reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

witajcie mamuśki:-D:-D:-D

jak ja wam zazdroszczę, że już macie przy sobie kruszynki:-D:-D:-D

wracajcie szybko do zdrowia:-D

ja też gratuluję :)

i dziś postanowiłam sobie koniec myślenia o porodzie :)

w niczym mi to nie pomoże, niczego nie przyspieszy a doprowadza tylko do zniecierpliwienia, to tak jak chciałam zajść w ciąże, 8 miesięcy nic, potem stwierdziłam NIE TO NIE i zaś się udało :)trzeba wyluzować inaczej do bani dostanę !

reklama
Izulqa z tego co ja wiem to jest coś takiego, że dziecko urodzone w trakcie trwania małżeństwa jest uznane jako dziecko męża. Wiem, że taki problem miała tamara arciuch. Dziecko Kasprzkowskiego, a oficjalnym ojcem był jej mąż. Sprawdź to. Jeśli tak by było to się może bujać.

Izulqa z tego co ja wiem to jest coś takiego, że dziecko urodzone w trakcie trwania małżeństwa jest uznane jako dziecko męża. Wiem, że taki problem miała tamara arciuch. Dziecko Kasprzkowskiego, a oficjalnym ojcem był jej mąż. Sprawdź to. Jeśli tak by było to się może bujać.

no ale właśnie potem w takiej sytuacji wnosi się sprawę o ustalenie ojcostwa i zapewne on chce to zrobić aby dziecko było prawnie do niego przypisane.

kochane zycze wam wszystkim jeszcze nie rozpakowanym mama szybkiego rozpakowania NIC NIE JEST W STANIE WYRAZIC ZADNE SLOWA TEGO UCZUCIA KIEDY TRZYMASZ DZIECIATKO PO RAZ PIERWSZY W RaMIONACH JA RYCZALAM M ryczal echhhhhh nie do opisania NIESAMOWITE :) Oszalelismy oboje na jej punkcie i tak za 1 moze 1,5 planujemy kolejne :) zieci to CUDA

kroliczatko, kamikaa witajcie mamuski!!:-)

co do dylematu izy to sie nie wypowiem bo za bardzo sie nie znam na tych sprawach prawnych ale na pewno bedzie mial ciezko i faktycznie jesli uda mu sie dziecko uznac to przynajmniej bedzie musial placic na jego utrzymanie,
w tym momencie ojcem dziecka jest twoj maz, tak wynika z polskiego prawa, biologiczny ojciec musi wniesc sprawe o zaprzeczenie ojcostwa, ale nie wiem wlasnie czy w ogole ma do tego prawo... moze jest jakas prawniczka na forum?

carolline i misia powodzonka!

kroliczatko, kamikaa witajcie mamuski!!:-)

co do dylematu izy to sie nie wypowiem bo za bardzo sie nie znam na tych sprawach prawnych ale na pewno bedzie mial ciezko i faktycznie jesli uda mu sie dziecko uznac to przynajmniej bedzie musial placic na jego utrzymanie,
w tym momencie ojcem dziecka jest twoj maz, tak wynika z polskiego prawa, biologiczny ojciec musi wniesc sprawe o zaprzeczenie ojcostwa, ale nie wiem wlasnie czy w ogole ma do tego prawo... moze jest jakas prawniczka na forum?

carolline i misia powodzonka!

ze sprawy w mojej rodzinie wiem, że biologiczny ojciec ma prawo wnieść sprawę o ustalenie ojcostwa .

reklama
Iza dopoki nie jestes pewna ze on chce wniesc sprawe to sie nie przejmuj, to szkodzi i dla Ciebie i dla dziecka. Mozesz przez to stracic pokarm.... moze najlepszym wysjciem jest zadzwonic do goscia i sie go zapytac co ma w planach?? jestescie dorosli, macie razem dziecko, czas na powazna rozmowe. A wogole Twoj maz na to wszystko???

Do góry