reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Witam.
Podziwiam Was dziewczyny, że chce Wam się z tymi wielorazowymi pieluchami.
Ja jestem chyba zbyt leniwa a do tego niewiele mam miejsca na suszenie i to niech będzie argumentem;)
Trochę zmęczona jestem chociaż młody jest naprawdę cichutkim bobaskiem. Jednak samo przebudzenie w nocy i chyba nie sen a czuwanie mnie wykańczają.
Jesteśmy dzisiaj po drugiej wizycie położnej. Z małym wszystko ok. Pępuszek prawie zagojony.Kolejna wizyta w poniedziałek.
Antoś śpi to i ja się walnę:)))

reklama
kasikd, dla mnie to jest mega mocny argument - brak miejsca do suszenia prania ;-)
wernkika, w niedzielę był taki cudny, ciepły dzień, że my też spacerowaliśmy jak już było ciemno a do domku wróciliśmy koło 18 :-)

A my dziś byłyśmy na pierwszym szczepieniu. Gwiazdeczka troszkę popłakała, ale szybko się uspokoiła :-) Przyszłam z nią do domku a ta dalej śpi. Wiecie co, wiem, że nie jestem obiektywna, ale ona jest śliczna :-D

witam sie i ja na biegu dzisiaj. zostalam sama chwilowo z najmlodsza i musze ogarnac kocia kuwetke--doszla wlasnie ta zamykana:-) koniec zwirku rozsypanego po calusienkim mieszkaniu:-D:-D

rano bylam w klinice i mam zalozony implant antykoncepcyjny wiec zero dzieci w najblizsze 3 lata:-D:-D:-D

emotion, ja nie patrzę na rozmiar na metce, bo często one są diametralnie różne u różnych producentów. Poukładałam ciuszki rozmiarami, przykładając jeden do drugiego :-D A jeśli chodzi o body, to niektóre Szymek nosił mając je już trochę przy ciele, ale dopóki go nie ciągnęły w kroku to było ok. Dorota jak na razie wszystkie body ma za duże :-D
Wiem ze rozne u roznych producentow;
Mi to tam rozmiar szczerze powiedziwszy 'wisi' troche, wazne zeby bylo wygodne dla dziecka; niewiem tylko jak moze byc tak wielka roznica miedzy np rozmmiarem 62 a rozmiarem 68 = i to jednych producentow, bo ja w irlandii mieszkam i wszystko kupuje w czyms takim jak 'pennyes' czy 'dunnestores' a wlasciwie body czy pajacyki [wielopaki]

Ja dzis padam doslownie - jak wiecej spie to bardziej zmeczona jestem :)
Niepamietam kto ale niektore z was mialy problemy tarczycow - czy wasze dzieci po porodzie [kilka tyg] maja przeprowadzane badania na tarczyce? Czy w Poslce cos takiego sie praktykuje?
Bo jak mi kazali przyjsc z dzieckiem to sie bardzo zdziwilam [niewiedzialam ze cos takiego sie robi :/ I pobrali lodej krew i maja dzwonic do tyg czasu i 'ustalac plan dzialania' ... Jaki plan? Leki jej dadza czy co ? :///

emotion, ja mam niedoczynność i Hashimoto. W Polsce noworodkom jeszcze w szpitalu pobiera się krew na badania przesiewowe m.in. na hipotyreozę. Ja kiedyś pytałam mojej endo czy wskazane jest badanie dziecka pod kątem chorób tarczycy jeśli mama ma z nią problemy i ona mi powiedziała, że nie. Tak samo pediatra. Ale ja na pewno kiedyś na własną rękę sprawdzę dzieciom poziom hormonów tarczycy.
A ostatnio wyszperałam trzy pajace z Next'a, wszystkie na 4,5kg i każdy innej wielkości :-D Zazdroszczę Ci tych wielopaków. Zawsze zamawiam u bratowej z Londynu koszulki i bluzki dla Młodego :-D

emotion, ja mam niedoczynność i Hashimoto. W Polsce noworodkom jeszcze w szpitalu pobiera się krew na badania przesiewowe m.in. na hipotyreozę. .....A ostatnio wyszperałam trzy pajace z Next'a, wszystkie na 4,5kg i każdy innej wielkości :-D Zazdroszczę Ci tych wielopaków. Zawsze zamawiam u bratowej z Londynu koszulki i bluzki dla Młodego :-D
Wlasnie moja dziecine ostatnio kluli w szpitalu na tarczyce i troche w szoku bylam :/ No ale nic.

W tych wielopakach zazwyczaj w przypadku pajacow jest 3 a body 7 albo 10, i nawet w jednej peczce niby ten sam rozmiar ale sa male srednie i duze. I sama bym zazdroscila :p Bo to fana sprawa - i tania.
Dziesiec czy siedem body za 7-10 euro, wiec wychodzi euro za jeden - a jak sa promocje to mozna kupic 7/ 10 sztuk za 2, 3 euro.. Doslownie za 'siano z portfela' Jak to mowie :)

witam sie i ja na biegu dzisiaj. zostalam sama chwilowo z najmlodsza i musze ogarnac kocia kuwetke--doszla wlasnie ta zamykana:-) koniec zwirku rozsypanego po calusienkim mieszkaniu:-D:-D

rano bylam w klinice i mam zalozony implant antykoncepcyjny wiec zero dzieci w najblizsze 3 lata:-D:-D:-D

Mi właśnie położna poleca ten implant ale ja się jeszcze zastanawiam bo różne są opinie,ale szczerze to bardziej jestem za:tak:
Boli zakładanie i masz na przedramieniu?

charlois tak zakladaja na przedramie sama wybierasz na ktore. nie boli wcale:-) dostaniesz miejscowe znieczulenie ..ja tylko glowe odwrocilam bo po co mam na to patrzec wolalam podziwiac sciany i sufit:zawstydzona/y: przez 2-3 dni mam opatrunek z bandazem nosic bo mi sie krwiaczek zrobil (sporo krwawilo z ranki bo dostalam okres rano)i 2-3 dni nie moczyc zeby sie zagoilo. jest malutka dziurka. mnie skusil fakt ze do wyboru przy moich dolegliwosciach byla wkladka wewnatrzmaciczna z hormonami albo implant. plus ze jak by mi cos nie tak bylo to chwila moment i wyjete ponoc szybko po tym owulacja wraca ale wydaje mi sie ze kwestia kobitki i jej cialka:sorry2: aaa i jesli sie dlugo krwawi (bo powiedziano mi ze 1/3 kobitek nie ma miesiaczek 1/3 ma skape a pozostale maja bardzo obfite i dlugotrwajace-nie da si eprzewidziec) to trzeba isc do lekarza i daja jakies tabl na przystopowanie krwawien. ja si ewypowiem za pare miesiecy czy polecam czy nie ;-):-)

A czy w Polsce są takie implanty? Zaciekawiło mnie to. Czy to to samo co tzw. plaster antykoncepcyjny?

Julian przespał dziś całą noc :szok: Obudziły mnie pękające i sikające mlekiem cycki. O 7 rano. A spać poszedł koło 23, ostatnie karmienie koło 22... No, ale chyba nic mu nie jest, na chorego nie wygląda, apetyt normalny, w dzień śpi tyle co zazwyczaj... Fakt, że wczoraj miał marudny dzień i mało spał w ciągu dnia, więc może musiał nadrobić.

reklama
Do góry