emotion_sickness
mama szkrabusia =)
U mnie tez jest rznica zawsze - okolo 5-7 centymetrow.... Dziś byłyśmy na mierzeniu i ważeniu wyniki takie: 7,640 kg i 66 cm choć mi sie wydawało, że ja źle zmierzyli bo ja ją mirzyłam w domu i mi wychodziło 73 cm też macie takie problemy z mierzeniem w przychodniach??
'najciekawiej' zmierzyli Anitke po urodzeniu 2 dni:/ wziela ja 'w rogalika' na kolana i polozyla cm - mniej wiecej od polowy gowy wzdluz kregoslupa i do stup [tak jak byla mloda zgieta] 'wyszlo jej' 52 cm... a Mloda tylko miesiac w ciuchach na 62 chodzila :/ [znajoma polozna poslkak mi ja wymierzyla na 63 cm ]
Oni tak 'po lepkach' mierza.
debi ja mloda woze w pozycjii lezacej.dziewczyny,ale szybkie jestescie,my jeszcze w gondoli sie wozimy bo młody sam jeszcze nie siedzi i bałam sie go pakowac do spacerowkinie wiem,moze w okolicach weekendu majowego sprobujemy sie spacerowka przejechac. U nas etap fascynacji lustrem i wciągania do buzi wszystkiego co znajdzie sie w zasiegu reki
sama sie zaczela szybko bardzo dzwigac i wogule ale staram sie jej nie sadzac w wozku [na rekcha jak ja trzymam to siedzie albo hak sama sie 'posadzi' w trakcie zabawy]. Zreszta zauwazylam ze ona ma riznie zalezy od dnia - ostatnio woli sie przerwracac na brzuch turlac czy pelzac sobie.