reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

przez ten nocny sztorm chodzę po ścianach. Nie wyspałam się zupełnie :confused2: O 7:00 Pan Generał, głodem zbudzony, ogłosił pobudkę :sorry:

później, sprytnie :laugh2:, włączyłam mu "gomeo & julię" i miałam 80min. na lezakowanie :-)

lecimy na dworek :happy: pięknie wieje (idealna pogoda na windsurfing!... ale tego raczej zadna z nas, w tym roku, nie sprawdzi)

reklama
widzę że grzeczna jesteś i się nie przemęczasz.. tak trzymać. Koteczkowi za kabelek dać po uchu proszę.
A różowa myszka? no cóż.. :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
leze siedze odpoczywam ladna pogoda jest ale nie wyjde z mloda bo dzis bardzo dziwnie sie czuje:-( mloda sie jakos przekrecila w brzuchu i mam takie uczucie ze starsznie ciezki bebzolek mam dzisiaj:confused2:do tego mialam jakies klucia w szyjce i dol brzucha pobolewa chwilami:crazy: jestem wiec grzeczna nawet kjolo siebie nic nie zrobilam ograniczam wstawanie z sofy do wylewania siuskow z nocnika, chodzenia po cherbatke czy kanapke i tyle.
ah i kotek juz dostaje po uszach od dawna ...no nie mam sily jak go przetrenowac w niejedzeniu kabli:eek: on nawet czasem zamiast suchej karmy zjada zwirek z kuwety:sorry:ma dziwne upodobania hehehe

azorek, a różowa myszka może poczekać na Amelkę jak podrośnie do komputera :-)
o ile wytrzyma heheheh to juz 4 ktora mam.....wczesniejsze mialam bezprzewodowe ale ta mam na kabel co mnie denerwuje bo kot lata i zerka za kbem znowu:wściekła/y:ale moze wytrzyma dluzej taka niz te wypasione co mnie fortune kosztowaly;-):tak:

Mamba - no szpital to rzeczywiście niezbyt fajne miejsce, oby jak najrzadziej z niego korzystać, ale dobrze że przynajmniej wiesz od czego ten ból, mam nadzieję że okłady pomogą, a po porodzie wszystko się unormuje, trzymam kciuki;-)

a ja wsiąknęłam w allegro, przeglądam oglądam i już pierd* dostaję bo albo nie mogę się zdecydować, albo mężowi to co wybrałam się nie podoba, albo jest problem bo to co chcę kupić to okazuje się że właśnie tego nie mają pomimo że w akcjach wszystko do koloru do wyboru:wściekła/y:

a moim największym problemem w spaniu jest mój mąż. Kładzie na mnie ręce, nogi, wali z łokcia. Czasem budzę się na samej krawędzi łóżka. Dziś podczas wizyty w kibelku, zasnęłam na tronie z głową na pralce, było mi tam tak dobrze. Wracam a tam całe łóżko zajęte. Nie mam pojęcia co z tym zrobić, u nas nawet nie ma miejsca żeby karimatę na podłodze rozłożyć.
Znów wspólny mąż?? Zobacz załącznik 489192 Mój wgniata mnie w ścianę, bo jeszcze jakiś miesiące musimy się przemęczyć na (podejrzewam, wolę nie mierzyć ;-)) 120cm. Czasami budzę się, bo dostaję w nos, czasem w okolicę oka :shocked2:, a mąż nieprzytomny śpi :sorry:. Ostatnio, odpukać, mnie nie leje, może już tak zostanie :-D.
Jak zajmuje za dużo przestrzeni to ja go łokciem pod żebrami "smyram" ;-). Pomaga :tak:, trzymam kciuki za powodzenie u Ciebie &&&&&&&&.

Malinova a może powinniście zmienić łózko na większe? Myśmy do kwietnia gnieździli się na takim 120 cm. szerokości, a potem zmieniliśmy na 160x200 - tez składane, i teraz raczej nie ma problemów z wchodzeniem na cudzą połowę. Każdy ma wystarczająco miejsca dla siebie:-)
A tu podejrzewam, że nawet jak by łóżko miało 3 km szerokości to mój mąż zawędrowałby na moją połowę :-D

No i jestem
Szpital jednak nie jest miejscem dla mnie:eek: masakra jakaś. Diagnozę dostałam po 4 dniach w szpitalu i w końcu okazało się że wyszło na moje. Najpierw był podskórny stan zapalny, potem mięśniak, potem zrost po kolczyku w pępku a na sam koniec po konsultacji chirurga okazało się że mam malutką przepuklinę pępkową. Mam sobie robić okłady no imam nadzieję że po ciązy sie jednak wchłonie :tak: Nie nadrobiłam Was przepraszam ale niedawno wróciłam i jakoś nie mam siły na czytanie itd.
Całe szczęście, że już jesteś. Życzę szybkiego powrotu do formy i trzymam kciuki &&&&&&& żeby następny szpital był w październiku &&&&.

