reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Etap ząbkowania jeszcze przed nami, także nie pomogę...
ualala ty się czasem odezwij i napisz coś więcej:p
LiZ ładnego masz klocusia:)

Ja dzisiaj zrobiłam porządek w szafkach małęgo i sporo rzeczy nam odpadło...w sensie już za małe! W niektórych nawet raz nie był! i po co tyle tego kupować...teraz już będę kupować na 74, mniejsze bez sensu...

galeria bobasków coś pusta, wrzucajcie jakieś foty Waszych maluszków:)

reklama
wernkika-ja młodemu kupiłam szczoteczkę do masażu Szczoteczka do zębów i masażu dziąseł NOWOŚ (2913430717) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i powiem ci, że jest zadowolony jak mu masuję i nie złości się tak bardzo jak przy gryzieniu własnych rąk , a dodatkowo pomagam mu dając gryzak z lodówki

O popatrz, wczoraj kupiłam tak,a tylko z Canpola bo akurat były w tesco na wyprzedaży.

Witajcie:)
Antoś śpi. Nauczył się ssać piąstki i tak głośno daje że słychać z sypialni:) Jutro mamy usg główki. Ciekawe czy coś z tego wyniknie. Drżenia wargi się utrzymują ale nie nasilają.
Temat ząbków- u nas nie widać jeszcze zmian w dziąsłach ale odczuwam różnicę podczas karmienia- wydaje mi się czasami że młody mnie gryzie:) Ślini się też sporo ale zauważyłam że jak robi się głodny to się to wzmaga.
Elutka- ja mam na szafie już wielki wór z ciuszkami 56-68 do oddania.Antek wielu nie założył ani razu a niektóre tylko raz.
ulala- też pamiętam:)
Zaczynamy ogarniać temat chrztu. Na 99%będzie 10 lutego. Zobaczymy. Ceny w knajpach mnie powaliły. średnio 80/os a u nas wyszło 20 dorosłych i 5 dzieci:szok: Becikowego nie starczy:)

wernkika-ja młodemu kupiłam szczoteczkę do masażu Szczoteczka do zębów i masażu dziąseł NOWOŚ (2913430717) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i powiem ci, że jest zadowolony jak mu masuję i nie złości się tak bardzo jak przy gryzieniu własnych rąk , a dodatkowo pomagam mu dając gryzak z lodówki
też jutro zamierzam kupić tą szczoteczkę. mały jest marudny na potęgę. już powoli psychika mi pada :szok:, nawet na rękach noszenie mu nie odpowiada. tylko ciągle ręce w buzi i ślina do pasa. coraz bardziej przekonuję się, że to zęby idą.
a co do chrztu to my pewnie późną wiosną lub latem będziemy chrzcić ze względu na lodowaty kościół. aż mnie ciarki przechodzą jak pomyślę że polewają młodego lodowatą wodą brr..

Ostatnia edycja:
kasikd jeśli dobrze zrozumiałam, to chodzi o trzęsienie bródką? naszemu synkowi też się broda trzęsła na potęgę. Pytałam o to moją pediatrę i powiedziała, że "brodotrząs" jest normalny do 3 - 4 miesiąca życia i wiąże się z niedojrzałym układem nerwowym. Teraz Mati ma prawie 3,5 miesiąca i właściwie już tego nie zauważam.

Kasikd my mamy chrzciny prawdopodobnie 16 lutego, przyjecie robimy w knajpie cena od osoby to równiutka stówa. Mamy ok. 50 gosci w tym chyba 5 dzieci.
Vinga z moja jest dokladnie to samo. Niedziele cala przespala, wczoraj jeszcze byla do zniesienia, a dzis jakas masakra

vinga89-jezu a mój młody co wyczynia, na początku obwiniałam W. że nauczył go noszenia na rękach, ale jak sie okazało, że to raczej zęby to masakra jakaś:no:wyje non stop jak nie śpi(a śpi już raczej tylko w nocy, no chyba, że strzeli sobie drzemkę 30min w ciągu dnia), jest strasznie marudny i dzisiaj już wysiadały mi powoli nerwy:zawstydzona/y:
Chrzciny planujemy pod koniec kwietnia, ale jak mi ostatnio przysłali cennik między 85(za sam obiad z deserem) a 160/osoba to, aż mnie ciary przeszły, bo impreza na ponad 40 osób(mój W.ma mnóstwo rodzeństwa..8) no i teraz chyba będę walczyła, o zmniejszenie liczby gości.

My chrzcimy 17 lutego. Gdybyśmy robili chrzciny u siebie to też bysmy musieli w lokalu. Ale, że większość rodziny mieszkado 30 km od domu moich rodziców ( do nas by mieli 130) to chrzcimy u dziadków. Będzie pewnie 30 osób w tym 6 dzieci.

Edit: no i odwieczny problem się pojawia: w co się ubrać? W co ubrać młodego? Nie chcę jakiegoś typowego ubranka do chrztu- ani to fason ładny, ani materiał. Myslałam o spodniach jasnych, białej koszuli i kamizelce pod kolor spodni, może być?

reklama
Wernkika,Panziorka ja kupiłam tutaj taki płyn w kropelkach i on chłodzi dziąsełka,Antoś go lubi :-)gryzaka jeszcze nie umie gryźć ale rączki i szmaciane zabawki uwielbia.Szczoteczkę też mamy ale jeszcze nie używałam.
Fasolek widzę,że problem z cycaniem taki sam jak u mnie,och te dzieci:-)
Elutka Igorek ładnie rośnie:-D
A u nas spadł jednodniowy śnieg i wszyscy co mają dzieciaki powyciągali sanki z zakamarków ależ było szaleństwo,szkoda,że górek nie ma:rofl2:
Witaj Liz :-)Twój Mateuszek tylko 5 dni młodszy od mojego Antosia i duży chłopak z niego,gratulacje:-Dpiski i krzyki to już u nas norma i unoszenie ramionek z głową,czasami się zastanawiam kiedy się zmęczy:rofl2:fajnie macie,że chodzicie na basen a ja mam po prostu lenia albo brak towarzystwa żeby chodzić na basen.
Oj ja mam chrzciny w kwietniu i masakra będzie jak mi oponka nie spadnie bo nie widzę się wcale w czymś fajnym,jeszcze dla dzieci nie szukałam ubranek,zastanawiam się w co powinnam ubrać moją Julę prawie 6 lat i dopiero chrzest,nie mam pojęcia.

Ostatnia edycja:
Do góry