reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze sprawy...

evel, wcale Ci się nie dziwię, po tych ostatnich doniesieniach, ja bym chyba na zawał padła. wczoraj jak mówili o kolejnym dziecku, to ja już sprawdzałam gdzie jest najbliższy szpital dziecięcy.

ehhh, polityka prorodzinna...na leczenie kobiet nie ma, na in vitro będzie, w przedszkolach nie ma miejsc, to wyślą do szkoły, zabiorą ulgi, dodatki, bo po co...

reklama
a w naszym przedszkolu namawiają wszystkich rodziców pięciolatków żeby wysłać dzieci od września do szkoły... pewnie żeby miejsca się zwolniły... Już nam nawet zebranie zrobią specjalnie w tym celu w przyszłym tygodniu... ale ja podtrzymuję swoją decyzję że Amelka pójdzie w normalnym tempie do szkoły jako 7 latek i jeszcze rok w przedszkolu będzie i zerówkę zrobi w przedszkolu... Wystarczy mi tego co Wiki przeżywał w zerówce i świetlicy jak miał 6 lat a ja od świtu musiałam go zaprowadzać do świetlicy i po zajęciach tam siedział do 16,30 bo pracowałam od 8 do 16 i on miał 6 lat a reszta dzieci w świetlicy była z 2, 3 klas i tym 6 latkom wszystko zabierali, dokuczali, szturchali itd... Nie wyobrażam sobie Amelki w takich warunkach...

bobo zabierają ulgę na 1 dziecko, jak będzie dwójka to będziesz mogła sobie odliczyć... polityka "prorodzinna" ku.... :no:
szok co oni wyprawiają - 2 letnie dzieci do przedszkola, niektóre 3 latki mają z tym problem a co dopiero rok wcześniej !!!! :angry: ja się nie znam ale anisiaj chyba wie najlepiej jak to wpływa na dalszy rozwój takiego bobasa

evel
zdrowia dla Wikotorka - mam nadzieje że to jakaś lekka grypa żołądkowa, super że nie ma już gorączki.... współczuje, choroba synka i tu jeszcze w mediach o tej 2,5 letniej dziewczynce...
z drugiej strony jak myślicie czemu nie wzięli jej rodzice na ręce i sami nie pognali choćby taksówką do szpitala... może mieli zbyt daleko..... w każdym bądź razie jak widać nawet przeziębienia nie wolno lekceważyć :-(
ciekawe co zrobi Owsiak, czy będzie za rok finał WOŚP ?????

Wróciłam:)
Evel, dziękuję za paczkę!!!!! ciuszki są super!!!! Zdrówka dla Wiktorka!
Bobo, ja myślałam że już ręka nie boli:dry:
Co do posyłania 2-latków, to ja proponuję, żeby zapisywali do przedszkola tygodniowe dzieci już. Ledwo wyjdzie się ze szpitala i chyc do szkoły

ja swojego dziecka nie poślę, nie ma mowy. jak skończy 3 lata i będzie dojrzała społecznie i samoobsługowo na tyle, żeby iść to pójdzie. jak nie, to poczekam.

napisałam Wam mądrość na g, mojej teściowej

justi nie boli az tak mocno ale odczuwam ja i cos mi przeskakuje w nadgarstku . ciezko mi chwycyc cos czy wziac juliske na rece. dlatego wole sprawdzic co i jak

reklama
Do góry