hej dziewczyny,
jak dobrze dzis ,temperatura ok 25 stopni w krakowie i jest super w porownaniu z wczorajszym dniem,ktory był nie do zniesienia.dawno nic nie dało mi tak w kość jak 35stopni:wściekła/y:

Ja nawet śpie w nocy,ale miewam bóle ciągnące w tylniej częsci uda i na tyłku i lekarz powiedział zeby koniecznie zrobic usg w celu sprawdzenia czy spojenie łonowe sie nie rozłazi-pierwszy raz o tym słyszałam ale lekarz twierdzi żeby zrobić dla świetego spokoju bo jakby sie okazało ze sie rozłazi to powinno sie rodzić cc.
pewnie pojde na to usg ale nie wiem kiedy :zawstydzona/y:

Mamba dobrze ze wrociłas i ze wiadomo przynajmniej co Ci jest.

buziaki dla wszystkich

Hej dziewczyny.
Jak tam dzisiaj samopoczucia.
Ja to powiem, że mimo tego, że troszkę chłodniej, to jakoś nie wiem, nie za bardzo się dzisiaj czuję.
Jestem zmęczona i opuchnięta.
Mała na dodatek wstała o 5 rano, bo było jej gorąco, ale latała z łóżka na łóżko i nie mogła sobie miejsca znaleźć i stwierdziła, że już nie zaśnie.
Także i jej upał daje się we znaki.

Mamba - no szpital to rzeczywiście niezbyt fajne miejsce, oby jak najrzadziej z niego korzystać, ale dobrze że przynajmniej wiesz od czego ten ból, mam nadzieję że okłady pomogą, a po porodzie wszystko się unormuje, trzymam kciuki;-)

a ja wsiąknęłam w allegro, przeglądam oglądam i już pierd* dostaję bo albo nie mogę się zdecydować, albo mężowi to co wybrałam się nie podoba, albo jest problem bo to co chcę kupić to okazuje się że właśnie tego nie mają pomimo że w akcjach wszystko do koloru do wyboru:wściekła/y:

hihihi ja ogólnie nie naleze do osób potrafiących podejmować szybkie decyzje, więc wizyty na all zazwyczaj kończą się opcją "obserwuj" :-)

hej dziewczyny,
jak dobrze dzis ,temperatura ok 25 stopni w krakowie i jest super w porownaniu z wczorajszym dniem,ktory był nie do zniesienia.dawno nic nie dało mi tak w kość jak 35stopni:wściekła/y:

Ja nawet śpie w nocy,ale miewam bóle ciągnące w tylniej częsci uda i na tyłku i lekarz powiedział zeby koniecznie zrobic usg w celu sprawdzenia czy spojenie łonowe sie nie rozłazi-pierwszy raz o tym słyszałam ale lekarz twierdzi żeby zrobić dla świetego spokoju bo jakby sie okazało ze sie rozłazi to powinno sie rodzić cc.
pewnie pojde na to usg ale nie wiem kiedy :zawstydzona/y:

Mamba dobrze ze wrociłas i ze wiadomo przynajmniej co Ci jest.

buziaki dla wszystkich

ojej, ja tez pierwsze slyszę. 3mam kciuki za pozytywne wyniki !

Hej dziewczyny.
Jak tam dzisiaj samopoczucia.
Ja to powiem, że mimo tego, że troszkę chłodniej, to jakoś nie wiem, nie za bardzo się dzisiaj czuję.
Jestem zmęczona i opuchnięta.
Mała na dodatek wstała o 5 rano, bo było jej gorąco, ale latała z łóżka na łóżko i nie mogła sobie miejsca znaleźć i stwierdziła, że już nie zaśnie.
Także i jej upał daje się we znaki.

takie sobie budziki urodziłyśmy :-) moze wcześniej pójdzie spać, i wieczór dla siebie będziecie mieć ;-)

ja racuchy robię, takie mnie natchnienie naszło :happy:

Moja mała zasnęła oglądając bajki.
Weszłam do pokoju i co zastałam?
Telewizor gra, a mała śpi sobie w najlepsze.
Ale nie ma co się dziwić, wstała o 5, a pół nocy się kręciła z tego upału, także noc miała nieprzespaną.

reklama
Szpital jednak nie jest miejscem dla mnie:eek: masakra jakaś. Diagnozę dostałam po 4 dniach w szpitalu
okazało się że mam malutką przepuklinę pępkową.
Następny szpital oby w październiku. I mam nadzieję że wchłonie się to paskudztwo.&&&&&&

mój małż woli nie wiedzieć co i za ile kupuję. Dopiero jak zakupy dotarły to rozpakowałam i pokazałam co kupiłam.
Ale jak on chce sobie kupić nową grę na PS3 to ja się oczywiście burzę :-D:rofl2:

ja racuchy robię, takie mnie natchnienie naszło :happy:
podeślij trochę bo coś słodkiego bym zjadła. a stanie przy patelni jest ponad moje siły.

Piorę na raty wszystkie rzeczy dla małej i prasuję na raty bo worki próżniowe już dostałam (20szt).
Tylko cholibka to udo prawe mi ciągle cierpnie. Jutro wizyta u doktorka niech radzi.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry