reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

ookatkaoo - zrób sobie test i będziesz wiedziała na czym stoisz ... nawet jak będzie dodatni to sobie jakoś poradzisz...ważne że macie gdzie mieszkać...za nim dziecko sie urodzi to zdażycie wyremontowac, ale skoro sie zabezpieczaliscie to może jednak nie bedzie drugiej dzidzi ;-)

Olka - mam nadzieje że teraz lepiej trafisz z ginem :tak: ... szkoda że nie zrobił Ci chociaż zwykłego badania na samolocie bo po samej rozpulchnionej macicy mógłby potwierdzić ciąże. Najlepiej jest robić bete w laboatorium i pewność na 100 % ;-) ... do gina najlepiej przynajmaniej w 6 tygodniu żeby było cokolwiek widac na usg :sorry2:

arwen - witamy w naszym gronie :-)

reklama
ookatkaoo
my tu nie jesteśmy od tego aby osądzać siebie na wzajem lecz po to żeby się wspierać wzajemnie,zwierzamy się ze swoich radości i smutków,razem się śmiejemy i razem płaczemy.
Ja też bardzo wcześnie urodziłam pierwsze dziecko....byłam sama mąż za granicą zaczynał szukać pracy,uczyłam się dodam że dojeżdżałam do szkoły 20 km w jedną stronę co dziennie,mały urodził się z dychawicą oskrzelową i zachłystowym zapaleniem płuc do 2 roku życia non stop w szpitalach.Dałam radę i jestem z siebie dumna.
Więc głowa do góry bedzie dobrze i zrób test:-)

Lorelain tez witam
u mnie wychidzi 6/7 tydzien boje sie czy bedzie cos widac w 20 lutego mam pierwsze usg i troche sie boje. bo chodze do lekarza na nfz i Usg bedzie mi robił inny lekarz niz prowadzacy. a w tym gabiniecie na Usg przyjmuje dwoch lekarzy jeden spoko a drugi to taki ze szkoda slow. boje sie na niego trafie. Moze nie bedzie zle.
Ja z obiawow ciazowych to tylko czesto sikam, piersi troche bola, a co wymiotow to czasem jak mi cos zaleci a tak to wogole nie. w poprzedniej ciazy mialam mdlosci przez caly dzien.
ookatkaoo
zrob test lub bete bedziesz pewna na 100%. bedzie dobrze

pozdrawiam nowe mamuśki;-)

ookatkaoo - tak jak Silene pisze, nie jesteśmy po to aby oceniać kogoś, ja wyznaję zasadę "nie oceniaj książki po okładce" a także "nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło" - tak więc nawet jeśli teraz myślisz że dałaś plamę, że twój świat się wali to za jakiś czas spojrzysz na to zupełnie inaczej - także GŁOWA DO GÓRY:-D

Witajcie,

ja również uważam ze nie my jesteśmy tu od osądzania. Sama jestem w dość zagmatwanej sytuacji i pewnie jeszcze kilka lat temu pomyślałabym o takiej o sobie jak ja że jest niespełna rozumu;-) Życie uczy pokory!

Tylko że nie pomieścimy sie u teściów w tyle osób...o jezu a juz sie boje ile będzie gadania....matko boska...! Kurde...ja wiem kazdy patrzy na to z innej strony a dla mnie to jest szok..planowalismy za 3 4 lata jak zaczne pracowac... a tak to co, Tym bardziej ze u mojego troszkę lipa z robotą w zimie bo robi na ociepleniu budynków, na mostach, w zimie mają tylko klatki schodowe, i to nie zawsze... nie stac nas narazie na drugie dziecko...:(

20110124103.jpgS6300282.jpgS6300298.jpgS6300343.jpgDSCF5610.jpgDSCF6370.jpg Pare zdjęc Nadusi od 1 dnia zycia do dzis

Nie bardzo podoba mi się podejście mojego lekarza dlatego jutro idę do innego. Mój ginekolog pomacał mi brzuch,, powiedział, że nic nie czuje i kazał przyjść za 2 tyg. Żadnych badań, tak jakby zero zainteresowania. Miałam wrażenie, że myśli o mnie "wariatka, wmówiła sobie". :D

Jutro idę do innego ginekologa i mam nadzieję, że będzie miał trochę inne podejście. Jak nie, będę szukać dalej kogoś kto będzie mi odpowiadał.

