reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki w kuchni :-)

Obiecany przepis na czekoladowe. Używam miarek cup, ale na szklankach też wyjdzie - ważne by proporcje zachować. U mnie bez glutenu i mleka, ale na pszennej mące i krowim mleku albo maślance zamiast sojowego podejrzewam, że też się uda. Ciasto z chrupiącą skórką, wilgotne w środku :) Pieczemy ok 35-40 min w 170st (trzeba sprawdzać patyczkiem i nie przeciągnąć, żeby nie było suche).

Składniki:
1 cup maki owsianej
1/2 cup maki bg mix Schar
1/2 cup cukru brązowego (może być więcej jak lubicie słodsze)
gorzka czekolada
orzechy włoskie
2 żółtka
1/3cup oleju
1 cup mleka sojowego czekoladowego
5 łyżek kakao
proszek do pieczenia
soda
Sól
dżem wiśniowy do przełożenia

Przygotowanie jest banalne- do miski wrzucamy wszystkie suche składniki (mąkę dobrze jest przesiać przez sitko), do nich dodajemy mokre (oprócz dżemu), pokruszoną drobno czekoladę i orzechy na koniec. Mieszamy łyżką, nie potrzeba miksera. Do formy wykładamy połowę (ewentualnie ciut więcej) i na to wykładamy cały słoik dżemu wiśniowego, na dżem wykładamy resztę ciasta i do pieca. Smacznego!
 
reklama
Drożdżówki z serem i jagodami + borówki. Niestety nie dla mnie... [emoji22]
uploadfromtaptalk1471100649443.jpg


Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
 

Załączniki

  • uploadfromtaptalk1471100649443.jpg
    uploadfromtaptalk1471100649443.jpg
    47,8 KB · Wyświetleń: 435
U mnie faza na nabiał. Twarożku, jogurty- tylko to wchodziło mi przez pierwsze 8tygodni. Teraz też twaróg Ale już nie jogurty. Owoce i papryka!!! Mięso średnio, sok pomarańczowy, ryby, czasem coś słodkiego. Więc różnie . A pomidorowa z ryżem i żurek mogę codziennie :)
 
Drożdżówki z serem i jagodami + borówki. Niestety nie dla mnie... [emoji22]Zobacz załącznik 767499

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Obśliniłam sie!!!
My dziś idziemy do knajpy ktora wybrała ą ę koleżanka (nie wie o ciązy)- maja menu w internecie (Polska kuchnia w nowoczesnym wydaniu) (bez cen więc bedzie drogo) i jedyne co mogę zjeść to rosół i pierogi :( od reszty mnie odrzuca jak tylko czytam a tu wielkie wyjście a ja z pierogami :(


Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
 
gosiak ja też lubię eksperymentować, a najbardziej lubię proste przepisy a dobre:) Lubię zaglądać w ten wątek.
Pewnie już mowiłam, ale na zupy mam najczęściej ochotę. A ogólnie jem to co przed ciązy.
Kalolek w końcu polska kuchnia to pierogi , może zapodadzą Ci tak pyszne, że pójdziesz tam za tydzień znowu;)
Fajne rady co do pomidorów , dziekujemy;)
 
reklama
Do góry