reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki w kuchni :-)

Obiecany przepis na czekoladowe. Używam miarek cup, ale na szklankach też wyjdzie - ważne by proporcje zachować. U mnie bez glutenu i mleka, ale na pszennej mące i krowim mleku albo maślance zamiast sojowego podejrzewam, że też się uda. Ciasto z chrupiącą skórką, wilgotne w środku :) Pieczemy ok 35-40 min w 170st (trzeba sprawdzać patyczkiem i nie przeciągnąć, żeby nie było suche).

Składniki:
1 cup maki owsianej
1/2 cup maki bg mix Schar
1/2 cup cukru brązowego (może być więcej jak lubicie słodsze)
gorzka czekolada
orzechy włoskie
2 żółtka
1/3cup oleju
1 cup mleka sojowego czekoladowego
5 łyżek kakao
proszek do pieczenia
soda
Sól
dżem wiśniowy do przełożenia

Przygotowanie jest banalne- do miski wrzucamy wszystkie suche składniki (mąkę dobrze jest przesiać przez sitko), do nich dodajemy mokre (oprócz dżemu), pokruszoną drobno czekoladę i orzechy na koniec. Mieszamy łyżką, nie potrzeba miksera. Do formy wykładamy połowę (ewentualnie ciut więcej) i na to wykładamy cały słoik dżemu wiśniowego, na dżem wykładamy resztę ciasta i do pieca. Smacznego!
 
reklama
Drożdżówki z serem i jagodami + borówki. Niestety nie dla mnie... [emoji22]
uploadfromtaptalk1471100649443.jpg


Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
 

Załączniki

  • uploadfromtaptalk1471100649443.jpg
    uploadfromtaptalk1471100649443.jpg
    47,8 KB · Wyświetleń: 440
U mnie faza na nabiał. Twarożku, jogurty- tylko to wchodziło mi przez pierwsze 8tygodni. Teraz też twaróg Ale już nie jogurty. Owoce i papryka!!! Mięso średnio, sok pomarańczowy, ryby, czasem coś słodkiego. Więc różnie . A pomidorowa z ryżem i żurek mogę codziennie :)
 
Drożdżówki z serem i jagodami + borówki. Niestety nie dla mnie... [emoji22]Zobacz załącznik 767499

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Obśliniłam sie!!!
My dziś idziemy do knajpy ktora wybrała ą ę koleżanka (nie wie o ciązy)- maja menu w internecie (Polska kuchnia w nowoczesnym wydaniu) (bez cen więc bedzie drogo) i jedyne co mogę zjeść to rosół i pierogi :( od reszty mnie odrzuca jak tylko czytam a tu wielkie wyjście a ja z pierogami :(


Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
 
gosiak ja też lubię eksperymentować, a najbardziej lubię proste przepisy a dobre:) Lubię zaglądać w ten wątek.
Pewnie już mowiłam, ale na zupy mam najczęściej ochotę. A ogólnie jem to co przed ciązy.
Kalolek w końcu polska kuchnia to pierogi , może zapodadzą Ci tak pyszne, że pójdziesz tam za tydzień znowu;)
Fajne rady co do pomidorów , dziekujemy;)
 
reklama
Do góry