pesca, ale dlaczego macie wyeliminować karmienie nocne? Karmisz piersią? Pediatra chce Młodego "odchudzić"? Bardzo wiele dzieci właśnie w 5/6 miesiącu życia ma niedobory żelaza, bo wtedy kończą się zapasy nazbierane jeszcze w życiu płodowym. Za chwilę Młody zacznie dostawać mięsko i żelazo będzie niepotrzebne :-)
Tak, chodzi o jego wagę. Waży 8600 i pediatra stwierdziła że to za dużo. Gdy byliśmy na szczepieniu badała go inna lekarka i nie czepiała się jego wagi a ta nasza stwierdziła że to za dużo jak na takiego malucha. Do tego stwierdziła, że niedługo małemu wyjdą ząbki i takie jedzenie w nocy nie będzie im służyć. Dziecko powinno w tym wieku jej zdaniem jeść 5 razy dziennie z czego karmienie piersią musi się odbywać trzy razy, reszta to obiadek i deserek ze słoiczka. W ogóle dużo by pisać na ten temat w każdym razie młody budzi się w nocy i nadal dostaje cyca.
Czasem zastanawiam się nad tym jak tam z moją morfologią. Przy najbliższej okazji poproszę o skierowanie na badanie krwi. Nie ukrywam że noszenie tego kochanego cięzaru czasem sprawia że mam mroczki przed oczami i często mi słabo.
Ostatnia edycja: