reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze sprawy...

reklama
aga powodzenia, oby Kubuś nie płakał :( jak u Was te szczepienia, idą już normalnie ?

anisiaj haloooo jak tam kochana... ????

bobo no właśnie ja nie wiem nic o wieku, fotelikach itp id :(

justi pięknie :) wklejam przybliżony dom moich marzeń na g :) kto napada ze mną na bank ??? :-D

bietka mojej kuzynki dzieci maja 5 lat i juz ok rok jezdza na "poddupnikach" , wiec myslalam ze dzieci w wieku4-5 lat juz wlasnie tak jezdza....

ide zrobic julce mixa do jedzenia :)

smerfie kochana ... czy po powrocie z PL testowanko? dobrze policzyłam ? ;-)
bobo co to za mikstury ;-)

och aga u nas też piękne słonko podobno ma być 25 st - więc nadrabiam wczorajsze zaległości spacerowe :)

bietka Julka nie chce jesc owocow, pod zadna postacia. i wymyslilam ze dam jej gerberka do kaszki. no i zjadla moze z 10ml i plula i nie chce jesc :( zrobilam jej wiec normalna kaszke bez niczego i tez nie zjadla :( cos apetytu nie ma :(

co zrobic zeby jadla owocki?

bobo tak naprawdę jej nie wmusisz ... musi się przekonać sama :( wiesz przy zębach często nie ma apetytu ...
próbuj różnych wariantów , z bananem może jakiś słoiczek ? a jabłko w tym gryzaku do ręku zje ???

Dzień dobry dziewczynki!

Nabrałam troszkę sił,ale nie jest tego wiele.Czytam was,ale jakoś brak weny na odpisywanie,jakieś stresy czy stany lękowe mnie dopadły.

Rozprawiacie o fotelikach to i ja wtrące swoje trzy grosze.
Ten Maxi Cosi jest ładny,z atestami,certyfikatami,funkcjonalny,wygodny a przede wszystkim piekielnie drogi!!!

Bobo ma trochę racji,że lepiej dołożyć nieco grosza i kupić lepszy.Jednak dobry nie zawsze znaczy bajońsko drogi!!!
Niekiedy jest tak,że cena ma się ni jak do jakości fotelika czy innego produktu i bardzo często zdarza się tak,że płaci się za firmę(nazwę fotelika)a nie za sam produkt.
Zdarza się też bardzo często,że nie markowy sprzęt,foteliki itd są w bardzo przystępnej cenie,z certyfikatem i atestami a przy okazji są funkcjonalne,wygodne i po prostu dobre.
To jest oczywiste,że żadna mama czy tata nie kupi dziecku nowego sprzętu z luźnymi czy źle zamocowanymi pasami.Ja sama tylko raz kupiłam dziecku używany fotelik i zaraz tego żałowałam i po tygodniu zamówiłam nowy.Kinia też ma rację,że używany fotelik to ewentualnie tylko od dobrych znajomych!
Niestety należę do tej grupy osób,co maxi cosi i ich cena leżą poza zasięgiem moich finansowych możliwości,a chciałabym im takie cudeńka kupić.Poza tym przy 6 dzieci kupno chćby dwóch fotelików w tej cenie to zabójstwo dla domowego budżetu.Moje foteliki dla starszych kupywałam w TESCO i też posiadają wszystko co trzeba i korzystamy z nich już kilka lat i jesteśmy zadowoleni.

Co do wieku dziecka i jeżdżenia w foteliku czy podsadzce to dziecko musi mieć osiągnięty wzrost chyba 145 cm lub wagę by jeździć na podasdzce lub bez niej.U mnie tylko Kamila i Szymon jeździ bez niczego(hihi,nie licząć Eweliny i Michała),reszta jeszcze w fotelikach.

Co do ząbkowania to moje dzieciaki przechodziły ten etap życia dość bezboleśnie i noce raczej były przespane.

U nas jest około 20 st na plusie,trochę wieje,ale jest ok.Na obiad serwuję pierożki tortellini z sosem carbonara.

A oto dom moich marzeń:Projekt domu KR Lapis 2 - DOM KR1-08 - gotowy projekt domu

wchodze na bb i sie wystraszylam :( pierwsze co zobaczylam to palaca sie swiece po prawej stronie :( przykro ......
6 mamo jesli chodzi o fotelik lub "poddupnik" to

Zgodnie z art. 39 ust. 3 kodeksu drogowegow pojeździe samochodowym wyposażonym w pasy bezpieczeństwa dziecko w wieku do 12 lat, nieprzekraczające 150 cm wzrostu, przewozi się w foteliku ochronnym lub innym urządzeniu do przewożenia dzieci odpowiadającym wadze i wzrostowi dziecka oraz właściwym parametrom technicznym.

nie ma okreslonego kiedy dziecko przesadzic z fotelika na podupnik. trzeba wozic tak by bylo bezpiecznie i bez znaczenia czy 5 latek jezdzi na "poddupniku" czy w foteliku jesli ma spelnione wszystkie normy bezpieczenstwa.

Ostatnia edycja:
reklama
cześć kochane,

bobo, współczuję nocy. na pocieszenie powiem, że to dopiero początek zębów ;)

my dzisiaj byliśmy u pediatry z nfz, pierwsza wizyta. ale do dupy babka, a najgorsze, że jedyna w okolicy od wcześniaków. masakra, nawet na nas nie spojrzała tylko ciągle coś pisała. nie mogę przeżyć, że ten nfz to czasem takie *****.

Zońka zasnęła, więc mam chwilę dla siebie. Teściowa,hmmm dziwna sprawa niby fajnie, bo ugotowała, sprzątnęła, ale wkurzała mnie jej obecność non stop przy mnie i uwagi, np. ja karmię Zosię, Zosia miętoli uszko, a ta siada obok i trzyma Zosi rękę, żeby tego nie robiła. No to jej mówię, że niech sobie miętoli jeśli to jej sprawia przyjemność. Przewijam, stoi obok mnie i co chwilę muszę ją przepraszać, bo nie stanie z boku tylko mi przeszkadza.Mogłabym tak mnożyć i mnożyć, ale już jej nie ma, a ja dzisiaj mam pierwszy dzień tak długi sama z Zosią, bo m w pracy. I wiecie co? mimo iż mała długo marudziła po jedzeniu, to jest mi mega dobrze samej. Teraz jem pyszną kanapkę, piję herbę i z nikim nie muszę gadać :)

Co do fotelików, zgadzam się z 6mamą i Agą, czasem jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. Co z tego, że mam maxi cosi, jak dla kogoś kto ma kupę kasy mogę być śmieszna, bo nie mam bazy isofix i dla tej osoby mogę być biedakiem. Grunt, że jest bezpieczny fotelik, z testami, dobrze i w dobrym miejscu zapięty.

Dzisiaj ma być wózek, a facet ze sklepu się nie odzywa, jak się okaże, że jest obsuwa to chyba mnie szlag trafi

Do góry