reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze sprawy...

U nas Kubek jeszcze pełen energii, a już nam w aucie padał.
Bietka, ja na wtorek umówiłam się z kumpelą na plotki na mieście:) przyleciała z UK na urlop i wykorzystujemy czas:)
Anisiaj, każda tak chyba miała z granicami:) będzie dobrze. Co do laktacji...też tak miałam, pobudka co 1,5h i kolejne 1,5 chodzenia.
6-kowa, właśnie, jak z @ przyszedł?? moj się spoznia...m się śmieje że "będzie z głowy:)"

reklama
justi ile drzemek ma Kuba w ciągu dnia ? jak to było kiedy dobiegał roczku ... u nas jest tak że zwykle Igor śpi od 19:30 do 8/8:30 (zdarza się też 7 , rzadko 5-6 jako pobudka) czyli 13 godzin + drzemka 11-12:30 czyli na dobę 14,5 godziny ( zwykle, oczywiście ząbkujemy więc bywa różnie) i opuszcza już drugą drzemkę, a jak położę go ok 16-17 to wtedy pójdzie spać dopiero 22-23 ... :( i nie kładę go już na tę popołudniową drzemkę - dobrze robię ???

justi doczytałam właśnie @ się spóźnia ??????????????? sikamy ????????????

Ostatnia edycja:
Bietka, nie sikamy, bo czuję się jak na @:) więc pewnie lada chwila przybędzie:) Nie strasz mnie:-)
Co do spania, to koło roku miał 2 drzemki- koło 11 i koło 14. Jeśli Igi daje radę bez 2 drzemki to nie ma co go kłaść. Gdyby był zmęczony, to sam by padł. Ja czasami przetrzymuję Kubę, bo mieliśmy identycznie jak wy, czyli zabawa do 22. Lada chwila u was zrobi się 1 drzemka. U nas koło 1,5 roku była tylko 1 drzemka koło godziny 12-13.

o wow, jutsti, będzie kumpel dla Zosieńki?:) albo kumpela?:)

bietka, słyszałam, że tak było. impreza 10 minut, balony w niebo i nara. szkoda. co do loda...dziwna jesteś, że nie pozwalasz, a ja dziwna, że nie stoję ciągle przy łóżeczku..ehhhh ;)

zmykam kochane na chwilę relaksu z m. buziaki!

justi tralalalalalalala ja też czułam się jak na @ ;-):-) wiesz coś tam trze oczka około 18-18:30 ale daję radę - szaleje w wodzie jeszcze podczas kąpieli i pada 19:10, 19:20

anisiaj no dziwna ;) tak jak Ty :) miłego wieczorku

aaa momento, justi kochana powiedz mi, gdzie kupię te tycie skarpetki, które przysłałaś Zosi? to jedyne na nią dobre i szukam info jaki to rozmiar i gdzie te krasnale upolowac :)

Bietka, no co z Ciebie z mama...loda dziecku żałujesz:) Kuba do tej pory nie je lodów. Sam za nimi nie przepada a ja mu nie kupuję. Czasami zje ode mnie (bo ja jestem lodożercą), ale tylko na smaka. Nie zapomnę jak była u mnie na naszych poprawinach moja koleżanka z właśnie 10-miesięcznym synkiem i jak klęła, bo jej mama poczęstowała dziecko dzień wczesniej lodem (kiedy było pod jej opieką) i w dzień poprawin musieli na biega jechac do lekarza bo mały zaczął gorączkować i miał chore gardełko.
Anisiaj, jeszcze nie teraz:) Smerfetka i 6-kowa są przede mną:)

Co do skarpetek, to kupiłam u nas w hurtowni i nawet nie wiem jakiego producenta były. Jak będę w pobliżu to wpadnę i zakupię:)

Ostatnia edycja:
kochana to bardzo proszę o 3 pary, jakieś różne kolory, bo to jedyne skarpety, których Zocha nie ściąga albo same nie spadają. powiedz tylko ile Ci na nie przelac.

justi kochana może @ nie przyjdzie ???
a propos tych lodów - zbliżają się terminy imprez gdzie Igi będzie pod opieką moich rodziców... boję się pomyśleć... czy zje sernik, loda i co jeszcze :(((((

a gdzie reszta ???
dziewczynki meldować się :)

ni ma nikogo :(

idę spać :) dobrej nocy kochane :*

Ostatnia edycja:
reklama
Test jeszcze nie kupiony,bo zapomniałam.Aż się boję do apteki wchodzić.
Bietka taki skwar a ty dziecku loda bronisz,ty niedobra mamuśko!!!U mnie Franek też jeszcze nie jadł lodów.
Anisiaj,muszę się przyznać,że jak urodziłam Ewelinę to moja mama też była częściej przy jej łóżeczku niż ja.
Justi sikaj,sikaj!!!

Do góry