reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

reklama
Jesli chodzi o smoczka to moja Niuska juz od pierwszego dnia miala ;)

Wywialo wszsyztkich na dobre chyba :D

Powedzcie mi kochane - po czy poznac ze body juz sa za male :? Czy body z zasady powinny byc luzne ? Czy dopasowane :D??? Kurcze niewiem normalnie - cos mi mozg pralo ostatnio :D

Wczoraj bylam zakupach - ciuchy mlodej pokupowac - bo neistety z pajacykow 0-3 miesiaca powyrastala juz [nie wszystkie za duze ale z polowe juz musialam odlozyc]. I te nowe ciuchy '3-6 miesiecy' -- co sa na 68 cm sa jakies gigantyczne znowu :// Nie ubieralam jeszcze ale tak wygladaja.
'przylozylam' do aktualnych i w tulowiu z 1- 2 cm wieksze - a w nozkach z 5 - i mloda chyba sie w nich utopi [nie mowiac o tym ze jakies takie 'gubaskowe' sa].

Emotion ale na 0-3 to są chyba 56, potem powinny być 62 i dopiero 68, może dlatego są za duże?
Zresztą, to różnie bywa, bo różne firmy mają różną numerację...

U nas wszystko OK. Tylko jeszcze nie udało mi się z Julianem pójść na spacer za widoku, bo ma taki tryb życia, że jak jest gotów do spaceru, to jest już ciemno (cholerna zmiana czasu).
Bo on tak - rano je około 7-8 i potem zwykle jeszcze śpi do jakiejś 11.30. Ja z nim oczywiście. Potem znów karmienie, i potem ma chwilę spokojnej aktywności. Ja w tym czasie kąpię się, jem śniadanie itd. Koło 13 facet zasypia i śpi do 16 mniej więcej. Dziś nawet do 17. Także jak potem się zbudzi, naje, i mamy wyjść, to jest już ciemno kompletnie. :dry:Nie wiem, może jutro go na śpiocha zabiorę, bo chciałabym sama złapać odrobinę słońca, nie mówiąc o tym, że jemu też potrzebne. Z drugiej strony takie 3-4 godziny spokoju w ciągu dnia są bezcenne. :sorry2:

Emotion. My już tez powoli przechodzimy na rozmiar większe 62 są trochę luzniejsze ale ja jeszcze zakładam pieluche wielorazowa z otulaczem to jest w sam raz. Jak już zakładaliśmy te bluzeczki na 56 to mały sie denerwował

Margot ja tez za nim sie z lobuzami ogarne to już prawie ciemno ale warto wyrwać sie na świeże powietrze nam to dobrze robi:-)

Witajcie.
My już też po pierwszym spacerku. Wczoraj pół godzinki a dzisiaj godzinka w lesie:)))
Młody ubrany był w body i spodenki bawełniane na to ogrodniczki takie grubsze i kurteczka z kapturem+ czapka. Przykryty grubszym kocem.
Spacer naprawdę może zrelaksować a po długim pobycie w szpitalu, stresie i siedzeniu kolejne dni w domu naprawdę wskazany!!!

Margot, my raz zaliczyliśmy spacer po ciemku. I mąż się śmiał, że ludzie pomyślą że strasznie brzydkie dziecko mamy jak z nim za widoku nie wychodzimy :)

No my też łazimy po ciemku, bo lepiej po ciemku niż wcale.
Cóż, taki los tych naszych jesiennych dzieciaczków...
Byle do wiosny! ;-)

reklama
Położna nam mówiła, że jak dziecko może w śpiochach/pajacu nóżki wyprostować to dobre.
No niby prostowac probuje w kazdych tylko w nietorych widac ze 'ciagna' sie - jakby za male byly - jakos dmy rade :D

Emotion. My już tez powoli przechodzimy na rozmiar większe 62 są trochę luzniejsze ale ja jeszcze zakładam pieluche wielorazowa z otulaczem to jest w sam raz. Jak już zakładaliśmy te bluzeczki na 56 to mały sie denerwował
Emotion ale na 0-3 to są chyba 56, potem powinny być 62 i dopiero 68, może dlatego są za duże?
Niestety [a moze stety] 0-3 miesiace to sa body w rozmiarze 62 cm... :D Gigancitko mi sie male urodzilo [jak se smieje do meza:D] :)
Dzis wlasnie prasowalam - i poodkladalam z polowe pajacykow i troche body, kaftaniki co kupilam w Polsce to tez juz dzis ubralam mloda w '68cm'. Dlatego wczoraj na zakupy jechalam - zeby kupic wieksze pajacyki i body - bo jeszcze troche i bym nie miala tych 'podstawowych rzeczy' dla mlodej.

Bo on tak - rano je około 7-8 i potem zwykle jeszcze śpi do jakiejś 11.30. Ja z nim oczywiście. Potem znów karmienie, i potem ma chwilę spokojnej aktywności. Ja w tym czasie kąpię się, jem śniadanie itd. Koło 13 facet zasypia i śpi do 16 mniej więcej. Dziś nawet do 17. Także jak potem się zbudzi, naje, i mamy wyjść, to jest już ciemno kompletnie. :dry:Nie wiem, może jutro go na śpiocha zabiorę, bo chciałabym sama złapać odrobinę słońca, nie mówiąc o tym, że jemu też potrzebne. Z drugiej strony takie 3-4 godziny spokoju w ciągu dnia są bezcenne. :sorry2:
Ja moja biore wlasnie 'na spiocha' bo ona niedosc ze wiecznie spi - to jakbym ja brala gdy nie spi na wieczor - to w momencie by padla pewnie :)

Do góry