reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

mam to samo.. :) ale to fajne uczucie.. no może mniej fajne rano kiedy mała boksuje się z moim pęcherzem :happy:oj tak! dzisiaj odpoczywam.. tylko muszę pod depilator wpaść bo jutro mam doktorka i mu takich nóg nie wywalę :-pa dlaczego byłaś ukłuta 3razy? ja tez miałam 75 i tylko 2x przed i po 2h...
nie wiem wlasnie dlaczego 3 razy mnie pani dziabała, ale stwierdzilam ze jlepiej raz za duzo niz za mało ;-) moze powód jest taki jak jutrzenka pisała - że 3 pomiary są w razie czego bardziej miarodajne

Majeczka ziemniaki i zsiadle mleko to nie smieciowe jedzenie, ja ym raczej powiedziala ze takie polskie, komunistyczne.
smieciowe to fast foody
jednak znowu sie goraco robi, poszlam tylko pozrywac borowki i sie spuchalam. I tak biore krzeselko i siadam bo nie dam rady tak przy 5 krzakach kucac.
Dzis nazbieralam ok 1kg !!!. Kuba ma raj, podejrzewam ze do konca dnia nie bedzie :-D
masz rację Jutrzenko z tym śmieciowym jedzeniem, ale moj tato wszystko co nie jest mięsem tak nazywa ;-) tylko dlatego że musi najeść sie kilo mięsa żeby sie najeść. Zbierałaś borówki? w sensie borówkę amerykańską czy jagody leśne? bo wiem ze różnie w różnych regionach na to sie mówi.. ja zbieralam borówkę amerykańską, ale u nas są takie pokaźne krzaki ze na stojąco rwę i obżeram się non stop nimi :szok: ale dziewczyny jakie tu są komary, to nie do wiary!! smaruję sie olejkiem waniliowym, psikam tymi offami i innymi chemikaliami, a te wchodzą nawet do buzi i do oczu.. po uszach gryzą i przez ciuchy

Też wczoraj miałam test obciążenia glukozą. Pomimo, że lubię slodkie i dużo slodzę ledwo wypiłam ten ulepek. Po godzinie pielęgniarka ledwo dała radę mi krwe pobrać- nie chciała lecieć wcale i prawie zemdlałam, do tego to czekanie.
Ale najważniejsze że mam super wyniki, po godzinie 138 a po dwóch 80 :)
oj to wynika ze ja to super zniosłam, tylko czekanie mnie bardzo męczyło. a po wyniki jadę za godzinę, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze

Karola powodzenia na glukozie i czwartkowym egzaminie!!

Ja właśnie od godziny obserwuję mój brzuch i nacieszyć się nie mogę!! Pływa żabką w jedną stronę, wraca kraulem, później tańczy i podskakuje, a na końcu fika koziołki :-D Cudowne to jest Zobacz załącznik 481827
pozazrościć ;-) ja mojego malucha tylko czuję ze sie wierci, ale nie umiem ani rozpoznać gdzie ma pupę, nogi, ręce, ani dobrze nie widzę jego ruchów, bo jak odchylam bluzkę, to przestaje brykać, ale może jeszcze nabędzie siły;-) dziś za to pobiłam rekord - 3 wizyty w toalecie w nocy :szok:

Mimi Tobie tez powodzenia na glukozie dziś!!

sonkaa, oszczędzaj sie!!!! nalezysz do klubu niecierpiących prasować, a 7godz masakre sobie zafundowałaś :-( odpoczywaj
sandy, anć - spóźnione STO LAT!!!

reklama
witam

o dzis to juz czuc roznice, wreszcie mi sie w domu wychlodzilo. Na programatorze od pieca ktory wisi przy naszej sypialni do tej pory nie bylo mniej niz 27:szok: a dzis juz 24 :tak:. I te dwie ostatnie noce, takie chlodne, przyjemne.

co do puchniecia to te upaly robia swoje, zdjelam juz wszystko z palcy i dobrze bo wczoraj wieczorem jak zginalam palce to czulam ze mam gruba dlon, ze mam taka napieta skore, wiecie o co mi chodzi bo nie umiem tego dobrze opisac

nadal sciuskam kciuki za szukajacych pracy !!!!

