reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

Witam.
Podziwiam Was dziewczyny, że chce Wam się z tymi wielorazowymi pieluchami.
Ja jestem chyba zbyt leniwa a do tego niewiele mam miejsca na suszenie i to niech będzie argumentem;)
Trochę zmęczona jestem chociaż młody jest naprawdę cichutkim bobaskiem. Jednak samo przebudzenie w nocy i chyba nie sen a czuwanie mnie wykańczają.
Jesteśmy dzisiaj po drugiej wizycie położnej. Z małym wszystko ok. Pępuszek prawie zagojony.Kolejna wizyta w poniedziałek.
Antoś śpi to i ja się walnę:)))

reklama
kasikd, dla mnie to jest mega mocny argument - brak miejsca do suszenia prania ;-)
wernkika, w niedzielę był taki cudny, ciepły dzień, że my też spacerowaliśmy jak już było ciemno a do domku wróciliśmy koło 18 :-)

A my dziś byłyśmy na pierwszym szczepieniu. Gwiazdeczka troszkę popłakała, ale szybko się uspokoiła :-) Przyszłam z nią do domku a ta dalej śpi. Wiecie co, wiem, że nie jestem obiektywna, ale ona jest śliczna :-D

witam sie i ja na biegu dzisiaj. zostalam sama chwilowo z najmlodsza i musze ogarnac kocia kuwetke--doszla wlasnie ta zamykana:-) koniec zwirku rozsypanego po calusienkim mieszkaniu:-D:-D

rano bylam w klinice i mam zalozony implant antykoncepcyjny wiec zero dzieci w najblizsze 3 lata:-D:-D:-D

emotion, ja nie patrzę na rozmiar na metce, bo często one są diametralnie różne u różnych producentów. Poukładałam ciuszki rozmiarami, przykładając jeden do drugiego :-D A jeśli chodzi o body, to niektóre Szymek nosił mając je już trochę przy ciele, ale dopóki go nie ciągnęły w kroku to było ok. Dorota jak na razie wszystkie body ma za duże :-D
Wiem ze rozne u roznych producentow;
Mi to tam rozmiar szczerze powiedziwszy 'wisi' troche, wazne zeby bylo wygodne dla dziecka; niewiem tylko jak moze byc tak wielka roznica miedzy np rozmmiarem 62 a rozmiarem 68 = i to jednych producentow, bo ja w irlandii mieszkam i wszystko kupuje w czyms takim jak 'pennyes' czy 'dunnestores' a wlasciwie body czy pajacyki [wielopaki]

Ja dzis padam doslownie - jak wiecej spie to bardziej zmeczona jestem :)
Niepamietam kto ale niektore z was mialy problemy tarczycow - czy wasze dzieci po porodzie [kilka tyg] maja przeprowadzane badania na tarczyce? Czy w Poslce cos takiego sie praktykuje?
Bo jak mi kazali przyjsc z dzieckiem to sie bardzo zdziwilam [niewiedzialam ze cos takiego sie robi :/ I pobrali lodej krew i maja dzwonic do tyg czasu i 'ustalac plan dzialania' ... Jaki plan? Leki jej dadza czy co ? :///

emotion, ja mam niedoczynność i Hashimoto. W Polsce noworodkom jeszcze w szpitalu pobiera się krew na badania przesiewowe m.in. na hipotyreozę. Ja kiedyś pytałam mojej endo czy wskazane jest badanie dziecka pod kątem chorób tarczycy jeśli mama ma z nią problemy i ona mi powiedziała, że nie. Tak samo pediatra. Ale ja na pewno kiedyś na własną rękę sprawdzę dzieciom poziom hormonów tarczycy.
A ostatnio wyszperałam trzy pajace z Next'a, wszystkie na 4,5kg i każdy innej wielkości :-D Zazdroszczę Ci tych wielopaków. Zawsze zamawiam u bratowej z Londynu koszulki i bluzki dla Młodego :-D

emotion, ja mam niedoczynność i Hashimoto. W Polsce noworodkom jeszcze w szpitalu pobiera się krew na badania przesiewowe m.in. na hipotyreozę. .....A ostatnio wyszperałam trzy pajace z Next'a, wszystkie na 4,5kg i każdy innej wielkości :-D Zazdroszczę Ci tych wielopaków. Zawsze zamawiam u bratowej z Londynu koszulki i bluzki dla Młodego :-D
Wlasnie moja dziecine ostatnio kluli w szpitalu na tarczyce i troche w szoku bylam :/ No ale nic.

W tych wielopakach zazwyczaj w przypadku pajacow jest 3 a body 7 albo 10, i nawet w jednej peczce niby ten sam rozmiar ale sa male srednie i duze. I sama bym zazdroscila :p Bo to fana sprawa - i tania.
Dziesiec czy siedem body za 7-10 euro, wiec wychodzi euro za jeden - a jak sa promocje to mozna kupic 7/ 10 sztuk za 2, 3 euro.. Doslownie za 'siano z portfela' Jak to mowie :)

witam sie i ja na biegu dzisiaj. zostalam sama chwilowo z najmlodsza i musze ogarnac kocia kuwetke--doszla wlasnie ta zamykana:-) koniec zwirku rozsypanego po calusienkim mieszkaniu:-D:-D

rano bylam w klinice i mam zalozony implant antykoncepcyjny wiec zero dzieci w najblizsze 3 lata:-D:-D:-D

Mi właśnie położna poleca ten implant ale ja się jeszcze zastanawiam bo różne są opinie,ale szczerze to bardziej jestem za:tak:
Boli zakładanie i masz na przedramieniu?

charlois tak zakladaja na przedramie sama wybierasz na ktore. nie boli wcale:-) dostaniesz miejscowe znieczulenie ..ja tylko glowe odwrocilam bo po co mam na to patrzec wolalam podziwiac sciany i sufit:zawstydzona/y: przez 2-3 dni mam opatrunek z bandazem nosic bo mi sie krwiaczek zrobil (sporo krwawilo z ranki bo dostalam okres rano)i 2-3 dni nie moczyc zeby sie zagoilo. jest malutka dziurka. mnie skusil fakt ze do wyboru przy moich dolegliwosciach byla wkladka wewnatrzmaciczna z hormonami albo implant. plus ze jak by mi cos nie tak bylo to chwila moment i wyjete ponoc szybko po tym owulacja wraca ale wydaje mi sie ze kwestia kobitki i jej cialka:sorry2: aaa i jesli sie dlugo krwawi (bo powiedziano mi ze 1/3 kobitek nie ma miesiaczek 1/3 ma skape a pozostale maja bardzo obfite i dlugotrwajace-nie da si eprzewidziec) to trzeba isc do lekarza i daja jakies tabl na przystopowanie krwawien. ja si ewypowiem za pare miesiecy czy polecam czy nie ;-):-)

A czy w Polsce są takie implanty? Zaciekawiło mnie to. Czy to to samo co tzw. plaster antykoncepcyjny?

Julian przespał dziś całą noc :szok: Obudziły mnie pękające i sikające mlekiem cycki. O 7 rano. A spać poszedł koło 23, ostatnie karmienie koło 22... No, ale chyba nic mu nie jest, na chorego nie wygląda, apetyt normalny, w dzień śpi tyle co zazwyczaj... Fakt, że wczoraj miał marudny dzień i mało spał w ciągu dnia, więc może musiał nadrobić.

reklama
Do góry