reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

emotion, Twoja mama ma rację - jak córcia jest spokojna i nie boli ją brzuszek, to nie masz się co martwić, że kupa jest rzadziej. Dzieci karmione piersią mogą robić kupę nawet co 10 dni góra. Jeśli tylko jest spokojna to w porządku :) Moja jak dwa dni nie zrobi to już ją niestety bardzo męczy brzuszek...:-( Nie było poprawy z przyrostami wagi? Nie martw się, mm nie jest takie złe a córcia i tak kocha Ciebie najmocniej na świecie:-)
panziorka, poczekaj. Jak widzisz, że faktycznie boli go brzuszek i masz wrażenie, że nie może zrobić kupki to spróbuj mu podać trochę wody przegotowanej. Ale jeśli jest spokojny, to ja bym się nie martwiła :-)
kasikd, szczerze powiem, że jak jest tak zimno, to mi się nie chce wychodzić ;-) Ale ostatnio poszliśmy kiedy było -9 (ale w słońcu 0) i połaziliśmy prawie godzinkę.

reklama
Jeśli chodzi o te spacery w mrozy to u nas bardziej kwestia taka, że to mama nieprzystosowana. Musze kupić w weekend płaszcz ciepły i buty. Do tej pory nie potrzebowałam AŻ TAK ciepłych rzeczy tyle coby do i z tramwaju dojść, a nie spacerowac przez godzinę :)

wernkika, hahaha, no właśnie :-) Ja lubię zimę, ale najbardziej to zza okna :-)

Byliśmy dziś w przychodni i zważyłam sobie Dorotkę - 5,1kg w 11,5 tygodniu życia :-) Szaleństwa nie ma, ale średnio 200g na tydzień jej przybiera, więc jest ok :-) Jej starszy brat mając 6,5 tygodnia ważył 4,8kg :-D

netika moja wazyla 4.8kg i 5 tygodniu zycia.
panziorka czym zageszczasz i jak czesto?

Teraz to juz pewnie z 7kg wazy, w poniedzialek zobaczymy

Ostatnio edytowane przez moderatora:
paulina, ładnie ważyła :-) Moje startowały z wagi 2655 g (wyjściowa ze szpitala), synek przybierał pięknie, córa - jak to dziewczynka - dba o linię :-D

no mam chwilke, bo dziecko z babcią na spacerze:-)
Paulina12-podaje młodemu cyca, pózniej jeszcze butla i zagęszczać mam w trakcie każdego karmienia(no chyba, że młody w trakcie uśnie)bebilonem nutriton. Wszystko to z tego względu, że ulewa, były wymioty, szpital itp. Dzisiaj konsultowałam z pediatra jego problemy z kupą(bo wyje bardzo i wiem, że go boli)i mogę mu podać czopek glicerynowy(1/3 czopka dla dorosłych, bo nie mam dla dzieci)i czekac na efekty. w poniedziałek jade na obowiązkowe ważenie i zobaczymy...przy wyjściu ze szpitala mieliśmy 2750, po 3 tyg.3800 a 3 tyg później tylko 4100. zobaczymy jak będzie teraz.

panziorka ja karmie butla i mój synek robi kupke regularnie co drugi dzień, nie męczy sie przy tym i kupa jest dobrej konsystencji;-) wiec wszystko jest ok tak sie już ustawił czasami ale to bardzo rzadko zdarzy się że kupa jest dopiero na trzeci dzień.

