naprawdę to ważne żeby się codziennie smarować wtedy będą efekty

moncia23 wiesz ja np przy karmieniu nie schudłam ani kilograma wręcz przeciwnie a z ręką na sercu bsrdzo uważałam co jem prolaktyna może działać róznie... mnie przez prolaktynę niestety się woda zatrzymuje w organizmie ale ty nie masz sie co przejmować pewnie znów pięknie schudniesz

Hej dziewczyny w piatek zrobilam tescik wyszedl pozytywny. Termin chyba koniec pazdziernika (ok 29) ale ciezko obliczyc bo pierwszy cykl staran po wyjeciu implanta mial 32dni, drugi 24 a za trzecim razem sie udalo, witam wszystkie dziewczynki ze staraczek;-) sprobuje was nadrobic od poczatku zeby was lepiej poznac, ale nie powiem troche juz naskrobalyscie:szok:

Witam Was Dziewczyny! Od jakiegoś czasu przeglądałam te forum i bardzo mi się tu spodobało więc postanowiłam zagościć na dłużej;-)Z tego co się zorientowałam to większość z Was to już doświadczone mamusie, u mnie to będzie pierwszy dzidziuś. Pozytywny test ujrzałam 06.02, a termin porodu wypada na 13 październik 2012 :biggrin2:

witajcie nowe mamuśki:-D

narobiłyście mi smaka tymi naleśnikami że zmobilizowałam siły i zrobiłam
no i właśnie się skończyły - były pyszniutkie, z miodzikiem, mniammm

reklama
Do góry