reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

Hej :-) A u nas dzisiaj właśnie słoneczko i w miarę ciepło :-) weekend spędziliśmy bardzo aktywnie bo sobota urodziny siostry a w niedzielę pojechaliśmy na zakupy :-) i już prawie wszystko mamy gotowe do narodzin córci. Torba jeszcze tylko nie spakowana. Dzisiaj tak samo ruszyłam jeszcze na zakupy takie bardziej dla siebie i rozsadza mnie dosłownie energia :-) nie mam pojęcia skąd bo ostatnio to ledwo żyłam.
Jak będę odbierała Olusia z pkola to skoczę odebrać swoje wyniki badań a o 17 wizyta u gina :-)

Majeczka, ale śliczny kombinezonik :-) aż żałuję, że u na Tesco nie ma. Ja kupiłam już taki grubszy na zimę i teraz zastanawiam się czy nie będzie jeszcze za ciepło na opatulanie w takie grube kombinezony, chociaż jak mam termin na 20. to i może być dużo chłodniej niż teraz

debi, mam nadzieję, że ze szpitala będziesz zadowolona. I powiem CI, że u mnie pomimo, że to będzie drugi poród to boję się tak samo

netika, jeszcze raz Ci gratuluję i super, że jesteście już wszyscy razem w domku :-)

wernkika, moja córa też zaczyna niezłe akrobacje jak tylko usłyszy głos tatusia :-)

tallka, witamy ponownie :-) i trzymam kciuki za wizytę &&& to już jest na 3 :-)

the white one, trzymam mocno za Was kciuki, oby wszystko przebiegło sprawnie i jak najmniej boleśnie :-) &&&&&&

Izabela, super, że już dzisiaj wracacie do domku :-) a laktacja na pewno powoli się unormuje :-)

Karola, kciuki za wizytę mocno zaciśnięte, mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku &&&&&&&

reklama
izabela super że do domku.. i lepszy nawał pokarmu niż go brak. zawsze to parę groszy zostanie w kieszeni które trzeba by na mleko wydać :tak:

Karola &&&&&&&& za wizytę

margot jak czytam o tak dużych dzieciach (6 i 7 lat) które nie potrafią wokół siebie porządku opanować to winię tylko i wyłącznie dorosłych. Mogą być zajefajni ale widać że dzieciom wszystko wolno. U mnie to nie dopuszczalne.
Mój syn jest nauczony że zanim weźmie inną zabawkę musi sprzątnąć poprzednią. Nie mówię tutaj o np. pojedynczym samochodziku ale o klockach i kolejkach bo to najbardziej zajmuje miejsce..
Podobnie już nauczyłam że po posiłku każdy odnosi talerz do kuchni - służby nie ma. Jak młoda się wykluje ja nie mam zamiaru nikomu usługiwać, każdy ma rączki mały czy duży i do roboty. I mając 3 koty wiem że można ogarnąć temat dzieci + zwierzęta

teściowa2 przydatna kobieta :tak:

mimii torba nie spakowana?? :szok: ale daj trochę energii bo ja leniwiec jestem po całości

a u mnie na obiadek dzisiaj barszczyk biały.. już stygnie- mniam

Co do maści to ja kupiłam Maltan, zobaczymy jak się sprawdzi :-)

Mina, przesyłam trochę energii, trochę jej jeszcze mam, miejsce na kosmetyki dla córy przyszykowałam i teraz czas trochę posiedzieć :-) a torbę zamierzam dzisiaj już ogarnąć :-)

A u nas prosty obiad: pomidorowa i mielone :-)

Witam brzuszki!
Ale dzisiaj miałam noc - koszmar! Wczoraj po południu się chyba przemęczyłam, poza tym strasznie dużo emocji (na szczęście pozytywnych) miałam i tak to się skończyło, że całą noc brzuch miałam twardy jak kamień, mała kopała zawzięcie i kilka razy mnie obudziły naprawdę nieprzyjemne skurcze. Już się bałam, że coś z tego wyniknie, ale się uspokoiło nad ranem. Ale też nie pospałam, bo z tego wszystkiego śniło mi się, że obudziłam się w kałuży krwi. O matko, to był jakiś koszmar. Kilka razy wstawałam do łazienki, żeby sprawdzić, czy rzeczywiście nie przeciekam.

mimii, Majeczka tak śliczny jest ten kombinezon, że sama go musiałam kupić :-)

margot No to miałaś rzeczywiście pełne ręce roboty. Nie zazdroszczę, bo sama wiem co się dzieje jak wpada do nas dzieciarnia szwagra. ALe z tego co Ty piszesz to nasze dziewczynki to aniołki hihi. CO do terminu to nie strasz mnie dziewczyno, bo ja jestem jeszcze bliżej 1 listopada, a to naprawdę niefortunna data urodzin. To co, koło 20 zaczynamy mycie okien itp, żeby pogonić nasze dzieciaczki?

Karola powodzenia! Ale najważniejsze, że wyniki są dobre, to i wieści z wizyty też muszą być dobre. Za pozostałe wizytujące tez trzymam kciuki!

the_white_one kciuki razy 100 (chociaż pewnie teraz to już powinnam gratulować pewnie)

Esi ty na razie otwieraj okna bo piękna pogoda u nas ale jeszcze za mycie się nie bierz :) ja dzis mykam na kolejna już cotygodniowa wizytę :) Pozdrawiam :)

no to miałaś ciekawą noc esi...na szczęście jest ok:)
jak tam wasze plany obiadowe na dzisiaj? mnie dopadł jakiś leń i brak weny w efekcie czego muszę się zadowolić kupnymi pierogami, mąż też...
a pogoda faktycznie się poprawiła w Krk

Z tego co się orientowałam to chyba wszystkich, a przynajmniej większości(tzn. nie natknęłam się jeszcze na opis, że należy zmyć) maści brodawkowych nie trzeba zmywać i nie są szkodliwe dla dzieci...

i tu się mylisz, jest sporo maści/kremów które trzeba zmywać, ale na pewno nie wszystkie
co do lansinoh to nic o niej nie słyszałam, nawet nazwa nie jest mi znana

Esi - snu nie zazdroszczę, pewnie sama bym biegała kilka razy sprawdzić czy nic się nie dzieje złego

Ostatnia edycja:
CO do terminu to nie strasz mnie dziewczyno, bo ja jestem jeszcze bliżej 1 listopada, a to naprawdę niefortunna data urodzin. To co, koło 20 zaczynamy mycie okien itp, żeby pogonić nasze dzieciaczki?

Ja też sie obawiam, że urodze 1 listopada, jeden termin mam na końcówkę października, a drugi na 2 listopada, jednak wolałabym chociaż troszkę wcześniej, a juz na pewno nie 1:szok:No ale to nie do końca od nas zależne.
U mnie pogoda fantastyczna, prawie 30 stopni w słońcu, przyjemny wiaterek. Szkoda że brak siły na długi spacer.

Mamuski ja wiem ze sporo was jest tu nowych ale mamy osobny watek zakupowy i pielegnacyjny. Prosze sie z takimi sprawami przenisc na odpowiednie watki. Dziekuje

edit: co wy tak swirujecie z tym 1 listopada???? w pl to swieto zmarlych ale na calym swiecie (poza polska) obchodzone jest raczej na wesolo a nie jak stypa. ok moze ja jestem niepraktykujaca chco wychowana w wierze ale serio niektore sie nakrecacie a termin porodu (jesli nie ma ustalonej daty cc) raczej od was nie zalezy wcale

reklama
Do góry