Jestem następna, Nazywam sie Kasia... mam nieco mało bo 19 lat i roczną córkę....można powiedziec że w piątek jak gin potwierdzi ciąże( co do moich przypuszczen) bo testu jeszcze nie robiłam...ale mam dosłownie tak jak w poprzedniej ciązy... zawroty głowy, śpie jak Nadia sie kładznie potrafie z nią w dzien przespac 4 godziny! i o 10 padam.. co najlepsze zabezpieczam sie MICROGYNONEM ale zdazyło sie ze jedną zapomniałam ale na nastepny dzien ją brałam...i dodam że okres z odstawienia mam ale taki jakis dziwny . Boje sie,wpakowałam sie w bagno...:(( mozecie mowoic o mnie jak chcecie...Ale dałam plame, to spadło na mnie tak niespodziewanie...Nadia ma dopiero rok, ja w tym roku zdaje mature... Wdodatku w pazdzierniku wzielismy kredyt i kupilismy mieszkanie, które jest dopiero w remoncie...,.,mieszkam u tesciów.,...Dziewczyny dam znac jak będę wiedziec dokładnie w piątek mam wizyte

witam i ja niesmiało chce do was dolaczyc jeszcze dokladnie nie znam terminu ale wiem mniej wiecej miedzy 8-12 pazdziernika

dzis wlasnie lekarz potwierdzi bete, na usg czekam do poniedzialku. mam nadzieje ze bedzie cos widac

Witajcie mamusie :-)
ookatkaoo
my tu nie jesteśmy od tego aby osądzać siebie na wzajem lecz po to żeby się wspierać wzajemnie,zwierzamy się ze swoich radości i smutków,razem się śmiejemy i razem płaczemy.
Ja też bardzo wcześnie urodziłam pierwsze dziecko....byłam sama mąż za granicą zaczynał szukać pracy,uczyłam się dodam że dojeżdżałam do szkoły 20 km w jedną stronę co dziennie,mały urodził się z dychawicą oskrzelową i zachłystowym zapaleniem płuc do 2 roku życia non stop w szpitalach.Dałam radę i jestem z siebie dumna.
Więc głowa do góry bedzie dobrze i zrób test:-)

Podpisuje się wszystkimi kończynami.

Życie pisze rózne scenariusze
Ookatkoo może nie jesteś w ciaży, przy pigułkach test może wychodzic pozytywny. Najlepiej zrób betkę. Trzymam kciuki za ciebie/was, bez względu na wynik!!!
A Nadia słodziutka, usmiecha się w całości :D

ookatka współczuję sytuacji ,wiadomo ciężko w tych czasach jest.A to ,że się martwisz i się boisz to dobry znak świadczący o Tobie.Stało się maleństwo jest w Tobie i oby teraz zdrowo się rozwijało ,reszta się ułoży.Masz malutką ,śliczniutką córeczkę więc trochę rzeczy po małej zostanie ,a teściowie na początku mogą być w szoku,ale szybko im przejdzie.
Arwen powinno już być wszystko widzieć w 6-7 tygodniu tzn serduszko powinno pulsować.
Witam nowe mamusie ,dużo nas październikówek.Ja dzisiaj objadłam się ,nie pamiętam nawet kiedy ostatni raz tyle zjadłam

Zapominajka ja też najchętniej bym jeszcze do gina poszła,ale będziemy miały tak co chwilę .Myślę,że nie powinnyśmy przesadzać ,będzie dobrze-MUSI być :-) Zrób sobie suwaczek bo ja ciągle nie pamiętam który masz tydzień

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Mój pierwszy post na tym forum :) jeszcze bardzo ostrożnie, ale dzisiaj rano na teście pojawiła się ledwo widoczna druga kreseczka. Jestem już po jednym poronieniu w maju, od trzech miesięcy na duphastonie, okres powinnam dostać dwa dni temu... martwi mnie tylko pobolewanie w podbrzuszu - albo to spóźniony okres, albo... tak samo bolało przy poprzedniej ciąży, którą straciłam w 6-tym tygodniu. W poniedziałek lecę do gina - trzymajcie kciuki :tak:

Do góry