reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

U mnie mały nadal wstaje w nocy, zależy jak wypadnie i co dla kogo znaczą godziny nocne ale co najmniej raz musi w nocy zjeść...i też nie da się oszukać, no czasami jak się budzi drugi raz to daję mu herbatkę. Także ja śpię ciągiem max 4 godziny. Ale już przestałam na to narzekać, organizm się chyba przyzwyczaił :tak:
Dziewczyny, a co dziś w M1 za atrakcje że tak piszecie?? ;-)

reklama
My też jeszcze mamy nocne pobudki-zwykle koło północy i trzeciej.
Misza niby są jakieś dni mężczyzn i sporo promocji w różnych sklepach o czym się dowiedziałam jak tam dojechaliśmy:) Ja chciałam coś sobie kupić i się trochę wqrzyłam, bo spodnie które kupiłam mają jedną nogawkę trochę krótszą od drugiej (co zauważyłam w domu), a rachunek za nie został zdmuchnięty na parkingu pod M1:wściekła/y:stwierdziłam, że sobie zrobię portki 7/8 w tejże sytuacji.
Jutro zakaz jazdy do sklepu, pogoda ma być ponoć ładniejsza niż dzisiaj-albo rynek albo wycieczka za Kraków w planie:)

Elutka, no to zakup trafiony w dziesiątkę :-p ehh pewnie się ładnie wkurzyłaś...ale widać kreatywna babka jesteś i będziesz miała oryginalne spodnie 7/8 ;-)
Ja się w jeansy dawne nie mieszczę i też muszę na jakiś shopping uderzyć, ale z małym to ciężko bo zaraz pora karmienia albo się niecierpliwi w wózku a samej jakoś bez chłopaków nie chce mi się ruszać. Ja mam w planie na sezon wiosna/lato jedynie jakieś spodnie luźne we wzorki, jakieś legginsy, ze 3 koszulki (bo te co mam to wszystkie zrobiły się domowe-powyciągane i pomoczone przez Młodego) i tyle chyba. Jakbyście słyszały o jakiś większych przecenach na damskie ciuchy to dajcie znać, ja teraz bezrobotna to nad każdym zakupem dumam 3 godziny, młodemu puzzle podłogowe kupuję już miesiąc:errr:

P.S. Pytanie regionalne: gdzie dziewczyny są właśnie fajne miejsca niedaleko krk do spacerowania z wózkiem?? Jak 3 lata temu przeprowadzałam się tu to miałam wyobrażenie, że skoro miasto tak blisko gór i wgl to powietrze musi tu być mega świeże...a to przecież czasami nie da się wyjść z domu-taki smog :wściekła/y: My kilka razy byliśmy w puszczy niepołomickiej, ale to kawałek. No są jeszcze parki miejskie ale to jednak nie to samo co świeże powietrze za miastem.

Ostatnia edycja:
Misza ja właśnie najprawdopodobniej jutro w stronę Niepołomic będę jechać:) Co do miejsc bliżej...Lasek Wolski? Qrcze tak się sama zaczęłam teraz nad tym zastanawiać...chyba zostają jedynie mini-parki na osiedlach, Planty koło Rynku, Błonia, Park Jordana...a tak to trzeba się liczyć z wycieczką. Pięknie jest np. w Ojcowie:)
Haha..mam to samo z tymi puzzlami! Oglądam aukcje co parę dni i się zebrać do zamówienia nie mogę.
Co do wyprzedaży to trochę już tego jest po sklepach, ale np. legginsy możesz kupić na placu typu Tomex-wybór mają naprawdę spory wybór, a jakością to wiele nie odbiega od sklepowych. Mojemu małemu na szczęście zakupy się podobają. Jak jest głodny to idę do pokoju dla mamusiek i jest po sprawie:)

Misza w krakowie to lasek wolski,zielonki albo troche dalej ojcow. my jutro o ile sie wyrobimy atakujemy rynek bo z małym nie bylismy. a dziewczyny gdzie w krakowie robiłyście chrzciny?bo my dopiero na maj plnujemy i tak mysle gdzie je zrobic?

debi my chrzciny akurat mieliśmy bardzo kameralne więc były w domku:)
Cała masa restauracji w Krakowie organizuje tego typu przyjęcia:)zależy jaka okolica Cię interesuje, ale moja znajoma robiła np. w Morskim Oku na pl.Szczepańskim. Jak się nie wybierzemy do Niepołomic to pewnie do centrum i na Rynek, także może się gdzieś miniemy debi:)

Elutka no to dobrze synusia skojarzylam :) sliczny chlopczyk i jaki duzy
Misza a w M1.. Przeceny :) i prawie gole dziewczyny tanczace na scenie glownej kolo Mc'Donaldsa :-D CO do tomexu zgadzam sie z Elutka. Bylam nawet dzis i nie polecam wybierania sie w sobote - ludzi masa, na spokojnie nie ma zabardzo czego przymierzac, a w tygodniu pustki :)

Ja musze sie wybrac z Małą do Niepołomic. W sobote jedziemy w okolice Niepołomic, na wies do nas wiec pospacerujemy i pooddychamy troche czystszym powietrzem. Dzis taka piekna pogoda, ale chyba za wczesnie sie zorganizowalam na wyjscie no i zlapal nas meeega deszcz.

Debi my przyjecie i chrzest mielismy jakies 20km od Krk, w sali bankietowej Santorini www.santorini.org.pl a chrzest w Biskupicach.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No popatrz:)trzeba było zaczepić:) gdzie nas widziałaś?
Te Panie na scenie w kieliszkach mnie rozbroiły :p
Do sklepów najlepiej się wybrać w tygodniu w ciągu dnia,ale nie każdy tak może.

Obok ravela :) Nie bylam pewna czy to napewno Wy, dopiero potem zajrzalam do galerii maluszkow i jeszcze dopytalam :)
Gdzie sa pokoje dla mamusiek? Jeszcze takich nie widzialam :-(

reklama
Hehe...no mój mały jest charakterystyczny przez swoją plamkę na buźce:)
Pokój dla matek jest koło WC po tej stronie co są wejścia( tam jest też monitoring, chyba biura M1 na piętrze)to jest ta część między Apartem a Almi Decor'em. Wszystko fajnie tylko chyba zgubili od niego klucz i zapomnieli zamontować WC(w większości sklepów jest), ale jest gdzie usiąść żeby nakarmić i przewinąć maleństwo:)

Do góry