reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dziewczyny, nie mam na razie czasu przeczytać wszytskiego ale chce sie was szybciutko poradzić. Wiktor je cyca i jest jednoczesnie dokarminay sztucznie. Iprzy każdym karmieniu tj w takcie robi kupę. Wasze dzieicaki tez tak mają? Bo troche mnie to deprymuje. Zje, zrobi kupę, ja odczekuję 20 min zeby mu sie nie ulało i dopiero wtedy go przewijama a on w trakcie przewijania już wykręca bużke na mu. I tak w koło macieju. Toz to oszalec mozna. a dzisiaj dałam na luz z kupą w pieluszce i spał ciagiem 6 godzin!
No iteraz nie wiem, czy dac mu spac w tej kupie i ryzykowac odparzenie dupki czy robic jeszcze inaczej?
Chyba ma przewód pokarmowy jak kaczka-nie zdązy zjeść a już kupa na zewnątrz.

Prosze o rady i odpowiedz.

reklama
Hej !

Wieczor :)

Chlopcy spia. Moj najmlodszy to dzisiaj nawet poczuwal troszke nie spiac i patrzac sobie az w szoku byłam.
K na pepkowym....ja urodzilam a ten oblewa hehehe.

A mowilam Wam ze moja *** tesciowa nawet nie przyszla zobaczyc Krystianka.... tesc tez nie ....
Czarnszka ale masz porażkę z teściami ,,, a ja narzekam. ALe miej to w dup:no: ja zawsze mówię że kiedys odwrócą się rolę i ktoś będzie potrzebował naszej pomocy czy uwagi! Masz teraz maluszka i on jest najwazniejszy!

Sylusia napisz jak starsz coreczka zareagowala na mlodsza? jak je sobie przedstawilas? czy starsza przyszla do Ciebie do szpitala poznac siostre, czy dopiero w domku??? chce zeby moj synek dobrze przyjal siostre i nie byl o nia zazdrosny, a w tej chwili jest oczkiem w glowie, i nie chce zeby zle przezyl fakt ze juz nie jest jeden.
Hym Larka była od początku przygotowywana bo jest dzieckiem absorbującym. Niestety lubi byc w centrum uwagi i nawet rozmowa przez telefon z kims innym potrafi jej przeszkadzać:baffled:. Jak byłam w szpitalu to kilka razy dziennie przesyłalam jej zdjęcia razem z Sandrą, pisząc jak bardzo za nia tęsknie. Zobaczyła młodszą dopiero w domu i pozoliliśmy jej ucałować pogłaskac przytulić. Generalnie nie jest źle , tylko trzrba bardzo pilnować bo Laura przez cały czas całuje, łapie za rączkę a ona sama jest dzieckiem i nie ma wyczucia....:sorry2: raz wsadziła małej palca do oczka przez przypadek! Chyba wszystko odbilo się raczej na jej karności tzn przestała sie mnie słuchać i potrafi zrobić mi na złość...to objaw żalu że nie poświęcam jej całego czasu jak przedtem. Nie jest to łatwe i często jest mi żal że zeszła troszkę na dalszy plan...a i moje nerwy czasem puszczają i nawrzeszcze na nią.. no cóż czas zweryfikuje!:unsure::hmm:

Ja zawsze małą przewijam przed karmieniem, bo gdy ją nakarmię i później przewinę, to mi się rozbudza, i jak narobi to trudno, musi poczekać do kolejnego przewijania:-p O odparzenia się nie boję smaruję jej pupę bepathen lub maścią pośladkową z ziajki, polecam, bardzo fajna jest i przy okazji smaruję całe pośladki, nie tylko odbyt...

Jak wasza dieta - pytam te które karmią cyśkiem?
Kurcze to takie trudne z tą dietą... moja starsza jest alergiczką i astmatyczką . Od urodzenia miała problemy skórne ale brzusznych wogóle... nie mogliśmy dojść na co ma uczulenie bo prawie nic nie jadłam...tak mi się wydawało. Mądry lekarz kazał mi jednak zapisywac każdą rzecz i ilość jaką jadłam i tak po tygodniu na kontroli przejrzał i :szok::szok::szok: nie miałam pojęcia że małą uczulało- Jabłko i jego sok ( pilam i jadłam wielkie jego ilości ) oraz koperek włoski który piłam co 2 dzień i nabiał ! Teraz czekam na jakieś dziwne objawy ale wykluczyłam na razie całkowicie- mleko i jego przetwory, cytrysy, orzechy i pochodne, oraz warzywa wzdymające,. Prawda jest że to kwestia indywidualna maluszka!

Sylusia biorac pod uwage ze nasze starsze dzieci w podobnym sa wieku, powiedz mi jeszcze czy wydaje Ci sie ze z dnia na dzien jest lepiej z Laura? czy odkad Sandra jest w domku to nie ma zmian?

wydaje mi sie tez ze w nadmiarze nawet woda mozna sie zatruc, trzeba wszystko w umiarkowanych dawkach konsumowac. Wydaje mi sie ze najlepiej zaczac od bardzo lekkiej diety i stopniowo wporwadzac nowe produkty ale nie wiecj niz 1lub 2 na kilka dni, pozniewaz jesli cos bedzie uczualo, a wprowadzimy kilka nowych produktow, to trudniej bedzie nam znalesc na co maluszek moze miec uczuclenie. Ja z Patem mialam zeszyt w ktorym wszystko pisalam, co ja jadlam i kiedy i jakie on robil kupki i lekarz byl w stanie wytyczyc na co mlody moze miec uczulenie a potem zrobilismy testy alergiczne przez pobranie krwi, na wykluczenie lub potwierdzenie tego co malemu przeszkadzalo.

Sylusia, u nas jest bardzo podobna sytuacja ze starszym synkiem. Z tym że on potrafi powiedzieć, że nie lubi Adasia, albo cichaczem mu nóżkę wykręcić :baffled:. Oczywiście zdarza się to wtedy, jak zajmuję się małym... A kiedy indziej znów go całuje ;-). Nie przejmuję się tym za bardzo, myślę że musi się przyzwyczaić :tak:

Hej Laseczki ;-)
Wpadne pozniej, moze nawet uda mi sie jakas opowiesc z porodowki trzasnac :tak:
U nas pierwsza nocka spoko, byl stres, ale poszlo w miare gladko :-)
Zmykam spac, bo Maly tez spi :-p
Do potem!

reklama
Siema....
ależ tu cicho :szok::szok::szok:

właśnie wpadli do mnie rodzice i już uciekli...prawie godzinkę posiedzieli i z powrotem do domu (300km) ...nawieźli swojskiej wałówki i drobiazgi dla Mikołaja, oraz zastrzyk gotówki.... normalnie czasami załuję że tyle kilometrów nas dzieli :sorry2:

za jakiś czas wybieramy sie na KTG... miałam dzis stracha od rana bo mały sie nie ruszał - ale to pewnie dlatego ze całą noc się wiercił ech :sorry2:... zjadłam ciastko i się teraz rozruszał :-D:-D:-D

Życzę wam miłego dnia...odezwę się jak wrócimy z KTG :tak:

Do góry