reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

klaczek-wiem coś na temat dostępności, bo mieszkam na wsi, obok Piotrkowa(w którym zresztą też bez szału:baffled:) ja mam zwykłe olejki eteryczne, które używam do kominka..poczytaj jakie Sroka proponuje i sobie pomieszaj. Ja ostatnio używam tylko z paczulki, bo mi sie inne skończyły, a nie mam czasu jechać na zakupy:baffled: i nawet nie mieszam ich z alkoholem tylko moczę palec i stawiam na ciele małego kropki-tyle ale działa i to najważniejsze. Chociaż wczoraj go nie posmarowałam i go jakaś ugryzła obok ucha :wściekła/y:
kasik-strona rewleacja odkryłam ją jak byłam w ciąży i do dziś mnie nie zawiodla, Anita jest naprawdę świetną chemiczką i bloggerką zarazem. No super, że wam się tak wszystko układa, gratuluje i powodzonka życzę :tak: nie dziwię się, że ta Pani płacze za dzieckiem, ja jak wracałam z uk i zostawiałam "młodą", którą się opiekowałam przez rok to wylałam morze łez:-( no własnie co miasto to inny cennik, więc popytaj np mam w parku, żebyś miała orientację..

a ja się dowiedziałam, że dzisiaj jedziemy na Śląsk, bo mama W. zachorowała :(

Ostatnia edycja:
reklama
vinga bros tylko na komary z tego co doczytałam. Muszę się zaopatrzyć w te plasterki o których piszecie.
Mój mały dzisiaj wyjątkowo nieznośny, od paru dni mamy mega problemy z zasypianiem. Dzisia wyszła górna jedynka i zwalam to na zęby...prób do ululania nie liczę...

ja uzywalam plytek bros. rewelacja, wszystko padlo, po dwich dniach tylko zmiatal maz sztywne muchy, muszki, pajaki i komary. a upolozylam jedna w kuchni i zalatwilo mi 'caly dol' czyli salon kuchnie i korytarz dolny czyli ok 10/12 metrow na 7 m

powiedzcie czy wasze dzidzie spia czasem na brzuchu? moja drugi dzien i jak ja na spiaczku obroce to wraca do pozycjii :[

emotion, mój też chce tylko na brzuchu spać, ze 2 miesiące już tak ma. jak tylko to widzę to go obracam na plecy ale i tak on wraca z powrotem na brzuch.

Moja Mała też ostatnio upodobała sobie spanie na brzuchu, a ja cały czas mam wrażenie, że zaraz wstanie, bo śpi z tyłeczkiem w górze. Ale jak przewracam ją na boczek, to i tak zaraz jest na brzuszku.
Doszły do mnie plastry Mosbito, jeśli nie będzie wieczorem padało, to dzisiaj je przetestujemy i zdam później relację.
Asia śpi, idę robić obiad i trochę posprzątam, ale i tak:
1002271_497687560303929_635312314_n.jpg ;)

Załączniki

• 1002271_497687560303929_635312314_n.jpg
    1002271_497687560303929_635312314_n.jpg
    28,4 KB · Wyświetleń: 56
mija czasem ma pupe w gorze czasem nie.
gorzej ze maly chalas a ona faktycznie wstaje w pozycji do raczkowania :-\ wczoraj sie juz wkurzylam i ja polozylam spowrotem w pozycjii do spania i wyszlam z pokoju /nianie mam to ja ogladalam/ i o dziwo sie chwike pochusiala na nogach i pozniej sama ulozyla i zasnela:-)

ogolnie lubi ta pozycje- ale dopuki nie popatrze na nia - bo raczknie kilka krokow i jaj widzi ze patrze to koniec. za to uwielbia sie czolgac:-) brat zakochany w wojsku to sie cieszy ze ma taka zdolna siostrzenice:-)

Ale słodziutko maluszki wyglądają kiedy śpią na brzuchu :tak: szczególnie z tą pupcią w górze. Olafek spał tak chyba ze dwa razy i na razie więcej nie próbował. Teraz mamy problem ze spaniem w ciągu dnia... w ogóle jest problem bo jak tylko jest w łóżeczku i mimo tego, że jest zmęczony to nie chce spać tylko wspina się po szczebelkach i stoi. A, że stoi bardzo niestabilnie to boję się aby nie uderzył głową o szczebelki jak straci równowagę i się przewróci... Dziś przez cały dzień spał tylko 1h 40min... skąd on bierze tyle energii :confused: A poza tym bardzo się cieszę bo po tygodniu płaczu i marudzenia mamy siódmy ząbek :-D

reklama
Eliana gratuluje zabka..
Mamusie, spokojnej nocy, bez pobudek. Moje Szczescie spi, maz w delegacji, to i ja sie klade. Od 2 miesiecy nie spie wiecej niz 4/5 godzin, wiec mi sie nalezy. A co!

Do góry