reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

reklama
Jesli chodzi o smoczka to moja Niuska juz od pierwszego dnia miala ;)

Wywialo wszsyztkich na dobre chyba :D

Powedzcie mi kochane - po czy poznac ze body juz sa za male :? Czy body z zasady powinny byc luzne ? Czy dopasowane :D??? Kurcze niewiem normalnie - cos mi mozg pralo ostatnio :D

Wczoraj bylam zakupach - ciuchy mlodej pokupowac - bo neistety z pajacykow 0-3 miesiaca powyrastala juz [nie wszystkie za duze ale z polowe juz musialam odlozyc]. I te nowe ciuchy '3-6 miesiecy' -- co sa na 68 cm sa jakies gigantyczne znowu :// Nie ubieralam jeszcze ale tak wygladaja.
'przylozylam' do aktualnych i w tulowiu z 1- 2 cm wieksze - a w nozkach z 5 - i mloda chyba sie w nich utopi [nie mowiac o tym ze jakies takie 'gubaskowe' sa].

Emotion ale na 0-3 to są chyba 56, potem powinny być 62 i dopiero 68, może dlatego są za duże?
Zresztą, to różnie bywa, bo różne firmy mają różną numerację...

U nas wszystko OK. Tylko jeszcze nie udało mi się z Julianem pójść na spacer za widoku, bo ma taki tryb życia, że jak jest gotów do spaceru, to jest już ciemno (cholerna zmiana czasu).
Bo on tak - rano je około 7-8 i potem zwykle jeszcze śpi do jakiejś 11.30. Ja z nim oczywiście. Potem znów karmienie, i potem ma chwilę spokojnej aktywności. Ja w tym czasie kąpię się, jem śniadanie itd. Koło 13 facet zasypia i śpi do 16 mniej więcej. Dziś nawet do 17. Także jak potem się zbudzi, naje, i mamy wyjść, to jest już ciemno kompletnie. :dry:Nie wiem, może jutro go na śpiocha zabiorę, bo chciałabym sama złapać odrobinę słońca, nie mówiąc o tym, że jemu też potrzebne. Z drugiej strony takie 3-4 godziny spokoju w ciągu dnia są bezcenne. :sorry2:

Emotion. My już tez powoli przechodzimy na rozmiar większe 62 są trochę luzniejsze ale ja jeszcze zakładam pieluche wielorazowa z otulaczem to jest w sam raz. Jak już zakładaliśmy te bluzeczki na 56 to mały sie denerwował

Margot ja tez za nim sie z lobuzami ogarne to już prawie ciemno ale warto wyrwać sie na świeże powietrze nam to dobrze robi:-)

Witajcie.
My już też po pierwszym spacerku. Wczoraj pół godzinki a dzisiaj godzinka w lesie:)))
Młody ubrany był w body i spodenki bawełniane na to ogrodniczki takie grubsze i kurteczka z kapturem+ czapka. Przykryty grubszym kocem.
Spacer naprawdę może zrelaksować a po długim pobycie w szpitalu, stresie i siedzeniu kolejne dni w domu naprawdę wskazany!!!

Margot, my raz zaliczyliśmy spacer po ciemku. I mąż się śmiał, że ludzie pomyślą że strasznie brzydkie dziecko mamy jak z nim za widoku nie wychodzimy :)

No my też łazimy po ciemku, bo lepiej po ciemku niż wcale.
Cóż, taki los tych naszych jesiennych dzieciaczków...
Byle do wiosny! ;-)

reklama
Położna nam mówiła, że jak dziecko może w śpiochach/pajacu nóżki wyprostować to dobre.
No niby prostowac probuje w kazdych tylko w nietorych widac ze 'ciagna' sie - jakby za male byly - jakos dmy rade :D

Emotion. My już tez powoli przechodzimy na rozmiar większe 62 są trochę luzniejsze ale ja jeszcze zakładam pieluche wielorazowa z otulaczem to jest w sam raz. Jak już zakładaliśmy te bluzeczki na 56 to mały sie denerwował
Emotion ale na 0-3 to są chyba 56, potem powinny być 62 i dopiero 68, może dlatego są za duże?
Niestety [a moze stety] 0-3 miesiace to sa body w rozmiarze 62 cm... :D Gigancitko mi sie male urodzilo [jak se smieje do meza:D] :)
Dzis wlasnie prasowalam - i poodkladalam z polowe pajacykow i troche body, kaftaniki co kupilam w Polsce to tez juz dzis ubralam mloda w '68cm'. Dlatego wczoraj na zakupy jechalam - zeby kupic wieksze pajacyki i body - bo jeszcze troche i bym nie miala tych 'podstawowych rzeczy' dla mlodej.

Bo on tak - rano je około 7-8 i potem zwykle jeszcze śpi do jakiejś 11.30. Ja z nim oczywiście. Potem znów karmienie, i potem ma chwilę spokojnej aktywności. Ja w tym czasie kąpię się, jem śniadanie itd. Koło 13 facet zasypia i śpi do 16 mniej więcej. Dziś nawet do 17. Także jak potem się zbudzi, naje, i mamy wyjść, to jest już ciemno kompletnie. :dry:Nie wiem, może jutro go na śpiocha zabiorę, bo chciałabym sama złapać odrobinę słońca, nie mówiąc o tym, że jemu też potrzebne. Z drugiej strony takie 3-4 godziny spokoju w ciągu dnia są bezcenne. :sorry2:
Ja moja biore wlasnie 'na spiocha' bo ona niedosc ze wiecznie spi - to jakbym ja brala gdy nie spi na wieczor - to w momencie by padla pewnie :)

Do góry