reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

jedyne co to ograniczam sie ze smazonym na oleju, tzn jem tylko raz na tydzien, bo ostatnio po nalesnikach maly mial problemy z brzuszkiem...

a jak mozna wytrzymac tylko na ryzu i kurczaku?jak mama zestresowana z powodu diety, to tym bardziej dziecko...

reklama
My pewnie jeszcze z miesiąc pojeździmy gondolą, bo Adaś już z niej wyrasta pomału.

no to Adasie to wielkie chlopaki :-) Mojemu tez daje miesiac jeszcze w gondoli :-) Tzn. jeszcze przez meisiac jestem u rodzicow wiec nie mam wyjscia i nawet jak sie nie bedzie miescil za dorbze to musi jezdzic...
Ale jak wrocimy do domu to od razu spacerowka - starszy tez jezdzil w spacerowce rozlozonej na plasko jak mial 3 miesiace bo tez tak rosl.

Nie sprawdzalam tych siatek centylowych bo nie mam pojecia ile Adas wazy i jaki jest dlugi, ale patrzac na niego to zarowno wzrost jak i waga oscyluja kolo 90 centyla :-) Po bracie idzie :-D

neska11 dobrze ze zmalym wszystko dobrze...

A my na siatce dobrze, wzrost i waga na 75 centylu, tylko, ze maly mial bardzo duzy skok z 10 (1 miesiac) do tych 75 w 2 miesiacu...Lekarz go widzial wtedy wiec chyba nic w tym zlego...I Redan wagowo to maly sie urodzil(3 kg) i pewnie po prostu doganial rowiesnikow....
U nas bylo identycznie! Z tym, ze lekarka powiedziala, ze przybiera ZA SZYBKO. Ale teraz luzik, karmienia mu wyregulowalam i jest idealnie :-)

Neska, co za koszmar musieliscie przezyc :-( Strasznie wspolczuje, najgorsze co moze byc, gdy dzidzius choruje. Duuuzo zdrowka zycze i trzymam kciuki, aby wszystko bylo dobrze :tak:

Moj tez ledwo w gondoli sie miesci, a spacerowke mamy kubelkowa, wiec chyba bede musiala kupic inna...

W Polsce panuje przekonanie, że karmiąca matka może jeść tylko ryż i kurczaka. Pewnie to dobre dla figury - jedyny plus ;-)

Edit: Oczywiście jak dziecko ma alergię, to jest inna bajka :tak:
Ano racja. Jak po porodzie w szpitalu zapytalam co moge jesc karmiac cycem, to laska mnie nie zrozumiala, o co mi chodzi :-D Dopiero jej wytlumaczylam jak jest w PL, to powiedzala, zebym tylko uwazala na kapuste i straczkowe. Po czym na obiad wszystkie babki dostaly kawal miecha, ziemniaki i... groszek :-D

Hej mamuśki, nie wiem co się dzisiaj dzieje ale córcia w ogóle spać nie chce i marudzi :/

Dostałam smsa od Madzi i Bartusia.

Hejka. Co tam u Was mamuśki? Bartuś ma dwa razy na dniu ćwiczenia. Ma słabe napięcie mięśniowe prawej strony czyli stymulacja rozwoju. Jest niespokojny przy ćwiczeniach ale jest silnym chłopczykiem i daje dobie radę. Pozdrawiamy.

My mamy 2, ale zmienie wkrotce na 3, tak jak zalecaja :happy:
No i tym niekapkiem zaintrygowalas mnie Ionka :tak: jakiej firmy?

Wiecie co? Wkurzaja mnie te butle aventu, no schodzi ta podzialka jak nic! :wściekła/y:
A sa na pewno oryginalne! Nie wiem jaka jest przyczyna, myje je normalnie, sterylizator tez mam z aventu, wiec o co chodzi? :crazy:
z buteleczek LOVI tez schodzi podzialka :eek:
Ja jem wszystko i uważam że wszystko można ;)
zazdroszcze :-D
koza, ja tez sie zastanawiałam nad tym i nawet mówiłam, ze nie będe wywalac kasy na nowe smoczki. ale jak mała się wkurzała, po pół butelki wypijała, cała zdenerwowana i zmeczona ssaniem, to kupiłam 2 smoki na próbę. no i naprawde jest różnica! teraz ciągnie jak smok, tylko bąbelki uciekają. tak samo piła kiedys na początku z "1".
hmmm.. to moze dlatego moj maly niebardzo cos ostatnio chce pic herbatke... hmm... bo mamy 1.
a ja nie jem prawie nic:/ bo moj ma alergie na wszystko, co chwile go wypryszcza:/ tylko jem ziemniaki, drob, troche wieprzowiny, ciemne pieczywo, dzem porzeczkowy, makarony:(
witam w klubie. Ja rowniez ze scisla dieta.
Ano racja. Jak po porodzie w szpitalu zapytalam co moge jesc karmiac cycem, to laska mnie nie zrozumiala, o co mi chodzi :-D Dopiero jej wytlumaczylam jak jest w PL, to powiedzala, zebym tylko uwazala na kapuste i straczkowe. Po czym na obiad wszystkie babki dostaly kawal miecha, ziemniaki i... groszek :-D
niby mowia zeby nie dawac ogorkow kiszonych bo brzuszek moze bolec a u nas co ? po porodzie dostalam zupe ogorkowa.

U nas bylo identycznie! Z tym, ze lekarka powiedziala, ze przybiera ZA SZYBKO. Ale teraz luzik, karmienia mu wyregulowalam i jest idealnie :-)

Neska, co za koszmar musieliscie przezyc :-( Strasznie wspolczuje, najgorsze co moze byc, gdy dzidzius choruje. Duuuzo zdrowka zycze i trzymam kciuki, aby wszystko bylo dobrze :tak:

Moj tez ledwo w gondoli sie miesci, a spacerowke mamy kubelkowa, wiec chyba bede musiala kupic inna...

Pawelek tez juz ledwo sie miesci, a spacerowka kubelkowa :eek:

heh ja na diete nie narzekam :-) Chudne w oczach bez glodzenia sie, jem po prostu zdrowo i w malych ilosciach, ale czesto:-)

Dziewczyny wiem, ze jak sie karmi cycem to nie ma koniecznosci podawac nic dodatkowego do picia, ale w te upaly to ja nie moge sie z domu ruszyc, bo maly caly czas sie domaga picia. Nie mowiac ze na spacerze rowniez, a ja nie lubie wystawiac sie z cycem nigdzie.
Mam pytanie: lepiej podawac wode czy herbatki? I jesli herbatki to jakie? A jak wode to mineralna, ale gotowac ja czy juz nie?

reklama
Do góry