reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Witam się dzisiaj bardzo późno ale jestem ledwo żywa, POPRASOWAŁAM wszystkie ubranka Michasia i Majki z 3 prań i zajęło mi to... 7 (słownie: siedem) godzin, jak zobaczyłam swoje stopy, to myslałam , że zemdleje, ponadrabiam Was i idę spać, bo konam :-(, a do południa jeździłam za fachowcami od balustrad i za lampami - mam dość

hehe no i niejasno napisalam teraz podczytalam co skrobnela i fakt tak wychdzi z postu mojego:rofl2::-D:-D po 32 tyg bede myc okna ale nie jak tylko 32 stuknie i nie dla porodu..umyla bym juz bo mam tak zasyfione ze szok:szok: u nas ciagle pada i budowe zaczeli wiec cale bloto mam na oknach:no:i to z tego wzgledu szubcij bym pomyla ale nie przed 32 bo sie boje ze sie rozsypie :tak::-) a maliny wprowadzam po myciu okien plus seksik nie wszytsko na raz laski wariatka nie jestem heheh do 36 tyg musi siedziec w brzuszku wiec spokojmie jaqk na wojnie. ja wiem ostatnio pisze tak ze jak sama siebie czytam to idze ze cos nie bardzo:eek:ale mam sporona glowie plus deprecha mnie lapie malz nadal bez pracy i jakos tak poskladac sie nie umiem nawet w pisaniu:confused2::crazy:

no to się uspokoiłam, a roztargnienie mnie nie dziwi i nie oburza :-)

Dzień dobry :-)
Witam się i spiesznie donoszę, że u nas też ciepło, ale jest w końcu tlen! Takie lato to ja lubię :-)
Dziś od 6 jestem na nóżkach, rano odebrałam męża i mamę z pracy, zrobiłam wspaniałe zakupy w piekarni (ale pachniało!!) i teraz sobie siedzę. Jak M. odeśpi nockę to jedziemy po resztę kafelek, kleje, farby itp. i powoli ruszamy z robotą. Na razie bardzo powoli, bo M. ma 5 nocek pod rząd w tym tyg. :baffled: Od przyszłego tyg. remont pełną parą!

Miłego dnia Zobacz załącznik 481686

my dzisiaj też szukaliśmy fachowca od balustrady, potem kupowaliśmy lampy zewnętrzne do domu i płytki na ścianę do piwnicy (mieliśmy na podłogi tylko) i powiem Ci, mam dość, podziwiam Cię, że tak dajesz radę z tymi zakupami, ja cieszę się ogromnie, że większość za mną, męczyłam się nawet w ubiegłym roku, bo remontowaliśmy wszystko, a co dopiero teraz :-)

anć - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a babeczki cudne :-)

Sandy - wszystkiego co najlepsze!!!!!!!!!!!!!!

ja jeszcze o oleju rycynowym slyszalam, brrrr

słyszałam, ale gdy ktoś chce mieć biegunkę :-), może chodzi o skurcze jelit, które mogą wywołać skurcze macicy ?

Też wczoraj miałam test obciążenia glukozą. Pomimo, że lubię slodkie i dużo slodzę ledwo wypiłam ten ulepek. Po godzinie pielęgniarka ledwo dała radę mi krwe pobrać- nie chciała lecieć wcale i prawie zemdlałam, do tego to czekanie.

Ale najważniejsze że mam super wyniki, po godzinie 138 a po dwóch 80 :)

gratuluje wyników :-)

nikamo - gratuluję wygranej - to super, że wygrałaś !!!!!!!!!

Anć, Sandy - sto lat, sto lat, niech żyją żyją nam:-D:-D:-D:-D

A ja się na glukozę wybieram jutro rano....a tak mi się nie chce....i jeszcze perspektywa siedzenia tam 2 godz.

&& za glukozę, 2 godzinki zlecą i będziesz szczęściarą po, weź ze sobą kanapkę :-)

reklama
witam poweekendowo:)

Anć, Sandy - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, przede wszystkim zdrówka i spełnienia marzeń:-)

ja po weekendzie dopiero nadrabiam

w sobotę byliśmy nad jeziorkiem i było super, znaleźliśmy miejscówkę w cieniu między drzewami , gdzie fajnie powiewał wiaterek i choć przez chwilę zapomniałam o tych upałach, woda w jeziorze bardzo przyjemna aż się skusiłam chwilkę popływać

w niedzielę żeby nie siedzieć w domu u teściów to pojechaliśmy nad zalew (w tej samej miejscowości co oni mieszkają) i też dzień minął dosyć przyjemnie, na koniec załapaliśmy się na jakieś koncerty z okazji dni tej miejscowości i do domu wróciliśmy bardzo późno, byłam tak padnięta że nawet nie wiem kiedy zasnęłam, najgorzej miały się moje nogi, obolałe i spuchnięte,
po tych ekscesach weekendowych wczoraj byłam nie do życia i prawie cały dzień przespałam lub przeleżałam z nogami w górze i dziś już zdecydowanie lepiej

dziś dzień znów w biegu, najpierw oglądać wózki, później bank, później szkoła rodzenia, obiad i zakupy i znów mnie wieczór zastał, ale jestem zadowolona bo znalazłam w końcu sklep gdzie mają wózki, które chciałam zobaczyć i chyba na ten model się zdecyduje bo całkiem fajnie wygląda i cena przystępna

pisałyście o ruchach dziecka, ja jestem w szoku bo mój bąbelek ostatnio daje czadu, aż mu się dziwię że w taki skwar mu się chce bo ja to ledwo ruszam nogą i ręką, wczoraj przez godzinę prawie 40 ruchów naliczyłam, ooo wlaśnie znów się rozbrykał:-D