Nikamo fajnie, same przydatne rzeczy

Vibeke ja mam tak samo, weszlam natchniona zakupami dziewczyn do jednego z sh u nas i tylko jedno body znalazlam ale i tak stwierdzilam ze jakies sprane, widac ze uzywane i nie wzielam.

Sonka Ty szalona jestes, tyle godzin przy zelazku, wolalabym to na 2 razy rozlozyc. A jakas barierke bedziecie robic, na taras, balkon? czy w srodku?

Debi ja jakos duzo wczesniej nie chce urodzic, raczej ok 38 tyg. bym chciala. Zawsze to dluzej w domu ;-)

Majeczka tak mam amerykanska, krzaki maja juz pare lat i sa wielkosci ponad 1m ale na dole tez borowki rosna, tzn przy samej ziemi. Takze czesc na siedzacy a czesc na stojacy

Mama witaj, zapraszamy

tak siedze i mysle co dzis robic

Ostatnia edycja:
jakie tu są komary, to nie do wiary!! smaruję sie olejkiem waniliowym, psikam tymi offami i innymi chemikaliami, a te wchodzą nawet do buzi i do oczu.. po uszach gryzą i przez ciuchy

dziś za to pobiłam rekord - 3 wizyty w toalecie w nocy :szok:
te komary widać bardzo cie lubią, musisz być smakowita :-D

a jaki to rekord? ja tyle to na godzinę potrafię aż w końcu zmęczona wędrówkami zasypiam.. ale to całe szczęście nie jest co dzień, tylko kiedy mała boksuje się z moim pęcherzem

o dzis to juz czuc roznice, wreszcie mi sie w domu wychlodzilo. Na programatorze od pieca ktory wisi przy naszej sypialni do tej pory nie bylo mniej niz 27:szok: a dzis juz 24 :tak:. I te dwie ostatnie noce, takie chlodne, przyjemne.

tak siedze i mysle co dzis robic

u nas również tempka niby spadła do 26 ale jest tak duszno że masakra!!

a ty siedź i powtarzaj jak mantrę "będę robić NIC".. wiesz jaka to ciężka praca :rofl2::rofl2:

a mój synek z siostrzeńcem grali na PS3 do północy.. i Maciek(s.) myślał że sobie pośpi a tu Kaj go zbudził o 7 i dawaj grać :szok:.. ja się wyklułam przed 10.. a co... hihihihi

Powiedzcie mi.. Czem chcecie tak wczesnie rodzic? Po co przyspieszac porod?
Niewiem moze przegapilam ten watek:? Bo wlasnie tak sie zastanawiam? :D
liscie malin i sperma pomagaja szyjce macicy przygotowac sie do porodu:tak: chodzi o latwiej i szybciej(szybciej z akcja porodowa) raczej watpie zeby po tym wysypac sie zaraz po wypiciu pierwszej szklanki herbatki hahaha dzidzia i tak wyjdzi ekiedy bedzie czas. a olejku rycynowego w zyciu bym sobie nie zafundowala choc znam takie odwazne:szok: i tak jak ktos tu napisal ze chodzi o oczyszczenie organizmu i niby przyspieszenie po olojeku wywolania skurczy macicy.....na wiekszosc to i tak nie dziala;-):-)

ja sie witam od rana na nogach robie debiut w pieczeniu biszkopta:sorry2:amelkowna ma w niedziele urodziny a ze nie stac mnie na kupny torcik postanowilam upiec sama heheh teraz wlasnie trenuje:-Dzeby gosci nie potruc hahaha

lece rozwiesic pranie i wstawic drugie....pralka cos mi szwankuje mam nadzieje ze pochcodzi jeszcze bo nie stac mnie treaz na nowa nawet na raty:zawstydzona/y::-(

