reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze sprawy...

reklama
łyżeczką - nigdy do butelki -płynne ale gęstsze niż "nasze zupy". takie papki... zresztą jak zmiksujesz ugotowanego ziemniaka z marchewką to wyjdzie gęste... odrobinkę wody ... najlepiej kup pierwsze "coś " w słoiczku i zobacz konsystencję, skład... potem sama zrobisz :))))
ja zaczynałam od HIPP dynia z ziemniaczkiem oraz od jabłka - ale sama je ścierałam na miazgę - są specjalne tarki dla niemowląt :)
images

no ja zmiksowałam pyrkę, marchewkę i kawałek piersi z kurczaczka ( siostra mi tak kazała) i dałam dwie łyżeczki narazie a tarke mam taką ;-) łyżeczką coś mu to nie idzie za bardzo

ide kąpac młodego póżniej bede

jestem mały po kąpaniu zjadł kasze i ani myśli spac

Ostatnia edycja:
marta sama kasze mu dajesz? bebiko juz mu nie dajesz? widze ze juz mu duzo nowosci wprowadzasz? kiedy macie szczepienie i bioderka?

julka tez juz po kapieli tatus teraz nakarmil i zaraz idzie jula spac

40 minut usypiania :baffled: mam nadzieje ze sie nie obudzi :baffled:
Bobo kaszke podaje z mlekiem w butelce, szczepienie mamy po 12stym marca a na bioderka po 4 miesiącu misze go teraz jakoś zapisaac a szczepienie znów 3 wkłucia, wprowadzam ale po mału już tydzień je marchewkę z jabłuszkiem i wszystko oki

jestem:)

Ja Kubie jeszcze nie zaczęłam nic wprowadzać, poczekam jeszcze ze dwa tygodnie

Bobo jak z mlekiem krowim, takiego się przynajmniej do roku nie daje

no marta wcześnie mięsko ... ale jak masz doświadczoną siostrę - to ja się nie wypowiadam...
po 5-6 mcu zacznie ładnie jeść łyżeczką - bo wykształci mu się odruch zagarniania z łyżki a nie wypychania języczkiem...

kurde ale jestem padnięta - od 5 na nogach, tak mnie boli kręgosłup ... :/

jakbym usnęła nad klawiaturą to mówię dobranoc :*

reklama
Do góry