Witajcie dziewczyny,
lato robi sie coraz przyjemniejsze:)
Anć sto lat i wszystkiego naj naj naj-babeczki cudne:-)
Sandy wszystkiego naj i owocnych starań fasolowych
Nikamo ale fajnie,ze cos wygralas,sama bym chciala wygrac taki zestaw:D

Dziewczyny a wy serio piszecie o przyspieszaniu porodu od 36 tygodnia???
jejku to u mnie wychodzi poczatek wrzesnia,za wcześnie ;) chciałabym tak ze dwa tygodnie przed terminiem urodzic ale miesiąc to nie bo jak znam życie to bede domykać ostatnie sprawy przed porodem,nigdy z niczym nie moge zdążyć:-)

Nie no moje dziecko dzisiaj zwariowało:eek: No kopie mnie od samego rana i nie przestaje ja nie wiem chyba szaleju się najadło:tak:
Ja właśnie od godziny obserwuję mój brzuch i nacieszyć się nie mogę!! Pływa żabką w jedną stronę, wraca kraulem, później tańczy i podskakuje, a na końcu fika koziołki :-D Cudowne to jest Zobacz załącznik 481827

Witam się dzisiaj bardzo późno ale jestem ledwo żywa, POPRASOWAŁAM wszystkie ubranka Michasia i Majki z 3 prań i zajęło mi to... 7 (słownie: siedem) godzin, jak zobaczyłam swoje stopy, to myslałam , że zemdleje, ponadrabiam Was i idę spać, bo konam :-(,
Nie konaj, jeszcze nie czas Zobacz załącznik 481831 .
Ale SIEDEM godzin!! Ja Cię nie będę podziwiała, ja Cię opieprze na czym świat stoi!! &^%$#$%^&^% No!
I mam nadzieję, że Cię doprowadziłam do pionu moja Kochana ;-) Oszczędzaj się.

Ostatnia edycja:
Gratuluję wytrwałości:tak: siedem godzin.....
a wezmę ze sobą raczej notatki a nie kanapkę bo w czwartek mam ostatni egzamin w tym semestrze i muszę nieźle przysiąść żeby zdać:-(

to się nie wyklucza, notatki dla duszy , a kanapka dla ciała po ostatnim pobraniu krwi

Ja właśnie od godziny obserwuję mój brzuch i nacieszyć się nie mogę!! Pływa żabką w jedną stronę, wraca kraulem, później tańczy i podskakuje, a na końcu fika koziołki :-D Cudowne to jest Zobacz załącznik 481827

Nie konaj, jeszcze nie czas Zobacz załącznik 481831 .
Ale SIEDEM godzin!! Ja Cię nie będę podziwiała, ja Cię opieprze na czym świat stoi!! &^%$#$%^&^% No!

wiem, posypuję głowę popiołem, z jednej strony się cieszę, bo mam już to z głowy, ale z drugiem, za mądre to nie było, przynajmniej sobie do prasowania obejrzałam moje ulubione komedie (Testosteron, Vinci, Polowanie na druhny ) dawno nie miałam czasu odmóżdżyć się ciągiem tak długo :-)

A ja dziś spędziłam dzień w lesie i nad jeziorkiem i to było to, czego potrzebowałam. Pogoda przyzwoita, duuużo świeżego powietrza, bez pośpiechu, śpiew ptaków, zapach świeżo koszonej trawy i ploty z siostrą. Nawet grożące mi pożarcie przez komary nie zepsuło mi tej frajdy:-)

Od przyszłego tyg. remont pełną parą!
Powodzenia!

Częstujcie się :-)
Babeczką się częstuję, a co! I wszystkiego najlepszego życzę:-)

kolejne dni po 20 i 22 stopnie, jak dla mnie bomba odetchnę trochę:-)
U mnie już dziś nieco chłodniej, kolejne dni się zapowiadają jak u Ciebie, co mnie niezmiernie cieszy, może w końcu da się funkcjonować jak człowiek!

Ja Cię nie będę podziwiała, ja Cię opieprze na czym świat stoi!! &^%$#$%^&^% No!
Chciałam napisać to samo. Sonkaa nie przeginaj z tą robotą, i tak masz gwarantowaną opinię pracusia, możesz już trochę zwolnić! Dla własnego (i dzidziusiowego) dobra.

Ostatnia edycja:
reklama
Nikamo, super, gratuluje wygranej :-):-):-)

Karola, to jutro pijemy razem :-) też nie wiem jak wysiedzę te 2h, wezmę chyba jakąś książkę, myślałam, że może moja siostra przyjedzie to zaciągnęłabym ją do towarzystwa, ale nici z tego

Sonkaa, kładź się teraz i wyśpij, nawet nie jestem sobie w stanie wyobrazić jak przez tyle czasu stoisz z tym żelazkiem. Kolorowych i słodkich snów :-)

Erde, super, że tak fajnie i przyjemnie spędziłaś dzień na łonie natury :-)

Malinowa P, oby remont poszedł Wam gładko i szybko. Potem będziecie cieszyć się swoim gniazdkiem :-)

A ja po obiadku byłam z Olusiem na rowerku, w sensie on jeździł a ja szłam za nim i stwierdzam, że z brzuchem to ja kondycji nie mam. Po powrocie położyłam się w jego drewnianym domku a on miał frajdę zamykając mnie tam i bawiąc się, że mnie ratuje :-) A ja musiałam tylko leżeć i nie uciekać :-)

Do góry