reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

reklama
mój małż woli nie wiedzieć co i za ile kupuję. Dopiero jak zakupy dotarły to rozpakowałam i pokazałam co kupiłam.
Ale jak on chce sobie kupić nową grę na PS3 to ja się oczywiście burzę :-D:rofl2:

tylko że u mnie jest mały problem, bo ja swojego konta na allegro nie mam (nie chciało mi się zakładać) i korzystam z męża i on co chwilę dostaje informacje że coś kupił:eek::-D

marand.. ja również korzystam z małżowego konta a mail z informacją ściąga mi się na moją pocztę (tak ustawiliśmy)
bo u nas od zakupów to jestem ja. Wystarczyło że małżonek raz kupił od podejrzanego sprzedawcy z dużą ilością negatywów to miał gadania przez tydzień dopóki przesyłka nie przyszła. Teraz jak on coś kupuje to wyszukuje a analizą sprzedawcy/ceny/przesyłki i finalizacją zajmuję się ja.
Ale jak dla mnie prezenty/niespodzianki kupuje to wiem że wtajemnicza w to naszych przyjaciół i oni kupują ze swojego konta więc się udaje :tak:

Wita, dziewczynki, u nas chłodniej, wizyta teściów udana :-)
teść powiedział, że wypiękniałam w ciąży :-) - a ja śmieję się, że to dlatego, że jego wnuka noszę :-)

a ja mam najnowszy tekst mojego syna który jest obecnie u dziadków i właśnie odbywa się tam grill, gdzie jest rodzina i siostra mojego męża z dziećmi Ola 12lat i Maciek 16 lat i oczywiście Kaj 6,5 roku.
Rozmowa dzieci:
Ola: Kaj, jesteś najmłodszym z wnucząt babci i dziadzia
Kaj: Ale tylko do października. Potem wszystko się zmieni.

Całe towarzystwo padło ze śmiechu zwłaszcza że dzieciaki bardzo poważnie rozmawiały..
Nadmieniam że dziadkowie traktują wszystkie wnuczęta jednakowo i dzieciaki między sobą świetnie się dogadują mimo różnicy wieku..

Teks za 100 punktów, to musiało być doskonałe na żywo

aguga - tekst też rewelacyjny - a małż słyszał?

Paula - myślę, że już za kilka tygodni będziemy zasypiać na stojąco i żadna nie będzie miała z tym problemów :-)

azorek - my mamy taką myszkę dla Majki, ale to , że jest mała i różowa zawsze było atutem tego sprzętu :-D:-D:-D

patrycja - &&&&& za wizytę

mamba - dobrze, że jest diagnoza, mam nadzieję, że kolejny szpital już na porodówce :-)

teść powiedział, że wypiękniałam w ciąży :-) - a ja śmieję się, że to dlatego, że jego wnuka noszę :-)
dobrze że podchodzisz do tego z humorem..
mnie takie opinie ciążowe to wkurzają.. np. nie wyglądasz na dziewczynkę..
dzisiaj spotkałam koleżankę z byłej pracy a ta: mały masz brzuszek jak na koniec 7m-ca.. nosz kurde specjalistka, 1,5roku temu urodziła dziecko i nagle się zna. Jakby nie wiedziała że to indywidualna sprawa.
a na teksty pt: wyładniałaś to odpowiadam: "dziękuję, teraz wiem że wcześniej wyjątkowo paskudna byłam, dobrze wiedzieć co o mnie ludzie sądzą.." :-p

paulawawa.. no możesz mieć nocnego łazika.. tyle godzin spać po południu to się nie zdziwię że nocka z głowy

mina - mi jednym uchem wlatuje, drugim wylatuje - zwłaszcza jeśli chodzi o komplementy, a widziałam, że teść naprawdę uważa, że wyglądam ładnie, nawet dodał, że nic po mnie nie widać (a ja z brzuchem 30 cm przed fotelem :-D:-D:-D) gdyby ktoś mnie od szpetnych zwyzywał, wtedy pewnie bym ostro zareagowała i bardziej się tym przejmowała, a tak - luzzzzzzzzzzz:-D:-D

hejka

zjadlam kolacje (zapiekanki domowej roboty) i siadlam poczytac

- tez mnie wkurza gadanie ze wygladasz na dziewczynke czy na chlopca. Dla mnie to bzura, ja ladnie chodzilam poprzendio na chlopca, R bratowa tez ladnie wygladala, bez krost, opuchlizny itp a dziewczynke urodzila. Jedno nie ma nic do drugie, to zalezy od kobiety

