reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze sprawy...

marta ja wprowadzałam po 1 warzywie... stopniowo... czyli dynia z ziemniakiem tydzień, potem marchewka tydzień, potem ziemniak z marchewką itp itd... te trzy warzywa królowały u nas po skończeniu 5 mca, jak skończył 6 mcy dodałam kalafior, pietruszkę, ale wciąż marchewka i ziemniak były na 1 . miejscu , po ukończeniu przez Igorka 6 mcy , dokładnie jak miał 6 m-cy i tydzień dopiero podałam mięsko, ziemniaka z królikiem...
teraz jak ma 8 mcy zupkę robię z marchewki, pora, cebuli, ziemniaka, czasem dodam kalafior zielony groszek...
często kupuję też HIPP-a słoiki...
podsumowując skupiłabym się do 5 mca tylko na trzech warzywach : ziemniak, marchew i dynia oraz na jabłku (może jakąś słodszą odmianę kup: champion?)
owoce po 5 mcu : dałam brzoskwinię, śliwkę, morele, banana z jabłkiem...

anisiaj kciuki za szybkie skończenie remontu :) / kup sobie laktulozę do picia - pomaga , tak jak bobo mówi...

Ostatnia edycja:
reklama
Bietka ja właśnie nie chce słoiczków chce sama gotowac nie mam zaufania do nich ale wiesz to moja opinia, a nigdzie nie jest napisane jak samemu robic. Czyli tak zostawie to z tym kurakiem jutro mu ugotuje marchewke z pyrą czytałam ze można brokuł i szpinak no tylko łyżeczką kiepsko idzie, a jabłuszko Ci Igi jadł? słodkie są a Oli sie kwasi
- a gdzie ja dynie mu kupie ????

no dynie to w jesieni można dostać :/ teraz średnio - ja podałam w słoiczku ...
marta gotujesz warzywa- odcedzasz i miksujesz z dodatkiem wody mineralnej a po 5-6 m-cy łyżka masła lub oliwy z oliwek
mięso gotujesz osobno, (wywar z mięsa uczula) i miksujesz razem potem w papkę.
ja nie dawałam brokułów ani szpinaku jeszcze... jadł kalafiora a to prawie to samo co brokuł... ale ze szpinakiem się wstrzymam jeszcze

reklama
Do góry