reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

myszencja - mnie też się wydaje, że powinnaś była zostać poinformowana wiele wcześniej (w marcu bodajże), że nie ma dla Ciebie godzin.
Nie mogę sobie wyobrazić takiej sytuacji u mnie... Mam nadzieję, że Twoja sprawa się wyjaśni.

reklama
Ja tez wszystko jem i hankok nie protestuje :-) Wszystko czyli także bigos, ostre potrawy, bób, czosnek, cebule, truskawki, arbuzy, orzechy itp :-)

Eee wiecie tak sie zastanawiam jak to jest z tymi smoczkami bo przeciez jak sie karmi piersia to mleko leci tak samo (oprocz samego poczatku). Przecie kanaliki sie nie powiekszaja. A smoczki z wiekszym przepływem sie daje :baffled::confused:

caroline- super ze wszystko u was ok :tak:
Madzie - trzymajcie sie:tak:
myszencja- wspolczuje, ale skladaj podania do innych szkol moze cos znajdziesz,ja sama dostalam prace 26 sierpnia - tez jestem nauczycielem.A moze faktycznie daj sobie pokoj i jak mozesz to udzielaj korepetycji. Slyszalam ze tez mozna dobrze wyjsc.

fiołkowa - w naszym zawodzie obowiazuje 3 miesieczne wypowiedzenie(tak jak w innych -chyba). dyrektor jak chce moze poinformowac wczesniej ale nie musi.

Co do ubierania malego to ja zkladam koszulke dlugi rekaw i ogrodniczki do kolan albo rampersik tez krotkie nogawki i skarpetki - bardziej stopki. A czapeczka roznie nieraz jest ale rozwiazna .Gole nogi przykrywam pielucha ale to nic nie daje bo moj 1 min i pielucha skopna.wiec staram sie jak najmniej w sloncu ale to nie takie latwe;-)
A spi w pajacyku bo u nas w murach zimno a nagrzewa sie jak otwieram balkon na dzien. :-D
Nie wiem czy pisalam ale nasze spacery gdzies od 3 tyg byly koszmarm , wiecznie pacz. No i chyba wychodzimy na prosta .
Alan jet tak ciekawsi swiata ze podnieslismy mu lekko oparcie no i oczywiscie musi isc przodem do kierunku jazdy i wszystko obsrwuje, jak chce go pchac tylem (bo np sloce) to placz :-D i takim oto sposobem nie widze dziecka na spacerach. A parasolka tez be. A jak sie nierz obsunie nizej odrazu zacyna kwekac:-)
No ale nie usnie za zadne skarby , jak sie zbliza pora snu szybko do domu do cycka.

Myszencja mnie tez sie nie podoba ze nagle sie okazuje ze nie ma dla Ciebie godzin :no: Coś to nie tak...

Ja też nie będę miała pracy ale dlatego że sama się zwolnie :-D Będę czegos innego szukac ale nie traktuję tego jak problemu.

Anula witaj :-) I powiedz odkąd to Bedzin jest na śląsku? :-D Toż to zagłebie przecież :-)

monia, my jesteśmy miedzy 25 a 50 centylem wagowo dla dziewczynek urodzonych miedzy 32 a 37 tygodniem. czyli nie jest źle. ale jakbym wpisała, że Ola się urodziła o czasie to wychodzi jedynie 15 centyl, a wzrost to w ogóle duuuuużo poniżej siatki.

Eee wiecie tak sie zastanawiam jak to jest z tymi smoczkami bo przeciez jak sie karmi piersia to mleko leci tak samo (oprocz samego poczatku). Przecie kanaliki sie nie powiekszaja. A smoczki z wiekszym przepływem sie daje :baffled::confused:

koza, ja tez sie zastanawiałam nad tym i nawet mówiłam, ze nie będe wywalac kasy na nowe smoczki. ale jak mała się wkurzała, po pół butelki wypijała, cała zdenerwowana i zmeczona ssaniem, to kupiłam 2 smoki na próbę. no i naprawde jest różnica! teraz ciągnie jak smok, tylko bąbelki uciekają. tak samo piła kiedys na początku z "1".

Fiołkowa chyba coś mi się z tym majem pomieszało. To arkusz organizacyjny na nowy rok szkolny ma być oddany organowi prowadzącemu szkołę do końca maja. Czyli wychodzi na to, że powinni wcześniej niż w maju poinformować o tym, że nie będzie godzin.
Ja wiem, że nie będę miała całego etatu. Podobno tylko przez jeden rok szkolny. Zobaczymy...

Dziękuję Wam za opinie na temat bioderek. Widzę, że generalnie jak jest ok, to się nie pielu****e. Chyba nie będę aż tak się do tego przykładała;-) A już na pewno w czasie upałów, bo mi się dziecię ugotuje.

karlajna ja probuje przepajac wodą choć maly nie umie pic z butli,ale "tryskam" mu troche na wargi i do buzki tą wodą wyraznie mu lepiej po tym.

My z zasypianiem problemow nie mamy,maly zasypia sam lub przy cycu.
Spróbuj podawać malszkowi wodę na malutkiej głębszej plastikowej łyżeczce albo kup niekapka. Moja mała od 3 tygodni jedzie na łyżeczce i bardzo to lubi a dziś kupiłam LOVI niekapka z miękkim ustniczkiem i zobaczymy jak będzie !

reklama
Myszencja wspolczuje :-( wierze, ze to sie jakos wyjasni, rozwiaze...

Ja moze w przyszlym tyg. pojade do firmy omowic warunki mojego powrotu... Jak ja bym chciala, zeby mnie zwolnili... Siedzialabym sobie z Alexikiem na zasilku... Echhh, pomarzyc zawsze mozna. No chyba, ze dostane jakas inna oferte. A jak nie, to najwyzej poprosze o weekendy, bo nie wyobrazam sobie Niunka z kims zostawic :no:

My jutro zasuwamy na jakis 3-miesieczny bilans :nerd: pewnie zwaza, popatrza i wsio. Nawet nie chce mi sie tam isc, ale list przyslali. Aaaa pojde z ciekawosci zobaczyc ile przybral ;-)

Zmykam spac, bo jakas nieprzytomna jestem.
Spokojnej nocki laski!

Do góry