- co do allegro to tez jesli cos zamawiamy to korzystamy z konta R bo ja nie mam. Z reguly on zamawia a ja robie przelewy

Debi to Ty szybko idz na usg i nie czekaj, mam nadzieje ze to nic powaznego

Paula, Malinova o rrany czyli znowu i wspolny z moim :eek:. My mamy lozko 160 i z reguly jest ok ale czesto noga R albo reka nagle spada na mnie albo kolo mnie. Musze go wtedy kopac albo popychac zeby sie przesunal. A juz najgorzej jak pojdzie spac wczesniej a ja siedze i ogladam na dole cos albo siedze z kompem. NIGDY nie polozy sie rowno na swojej polowie bo zaraz przyjde tylko np na skos albo w poprzek :szok: i to na koldrze wiec musze go szarpac zeby sie przesunal i zszedl z koldry

Mamba witaj

Aguga, Mina swietne teksty, uwielbiam te dzieciece mądrosci

moj dzis tez 2 razy mnie rozbawil

1) siedzimy w przychodni i do gabinetu wchodzi lekarka i zaczyna sie rozmowa
Kuba - kto tam weszł??
Ja - nie weszł tylko wszedł. A to byla pani doktor
Kuba - oo pani doktor wszedła :-D:-D:-D:-D
Ja - weszła !!!!

i wez jak tu ma dziecko wiedziec co powiedziec jak taki jezyk trudny, jak wszedl, raz weszla, kto za tym zdazy :-D

2) wrocilismy do domu i daje mu nowe drewniane kredki BAMBINO co mu dzis kupilam

Kuba - oooo dziekuje ze mi kupilas kredki
Ja - proszę bardzo
Kuba - nie mowi sie prosze bardzo tylko nie ma za co :-D:-D:-D:-D

nie wiem skad o to bierze, musial to gdzies uslyszec

Ha ha dobre teksty dzieciaków -uwielbiam.

Mamba witaj ,dobrze że juz po szpitalu:)

Ja na komplementy juz nie reaguje wiem jak wygladam i jaksię czuje więc nic mnie nie pocieszy...:( a przez te upały i chorobę to wygladam tragicznie mam nadzieje że dojde do Siebie.

Co do nieprzespanych nocy to ja dołączam do klubu ,mój biedny mąż na tym cierpi najbardziej bo niby mamy olbrzymie łoże to i tak go szturcham i kopię tak się wiercę.

Moje chłopaki dzis na rybach więc spokojnie posprzątałam mieszkanko potem totalny luzik -dawno tak nie miałam:)

Dziewczyny kiedy pakujecie torbę do szpitala bo własnie zastanawiam się czy tego nie zrobic na wszelki wypadek....

reklama
Mamba, najważniejsze, że już jesteś w domu i trzymam mocno kciuki żeby samo się wchłonęło &&&

Jutrzenka, teksty Kuby rewelacja :-) a z tym "weszł" "wszedła" to samo ma mój Olek, Język polski wcale nie jest taki prosty i nie jeden dorosły ma z nim problem więc nie ma co się dziwić dzieciom, że tak zabawnie tyle wyrazów przekręcają.

sonkaa, super, że wizyta teściów udana :-)

Też ciągle słyszę komentarze typu, że nie wyglądam na dziewczynkę albo mój znienawidzony "mogłabyś chociaż w ciąży przytyć", bo ja to specjalnie się odchudzam wrr. Ale ludzie jak to ludzie zawsze coś tam pogadać sobie muszą. Ja tam też jednym uchem wpuszczam, drugim wypuszczam.

A co do allegro to ja tak samo korzystam z konta męża i on też potem to finalizuje. Ale wreszcie i ja muszę się w to wdrążyć, chociaż tak szczerze to u nas m dużo częściej korzysta, za to ja góruję w zakupach "na żywo". Mina, dobrze Twój m kombinuje i niespodziankę zrobić potrafi :-)

nikamo, super, że chłopaki zrobili sobie męski wypad na rybki, a Ty miałaś czas tylko dla siebie :-)

A co do pakowania torby to ja to zamierzam zrobić to we wrześniu, jeszcze wielu rzeczy mi brakuje.

Ostatnia edycja:
Do góry