reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Witam z rana, a w zasadzie z południa

Ja wczoraj dostałam czekoladki,kartkę i piękny bukiet róż,a mój M jak otworzył pudełeczko to usiadł i tak siedział przez jakieś 15 minut,a potem wstał przytulił mnie i powiedział Dziękuję za najpiękniejszy prezent.....to było słodkie :tak:

Silene - aż się popłakałam ze wzruszenia

Ja dalej leże :confused2: Mój mąż wczoraj stwierdził że byłam na nogach aż pół godziny :-D A mnie tak wszystko boli od tego leżenia.

znam ten ból leżenia - ja leżałam 3 dni i miałam już dość, wstawałam tylko do toalety i na umycie zębów
na szczęście lepiej się czuję więc mogę trochę pospacerować po mieszkanku i coś porobić np obiadek mężowi;-), szkoda tylko że zmywać naczynia też już mogę:dry:

reklama
Witam Kobitki :-)

Miesiączka spóźnia się 5 dni i wyszły dwie kreseczki. Jedna taka mniej widoczna, ale jest :-) u lekarza jeszcze nie byłam a na internecie wyliczyłam, że termin ok 15-20 październik. Żadnych dolegliwości, wszystko ok jak na razie :-) ale w pierwszej ciąży przez pierwsze pięć miesięcy było rewelacyjnie :-) brak mdłości itp. itd. :-) Mam nadzieję, że i teraz tak BĘDZIE ;):tak::-):-D
Hm może troszkę przedstawię się.
Mam na imię Paulina lat prawie 23
mój Mąż Łukasz lat 24, synek Kuba 1,5 roku
Studiuje Pedagogikę i obecnie przesiaduję w domku z Kubą :-)

Pozdrawiam Ciężarówki :-D

a ja sie tak cieszylam, ze nie mam mdlosci, a tu czuje, ze cos zaczyna sie dziac..coraz bardziej jestem wrazliwa na zapachy i mnie ciagnie ale sie wstrzymuje od wymiotow.
dzis moj M przypalil sobie filety z kurczaka i ten smrod spalenizny niezle mnie odrzucil;]

tez mnie cos kluje w lewm jajniku , ze promieniuje na nerke i nawet noge

A tak w ogóle czy któraś z Was dziewczyny jest z UK?
silene ja jestem ze szkocji:tak:

zapominajka dzieki za slowa otuchy:tak: moja mama dzwonila mowilam jej o tych klociach dziwnych i mowila mi ze ona w ciazy miala kolke nerkowa:dry:ze podobnie boli powoli sie rozkreca a poznij kladzie na lopatki:shocked2: ja pierwsze slysze o kolce nerkowej:confused: ale nie mam az takich boli zebym musiala pbole lykac wiec predzej jakas infekcja uplawy mam nadal zoltawe czasem. w pracy sie poce duzo wiec i latwiej cos zlapac. jak wyjde taka rozgrzana i tam na dole spocona to nie zdziwilo by mnie. wizyte u lekarza ogolnego mam dopiero na wtorek na 16.20:szok:nasza przychodnia zaczyna mnie dobijac z czasem oczekiwania na wizyte:dry:

a ja sie tak cieszylam, ze nie mam mdlosci, a tu czuje, ze cos zaczyna sie dziac..coraz bardziej jestem wrazliwa na zapachy i mnie ciagnie ale sie wstrzymuje od wymiotow.
dzis moj M przypalil sobie filety z kurczaka i ten smrod spalenizny niezle mnie odrzucil;]

co do mdłości to ja jako takich to nie mam. czasem zrobi mi się niedobrze ale to trwa chwilę w zasadzie, dwa razy tylko miałam tak że z rana mnie dopadły i to były na tyle mocne że ze snu mnie wybudziły o 5.30

za to z zapachami mam podobnie - nie jestem w stanie używać moich perfum, które do tej pory lubiłam, za to płyn do czyszczenia płytki w kuchni, który śmierdzi strasznie zaczął pachnieć mi cytrusami:confused2:

Ja miałam kolkę nerkową pod koniec ciąży, tzn podejrzewam, że mały mi na coś uciskał. Na szczęście trwało to tylko 4 dni. Chodziłam wtedy po ścianach z bólu, a w szpitalu nie wiedzieli co mają ze mną robić.

Myśle, ze teraz to raczej sa dolegliwości zwiazane z rozszerzaniem macicy, choć to ja sobie tak tłumaczę.

Współczuje wam zapachowych doznań...

Witam sie w południe ale dopiero o tej porze mogę kompa włączyc jak synek ma drzemkę:-p

Gratulacje dla nowych mamusiek październkowych:-)

Ja jakos nie narzekam na zapachy chyba ze coś jest ostro smażone to mnie bardziej muli ale perfumy mi nie przeszkadzaja.

Azorek ja tez slyszałam o kolce nerkowej, moja siostra miała to w ciąży i tak ja nerki bolaly ze na ostry dyżur do szpitala jechała.Ale miała taki jeden ostry atak a potem sie uspokoiło.

&&&&&&&&&&&&&& za dzisiejsze wizytki.

Jagoda witaj i gratuluję!
No i ja wiem coś na temat tych zapachów. Lodówki nawet nie otwieram bo wydaje mi sie ze wszystko śmierdzi. Tydzień temu cała umyłam a ona mi dalej śmierdzi :baffled: Wogóle nie mogę wąchać smażonego, a i mężowi zabroniłam żuć w mojej obecności gumy bo odrazu bym to toalety biegła.

reklama
dziewczyny pisałyście wcześniej o płci dziecka, co zrobić żeby mieć chłopca a co aby dziewczynkę
znalazłam stronkę z różnymi kalkulatorami i tam jest m.in. kalkulator płci dziecka, który opracowany został na podstawie chińskiego kalendarza płodności. według niego płeć dziecka można przewidzieć na podstawie dwóch parametrów – miesiąca poczęcia i wieku matki w chwili poczęcia
tak w ramach rozrywki zachęcam do zrobienia
Kalkulator płci dziecka - Kalkulator ciąży - Ciążowy.pl

Ostatnia edycja:
Do góry