reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Czarnuszka88 nio cóż dziwni ludzie, pierw teść chciał żebyś poczekała na teściową z porodem a teraz nawet wnuczka nie przyjdą zobaczyć :confused: nie wiem jak tak można

ccaroline85 a ja już myślałam że jesteś na porodówce :-D

Madzia84 współczuje przeżyć ale teraz skoro mały jest już po operacji na pewno będzie lepiej i skończą się wasze problemy, a malutki wróci do pełni sił i zdrówka :tak: trzymam za to kciuki

A ja sobie wypoczywam i patrze jak mała gnieździ się w brzuszku, mam odczucia jakby coś w dolnych partiach rączkami szkudziła :-D

reklama
Madzia84 duzo zdrowka dla synka, strasznie wam wspolczuje i zycze szybkiego do domku.

Czarnuszka a co mowi Twoj maz na reakcje rodzicow???

Ccaroline uparta ta Twoja Natalka :)

Witam sie i ja :-)
Wczoraj cały dzień sprzątałam,myłam okna, także mieszkanko błyszczy. Ale mały sie nie pcha nadal :dry: Dzis wykąpałam cały mój zwierzyniec, co proste wcale nie bylo, ale mam nadzieje, ze moja dzidzia po tym wszystkim zechce wyjsc. Juz ledwo sie ruszam, strasznie mi nogi puchna, wogole cala opuchnieta od kilku dni chodze :dry:
No nic teraz ide Was nadrobic bo troche mi sie tego nazbierało. Gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusiom i tym ktore sie wlasnie szykuja :-)

Madzia84 duzo zdrowka dla synka, strasznie wam wspolczuje i zycze szybkiego do domku.

Czarnuszka a co mowi Twoj maz na reakcje rodzicow???

Ccaroline uparta ta Twoja Natalka :)

co on mysli to ja niewiem , ale jak mowie mu ze zachowuja sie jak skonczone chamy to onic sie nie odzywa i wzrusza ramionami...nie broni i ch czyli pewnie mysli podobnie .

Biedna madzia, nawet sobie nie wyorazam co przezywa. Trzymam kciuki.

Na rynku jest tylko jedna wit.D bez recepty _VitaK - dośc droga i w kapsułkach ( ja poproszę pediatrę o receptę, bo wolę zapłacić trochę mniej i po prostu kupie innej firmy, witaminę D należy podawać od 3 doby po urodzeniu, a co do witaminy K to niezaleznie, czy dzieko otrzymało zastrzyk w szpitalu czy nie, należny ją podawać od 8 doby życia do końca 3 miesiąca, pod warunkiem, ze karmi się piersią (mleko sztuczne zawiera jego odpowiednią ilość). Na rynku jest chyba ze czterech producentów produkujących witaminę K - jest dostępna bez recepty ( VitaK w kapsułkach ok 36zł- droga, Baby K- troche tańsza bo między 25-32zŁ w kroplach, Juvik w kroplach i Oleofarm w kroplach) . Dziewczyny naprawdę nie warto przepłacać i sugerować się odmierzoną dawką w kapsułce, wszystkie te witaminy to dokładnie to samo a różnica w cenie znaczna.

no nadeszła wreszcie pora na moją reaktywacje:) jestem na forum od początku, ale od dawna podczytywałam Was z ukrycia... a mója mała uparta córcia już 2 dni się spóźnia i zero objawów porodu, mój gin uparcie twierdził, że do końca lutego się wypakuje...

reklama
aj już nawet przestalam liczyć na to, że coś się samo ruszy, moj gin stwierdził, że szyjka skrocona i rozwarcie na 1,5cm i że napewno urodze lada dzień, no i z usg mu wychodziło, ze 4kg wagi ( trzy tygodnie temu mi tak gadał) a w czwartek bylam w szpiatlu na ktg i tam inny gin mnie zbadał i stwierdził, ze wszystko twarde i zamknięte do tego dotknął reką brzucha i mówi, ze małe to dziecko:(, co gin to opinia... a na koniec sie jeszcze okaże, że ta moja corcia to synkiem będzie...

Do góry