reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

Jejku Karola, zazdroszczę ci niesamowicie tego ze Lilka nie ulewa. Gdyby nie to ze mamy w lozeczku monitor oddechu bałabym sie Nikole w nim polozyc zeby czasem sie tym nie zadlawila. Ja to chyba mam w domu giganta :-D miała 52cm i 3000g a teraz 58cm i ponad 5kg :szok: Muszę wam sie pochwalić.. 1 grudnia przeniosłam moją "malutką" do łozeczka. Pierwsze nocki byly tragiczne ale nie dalam sie. Dzis 4 nocka i mala spi spokojnie wiec warto było. Tylko dzisiaj po karmieniu spala sobie ale czkawka ja chycila wiec wzielam ja do siebie ale tylko na poltorej godziny i sama z siebie jestem dumna.
Misza && za podroz i za to zebys poznala mieszkanie po swoim powrocie :D a co do tego polityka.. To moze byc tylko zeby skrocila ten wiek emerytalny bo ja do 70 pracowac nie zamierzam:-D
My wigilie bedziemy miec dwie. Pierwszą u mnie w domu wraz z moimi rodzicami, potem jedziemy 30km za Kraków to teściów i tam wsumie spędzimy swieta. W pierwszy dzien jedziemy do prababci Nikoli na obiad, wieczorkiem przychodzi wujek z ciocia małej ja odwiedzic a w drugi dzien leniu****emy. A co, nam tez sie nalezy :tak: i tesciowa zadeklarowala sie ze zostanie z mala a my idziemy na pasterke. Ponad 2km w obie strony, bedzie wesolo, mam nadzieje ze w sniegu :)
Pozdrawiam was wszystkie kochane, zycze wszystkim powodzenia w opiece nad dzieciatkami, &&&&&&& za zdrowko i zeby wszystkim dzieciaczkom przeszlo charczenie jak u starych dziadkow

edit: jest i Jutrzenka, &&& kochana za wyniki badan :) wiec czekamy na reszte, moze ktos znajdzie czas zeby chociaz jednym slowkiem napisac co slychac :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witajcie, jestem ciekawa czy uda mi sie skończyć pisać posta.

Widze ze maluszki rosną, my tez przeszliśmy na rozmiar 62, kolki jeszcze nie minęły a wczoraj nasze Malenstwo meczylo sie do 3 w nocy koszmar. Jaś tez sie uśmiecha nawet bardzo często tzn.kiedy nie męczą go kolki.
My mamy niestety większy problem z straszakiem, dziecko zmieniło sie nie do poznania. Bije szczypie i gryzie usypamy go przez około 3 godziny uwaga na rękach a waży 12kg. Ja siedzę w domu bo mi wstyd z nim gdzieś wyjść, normalnie myśle o tym non stop, gdzie popełniamy błąd

pozdrawiam was kochane i odezwę sie jak znajdę chwile bo dzis jestem sama z moimi chlopakami

Misza82-dzisiaj byliśmy na szczepieniu i mówiłam o tym charczeniu-pani doktor osłuchiwała młodego ze wszystkich stron i ..NIC. powiedziała, żeby dbać o nawilżenie śluzówki w nosie i ewentualnie wyciągać to co tam jest(ja to robię na bieżąco, pewnie jak wszyscy). Niestety nadal nie wiem co to:baffled:.
Poza tym młody słabo przybrał przez ostatnie 3 tyg. bo tylko 300gr:baffled:

Melduje się u nas juz po chrzcinach :) uffff ciesze się że mamy to za sobą ale obecnie tez unas soki rozwojowe chyba masakra nie chce spać tylko marudzi i marudzi szczepienia mamy 10 . wczoraj zaliczyłam wizyte u gina wszystko ok .A co do ulewania to chyba faktycznie standart u nas to samo zje odbije dostaje czkawki i wtedy sie ulewa mój jada gdzies tak 120 ubranka hmm przechodzimy na 68 :)
Dziewczyny mam do sprzedania ubranko do chrztu w rozm 62 gdyby któras potrzebowała koszt nowego na allegro to 160 zł za 100 sprzedam .
Zobacz załącznik 520657 DSC05501.jpgZobacz załącznik 520659Zobacz załącznik 520660

Misza fajnie że troszkę pobędziesz ze swoją rodzinką :) może troche odpoczniesz :)

Ostatnia edycja:
ulala qrcze ja właśnie kupiłam kombinezonik do chrztu...chrzcimy 26 grudnia
mój mały też tak "chrumka" jak dziadek, to ponoć normalne u takich maluszków-tak mi lekarka powiedziała.
My idziemy na szczepienie w piątek-5w1, mam nadzieję że dużego płaczu nie będzie, ostatnio na żółtaczce tylko raz wrzasnął.
Ja mam kontrole u gin dopiero 21 grudnia:szok:niestety do mojego lekarza wcześniej nie było terminu...nic mi nie dolega, także bardzo mi się nie śpieszy. Krwawić już dawno przestałam na szczęście

PS.Dziewczyny ponawiam info-do sprzedania mam leżaczek-bujaczek ślimak fisher price z opcją wibracji. Został rozpakowany i złożony, mały w nim leżał kilka razy. Chcę go sprzedać, bo mam chrapkę na inny. Cena do dogadania.

Ostatnia edycja:
Witam kochane - tylko na chwle wpadam - poki mloda spi - co jest bardzo NIE typowe :D Moze w weekend was nadrobie trochu, maz juz racxej odchorowal [chorowal 2 tyg] :D A mloda w dzien przestala spac i nie mam jak wpadac na forum :D

pozdrawiam wszstkie amusie i dzidziusie :)`

Witam :-)

Moja Marysia musiała przejść na bebilon pepti bo ma alergię. Wobec tego mam do sprzedania mleczko bebilon comfort 1 6 opakowań. Może ktoś chętny?? Sprzedam tanio

Hej Mamuśki,u nas dobrze,Antoś śmieje się całą gębą,gada i czasami zaśmieje się w głos,jest przekochany:-D
co do charczenia to mamy ten sam problem ale wizyta u lekarza nic nie wykazała,więc taki urok maluchów:confused:
Coraz mniej ulewa bo śliniaki nie nadążały ze zbieraniem,już nie mówię o moich ciuchach:baffled:,skoki chyba nas ominęły bo nie mieliśmy jakiś tragicznych dni i nocy,kolki nas omijają i tylko kupka co 2,3 dni trochę wystękana :szok: ale mały bąki wali i nie marudzi.
A u nas w Holandii pada śnieg,biało wszędzie i oczywiście tutaj życie zamiera bo nie są przygotowani na śnieżne zimy:baffled:a ja się czuję jak w Polsce i mam fajny klimat w domu bo już choinka ubrana,jak zawsze u nas na Mikołajki:-D

reklama
Esi - mam nadzieje że tak nie jest z tym bólem ale tak mi powiedziała położna. Coś w tym może być, skoro kąpiel pomaga i ciepło. W każdym razie kolka "a kysz".
Ile śpią wasze maluszki w ciągu dnia? Gdyby nie spacerki mój maluch nie spałby w ogóle.

Do góry