reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Marciaa a próbowałaś mu przed porannym karmieniem o tej 5 podać sab simplex 15 kropelek, ja podawałam systematycznie raz dziennie właśnie przed rannym karmieniem i poprawa była znaczna. Wcześniej też mieliśmy jazdy. Teraz mały za 3 dni kończy 3 miesiące, od ok. 2 tyg nie podaje już kropelek i jest ok.

Widzisz w ciagu dnia dawałam i ja tam roznicy nie widziałam a nad ranem nie podawałam ehh..

moze za mało dawałam pediatra mi pow ze 4xdziennie po 15 dac troche duzo

reklama
Dzieki dziewczyny za osiwecenie z tymi watkami. :tak:

bo ja od 3 tyg od 5 mam jazde z jego brzusiem

Marcia nie czyatlam wczesniej co sie dzieje z brzuszkiem Twojego synka, ale jesli juz od jakis 3 tygondi masz jazde i zawsze o tej samej porze to wyglada na kolki. Mojej zaczely sie mniej wiecej w tym samym czasie, ale teraz widze ze zaczynaja zanikac. Wprowadzenie nowego produktu moze spowodowac ze bedzie jeszcze gorzej, na poczatek, a dopiero pozniej, jesli wogole, lepiej. Jesli karmisz glownie piersia, moze zwroc uwage na swoja diete i na poczatek odstaw wszystkie produkty mleczne i kofeionowe. U mnie pokazalo to poprawe, ale nie do konca pozbylo sie kolek, poprostu uklad trawienny musi dojrzec i "zahodowac" bakterie pomagajace w trawieniu i przesuwaniu pokarmu.

Wama nie ma przy tym wieliego płaczu trwa to gidzinke, puszcza bąki, pręzy się a przy karmieniu czasem wywali butle...jestem dobrej mysli...od jutra podaje systematycznie krople może cos pomogą no i bede dopajac wodą

piję tylko kawcie zbożowa i to jedną rano..fakt, ze pije duzo jogurtów

Nie martw się, mój waży 7,4 kg - chyba rekordzista forum;-)
Ja myslalam, ze Moj przebije wszystkich, ale nie :-D Wczoraj bylo 7kg. Bardzo sie ciesze, bo u nas bardzo duzo przybieral, a teraz karmimy sie (wreszcie!) regularnie i jest dobrze :-) Normalnie boje sie mu ilosc mleczka zwiekszyc :sorry2: 120 jest ok, ale czasem szuka jeszcze...

Troche Wam zazdroszcze pogody, choc u nas dzis tez ladnie. Ja tam lubie upaly, zime tez lubie :-D Moze dlatego, ze u nas w domu w lecie jest przyjemnie chlodno... Do tego mozna siasc w cieniu na altanie i popijac zimne pifffko, jejku nie moge sie juz doczekac urlopu :cool2:

moj na bank juz ma 7kg ae nie waze bo nie mam takiej mozliwosci.
Marciaa - moj Adas (i starszy Jas tez) mial tez problemy z brzuszkiem wlasnie rano ale dawalam mu regularnie Infacol no i herbatke na trawienie. teraz juz jest ok. no ale przeciez Twoj synek jest mlodszy od mojego o miesiac wiec pewnie jeszcze troche potrwa zanim mu minie. Ale minie na pewno - tym sie pociesz :-)

duze te wasze maluszki.. ponad 7 kg to niezla waga :) ... Polcia wazy 5.65kg wiec tak normalnie.

Marciaa tak jak dziewczyny pisza.. pocieszaj sie ze okolo 3 miesiecy to przejdzie.

Yra jak podajesz nutriton? Tak jak na opakowaniu? Bo wlasnie go dostalam i bede probowac niedlugo :-) no i sie zastanawiam czy sypac 2 miarki na 120ml i czy przez moje smoczki to przejdzie, mam z aventu 2.

Yra jak podajesz nutriton? Tak jak na opakowaniu? Bo wlasnie go dostalam i bede probowac niedlugo :-) no i sie zastanawiam czy sypac 2 miarki na 120ml i czy przez moje smoczki to przejdzie, mam z aventu 2.

podaje zawsze trochę mniej ale to dlatego że mam większość smoczki 1 a tylko 2 smoczki 2 pod koniec miesiąca dokupię 2, ja na 150 ml podaję niecałe 2 miarki, tak 1,5 i jest ok, więc myślę że ty też możesz ciut mniej, zależy jak będzie przez 2 ci przechodziło, ale myślę że ok, bo nasz nawet przy 1 się nie denerwuje więc jest ok i nie ulewa

reklama
Jestem wykonczona, Maly prawie caly czas albo kweka albo ryczy, wszedzie mu zle, a nie chce go nosic po mieszkaniu, bo jak mi sie przyzwyczai to leze:-( Nie wiem czy to ten upal czy jakis skok rozwojowy, bo nie moge go zostawic nawet na chwiel, caly czas chce byc na rekach, po czym robi mu sie goraco i znow placz. Nie moge go uspic, w dzien spal tylko 3 razy po pol godziny. Ziewa trze oczy, ale jak go biore do usypiania to ryk. M zabral go teraz na spacer, a ja z bezsilnosci siedzialam i ryczalam z pol godziny:-( bo jak sobie pomysle, ze jutro bedzie podobnie to mi slabo:-(Normalnie boje sie wlasnego dziecka:-(

Do góry