Ostatnia edycja:
witam,

Mamba - ja też dziś miałam okropny sen (tzn. pewnie miałam kilka ale jeden utkwił mi w pamięci) i jak go sobie rano przypomniałam to prawie się popłakałam bo był bardzo smutny:-(, nie dotyczył bezpośrednio mnie ale mam nadzieję że się nie spełni:no:

Mama1222 - witaj:-)

Majeczka - ja też byłam kuta 3 razy, raz na czczo, później po 1h i po 2h, na szczęście trafiłam na dobrą pielęgniarkę i pięknie się wkuwała, zero śladu

Karola - super że już picie glukozy nasz za sobą, kciuki za wyniki;-)

u mnie już tez trochę chłodniej, co prawda w mieszkaniu nadal 27 st ale lepsze to niż 30,6 st., noc też była przyjemniejsza, nawet kołderką się przykryłam:-D

piszecie o tych borówkach i aż mi ślinka cieknie, kiedyś jak byłam w liceum i początek studiów to jeździłam zarobkowo zbierać borówkę na wielkiej plantacji i tam się nią tak objadałam że aż bokiem wychodziła, ale już dawno nie jadłam a była taka pyszna:tak:

Witam! :-)
Jestem jakaś zamroczona, jeszcze nie wiem co jest grane - wstałam właśnie po raz drugi. Pierwszy raz przed 6, po 7 położyłam się znów, a w tym czasie zdążyłam zawieźć mamę do pracy, odebrać męża, zrobić zakupy na ryneczku i zjeść śniadanie ;-)
Pogoda nam się zmieniła, nawet troszkę pada, ale temperatura nadal ponad 20st.
Dziś robię ciasto Erde, ale zamiennie na spodzie biszkoptowym. Później zdam relację jak wyszło.

Miłego dnia dziewczęta, odezwę się jeszcze :happy:

sonkaa masz szczęście, że Mina zatrzymała Panią Frau, następnym razem jak zaplanujesz 7 godzinne prasowanie wyslemy ci Higienistkę z zastrzykiem na uspokojenie
images

Majeczka - 3 wizyty w kibelku w nocy to dla mnie luksus, ja mam z 8 zazwyczaj

Mina no to masz teraz w domku wesoło z chłopakami, dobrze, że pospać pozwalają

Marand, Mamba - straszne sny to podono jeden z zupełnie normalnych symptomów ciąży na tym etapie. Podobno mózg porządkuje pewne sprawy dlatego często kobietom śnią się bliscy, którzy zmarli bądź śmierć kogoś z żyjących, do tego dochodzą koszmary porodowo-dzieciowe. W mojej ciążowej książce poświecili snom cały rozdział!!!! Ale prawda jest taka, że ja też ich nie lubię bo są bardzo rzeczywiste

u mnie przed chwilą byli panowie z Tesco, zamówiłam m.in banany i powiem wam jestem bardzo zadowalona przyjechały same ładne jeszcze niedojrzałe. A w lodówce czeka sorbet porzeczkowy :)))

od kilku dni pobolewa mnie brzuch, choć nawet nie wiem czy to bólem nazwać. Czuję że brzuchol mi się pompuje jak balon (ale tylko górna część macicy) i wypycha mi żołądek do góry tak że czuję go prawie w gardle. Nie mam pojęcia czy wiecie o co mi chodzi, nawet nie umiem tego opisać. Chyba macica idzie w górę i wszytko upycha a tu jeszcze 10 tygodni czyli 10 cm powiększania, matko. Do tego bolą mnie jelita jak lezę na plecach. Cały ten brzuchol mam obolały, no i pierwsze rozstępy też już są, armagedon

Ostatnia edycja:
reklama
Hej kobitki :-)
Wpadłam się przywitać tylko bo zaraz lecimy z mlodym do fryzjera

Ja już wykorzystalam że się trochę ochłodziło i odpalilam piekarnik i zapraszam na rogaliki zkończenie przedszkola 2012 015.jpg
Jeszcze ciepłe więc proszę się częstować :-)

Do góry