reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

hej kochane od 3 godzin jestesmy w domku :)))))))))musze sie troche oswoic i napewno znowu bede na forum i jaktylko dorwe M kompa bo moj sie wylacza to opisze wszystko ok :)

reklama
psychol jakiś czy co?:no:

ale tak mi się wydaje, że skoro nie jest wpisany jako ojciec dziecka, musiałby najpierw udowodnić ojcostwo (albo za dużo filmów prawniczych się naoglądałam:zawstydzona/y::sorry2::dry:)
no bo niby na jakiej podstawie

a on wie, ze nie jest wpisany jako ojciec?

Oj kochane, nie wiem, dlatego Was pytam jakie są szanse na to że mi ją odbiorą.. Malutka ma wszystko czego potrzebuje, a przede wszystkim moją miłość no i moi rodzice też traktują ją jak oczko w głowie i nikt nie da jej skrzywdzić.. A on nawet mi do szkoły nie pozwolił iść bo sugerował się że tam są tam koledzy. Twierdził że z dzieckiem wystarczy iśc do ogródka a nie chodzić na spacery.. Mówił też że zamknie mnie w domu jak będzie w pracy i bedzie zabierał klucze.. No czy to normalne? Jak z taką osobą miałabym dziecko zostawić??

iza a może on chce być wpisany jako ojciec dziecka? bo sprawa w sądzie musi zacząć się od tego, że będą robione badania dn o ustalenie ojcostwa. sam sobie facet strzeli w kolano, bo w momencie ustalenia ojcostwa będzie musiał płacić alimenty na dziecko, może od nie chce odebrać ci małej tylko chce być w formie papierkowej jej ojcem bo teraz tak jak piszesz ojcem papierkowym jest twój mąż i on zapewne o tym wie. może wkurzył się, że jego dziecko ma nazwisko obcego faceta i chce tą sprawę załatwić, co do odebrania ci dziecka to uwierz mi sprawa nie jest tak prosta jak ci się wydaje, najpierw musi ustalić że to jego dziecko i on poniesie koszta tego , a potem może dalej działać, nie martw się, odebranie ci małej jest mało prawdopodobne, a jeśli nawet do tego dojdzie zapewne będziesz miała dosyć świadków aby mu udownodnić, że przez ciąże miał cię gdzieś, że nigdy nie był z tobą na żadnej wizycie u lekarza ( co może potwierdzić lekarz zapewne), że nie dawał nic na dziecko, bo jeśli by dawał niech pokaże dowody itp. iza spokojnie spotkałam się z czymś podobnym sprawy takie są bardzo trudne nie martw się

no i jeśli wie, że jesteś mężatką to wie że dziecko nie ma jego nazwiska i nie ma do dziecka żadnych ale to żadnych praw i myślę, że chce to uregulować prawnie.

To czym Ty się przejmujesz? Widać że to jakiś psychol . Jak pisałam w razie czego pomyśl aby o świadkach co znają Twoją sytuację , jakichś znajomych co jego znają i niech powiedzą o nim prawdę.
Najwyżej co to wywalczy prawo do opieki ale nie prawo do mieszkania malutkiej z nim. Sądy kierują się dobrem dziecka a nie rodzica :tak:. A na razie to nie ma żadnego prawa. Po pierwsze musiałby udowodnić ojcostwo - i to już poprzez badania genetyczne.

kochane, ja wprawdzie jeszcze nieokocona, ale moja mamuśka jest pielęgniarką i na początku pracowała na noworodkach

mówi, że na pokarm trza duzo pić:-D
ostatnio sie wlaśnie do mnie darła, ze jak urodzę, to nie będe mogła pić tyle, co teraz (litrami pije wodę i soki), bo mi cycki odpądną od pokarmu:-D:-D:-D

moniSkaBe - mnie sie wydaje, ze to obojętne, czym doprawisz, ale....
sól chyba nie jest zła, a nawet lepsza, bo w końcu vegeta zawiera oprócz soli i inne substancje

reklama
NADRABIAC WAS nie dam rady no moze kiedys :)Mala jest KOCHANA uwielbiam ja i nie moge sienapatrzec M oszalalna jej puncie :) wysprzatal chate i udekorowal drzwi balonami i lancuszkami :) dla mamy i corci :)

Do góry