Witajcie.
z racji dużej ilości obowiązku ,niezbyt często tu zaglądam ,wiem ,że do świąt jeszcze 11 dni,ale chcę Wam już dziś złożyć życzenia świąteczne,bo potem albo zpomnę ,albo nie będzie na to czasu
•.¸ (`*•.¸ ¸.•*´) ¸.•*´) •.¸ (`*•.¸ ¸.•*´) ¸.•*´)
`•.¸(*DZYŃ DZYŃ DZYŃ-DZWONIĄ DZWONKI
*********ŚWIĄTECZNIE!!!! (*)•.¸ (`*•.¸ ¸.•*´)
(¸.•*(¸.•*´¨¨¨¨`*•.¸)*•.¸)•.¸ (`*•.¸ ¸.•*´) ¸.•*´)
•.¸ (`*•.¸ ¸.•*´) ¸.•*´)•.¸ (`*•.¸ ¸.•*´) ¸.•*´)•.¸
♥$$$$$$$$
$$$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
._$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$____$$
.___$$$$$$$$$$$$$$$________$$
____$$$$$$$$$$$$________$$
______$$$$$$$$__________$$
______$$$$$$__#♥#♥____$$
______$$$$$$__##♥#__$$
________$$________$$
________$$____$$$$
________$$$$$$
•*´¨`*•.¸☼♥•.¸♥¸.•**^*¨`*• ☼.¸♥
♥¸.•**^*´¨`☼*•.¸♥¸ ♥¸.•*´¨`*•
___ ,+.*`,+.*`,+.
((+.*`,+.*`,+.Wesołych Świąt
((,+.*`,+.*`,+.Bożego Narodzenia
((____ ,+.*`,+.*`,+.
((________$_,+.*`,+.*`,+.
((_______$$$+.*`,+Szczęśliwego
((______$$$$$+.*`,Nowego Roku
(($$$$$$$$$$$$$$$$$+.*`,+.*`,+.
((___$$$$$$$$$$$+.*`,+.*`,+.
((_____$$$$$$$_,+.*`,+.*`,+.
((____$$$$_$$$$__,+.*`,+.*`,+.
((___$$$_____$$$__ ,+.*`,+.*`,+.
((__,+.*`,+.*`,+.__,+.*`,+.*`,+.
((_____ ,+.*`,+.*`,+.
Z dźwiękiem dzwonów melodyjnych,
Wraz z opłatkiem wigilijnym,
Z okazji świąt Bożego Narodzenia,
Ślę serdeczne te życzenia:
Zdrowia, szczęścia, powodzenia
A w Nowym Roku marzeń spełnienia!
WESOŁYCH ŚWIĄT!!!!

my nieraz z 8 h pozadomem jestemy - z orzerwami na wizyty w sklkepie czy do jakies 'ciotki' wskoczyc na kawe :D Takze na zewnatrz jestesmy 2-3 godz
Innym czasem tylko kilka minut. Roznie bywa.
Niewiem jak bedzie jak pojedziemy do Polski w niedziele :// Heh tutaj zimno jest ale sniegu ni ma poki co :D

Jesli chodzi o kupki to ja wyroslam z przekonaniu ze dziecko na cycku jak jest to kazdy pampers choc zapurkany ma byc - i jakos nie moge uwierzyc ze nawet tydzien sie zdarza bez kupki. No ale nic nie zrobie, tutaj lekarka mowi ze dziwne ale obserwowac i tyle.

netitka niestety musimy dokarmiac,
Anitka z wagi 4,64 przybrala do 4,66.. [20 gram]
polozna mowi ze 'nic nie przybrala bo te 20 g to tyle co waga body' [zostawila do wazenia ze chlodno jest- bo wczesniej na golasa wazyla]
stwierdzila tez ze nie jest normalnym fakt ze domaga sie jedzenia nawet co godzine

Dokarmiac mam raz dziennie, 90 ml, pierw dac cyca a pozniej 'zaproponowac' butelke, najlepiej przed zasnieciem [tutaj mowi ze dla mnie lepiej bo moze ja bede miala jak pospac]
Z tym ze Niusia robi sie 'zarloczna' kolo 18-19 i jednak wtedy bede jej dawac butle - sama w koncu wiem keidy potrzebuje.
Pozatym musze co tydzien wazyc i obserwowac.
[[najgorzej bedzie ze w polsce w razie co nie bede mogla sie poradzic poloznej tej samej]]

Powiedzcie czy jest mozliwosc 'zalatwienia' sobie poloznej jak nie rodzilam w Polsce?
Prywatnie zeby sie skonsultowac?? W sprawie wlasnie wagi i dokarniania?
Czy lepiej poradzic lekarza rodzinnego?? Kto sie takimi rzeczami zajmuje w PL?

reklama
emotion_sickness-no właśnie, jak karmiłam młodego tylko i wyłącznie cycem to każdy pampers był brudny, też mnie zdziwiło, że nie u wszystkich...
wczoraj podałam młodemu 1/3 czopka glicerynowego i to co znalazło się w pampersie, poza nim:szok:to jakiś szok, ale dzisiaj młody wstał po 9:szok:(zreszta mama też:-D), była kolejna kupa i zupełnie jakby mi dziecko podmienili-spokojny, coś tam sobie gaworzył, śmiał się w głos, aż miło...

Do góry