reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

:szok: Co za zdzierstwo w tym moim mieście:angry:
A propo zdzierania. Mam zalecenie (ustne do badania KTG) Nie mam skierowania i kazali mipłacić nawet w poradniach NFZ 30-40 zł. Boniby skierowanie potrzebne. W jednym miejscu tynlko na NFZ się pani zadeklarowała mi zrobić. Prowadzę ciążę prywatnie i już mam dość tych wydatków:crazy:

No ja chyba przy następnej ciąży pójde państwowo bo faktycznie drogo jest prywatnie..

reklama
u mnie noc standardowo - z dnia na dzień coraz większe bóle podbrzusza i pachwin + szalejące maleństwo:confused2::confused2::confused2:

dzisiaj dowiemy się, co z Szymkiem:laugh2: - wizyta na 15.30

wczoraj M zamontował lampkę dla małego i czekamy na łóżeczko, żeby kącik był już gotowy

poczytam was jeszcze trochę i lecę ogarnąć syf w mieszkaniu:eek:

Hey!
Wiecie co? Ja - jesli zacznę rodzić naturalnie czasem i nie doczekam do tej cesarki, to chyba będę rodzić przez sen
biggrin.gif
Dziś o 3:00 złapały mnie takie bóle i skurcze, że myślałam, że nie wytrzymam. Od krzyża, w dół do końca nóg, normalnie jakby mi się wszystko rozrywało od środka. I trwało to i trwało... Już nawet chciałam do szpitala jechać, tylko ze uświadomołam sobie, ze w razie czego... nie mam nawet torby spakowanej. Ba, nie mam nawet pustej torby :/ A szpital daleko. Jakoś się zwlokłam po nospę (choć powiem Wam, ze się zastanawiałam, czy powinnam ją brać) i leże. I powtarzam sobie "Jeszcze nie! Jeszcze mam czas. Teraz nie mogę, mam remont, nie jestem spakowana. JESZCZE CHOCIAŻ TYDZIEŃ do wizyty." I tak w kółko! I co? I mój mechanizm obronny (kiedyś Wam pisałam) zadziałał bezbłędnie - zasnęłam
biggrin.gif

Tak się zastanawiam, czy warto podejść do mojego lekarza na ktg, co myślicie?

hmmmm...wiesz co kochana, może lepiej idź, bo którejś nocy - odpukać - mechanizm może nie zadziałać:-D

jakbym miała prywatnie chodzić to bym na nic nie wyrobiła z kasą :eek::eek::eek:

zacznę chyba grać w totka i jak 6 trafie to drugie dziecko będzie :-D...bo przy naszych zarobkach stać nas niestety tylko na jedno :-(

hello :-)

po dzisiejszej nocy czuje sie jakbym w ogole nie spala.
momentami to juz mialam zaczac plakac. Biodra nie daja mi ani chwili wytchnienia. A jak sie przekrecam to cos mi strzyka w miednicy.. coz.. rozpadam sie :-D

Wlasnie dostalam maila z nr przesylki, dzisiaj ma dojsc. Czekam...

no.. zjadlam sniadanko i ide do przychodni poprawic zwolnienie.
Tylko musze sie ogarnac.. a weny nie mam na to.:confused2:

Właśnie obliczyłam i do tej pory ciąża z badaniami kosztowała mnie 2200. ale wierzcie mi ze byłamna NFZ 2 razy u gina i to, że prowadzę ciążę prywatnie to nie mój swobodny wybór tylko lekkie zmuszenie mnie poziomem opieki na NFZ. Dodam też że raz umówiona na USG na NFZ czekałam od 8:00 do 13 :angry: No i moja córka pierwsza urodziła się z wadą serduszka a mąż bierze leki bo jest przewlwkle chory więc tez chciałam mieć dobrąfachową opiekę. Aha teraz juz wiem gdzie szukać takiej opieki na NFZ ale juz za poźno.

:szok: Co za zdzierstwo w tym moim mieście:angry:
A propo zdzierania. Mam zalecenie (ustne do badania KTG) Nie mam skierowania i kazali mipłacić nawet w poradniach NFZ 30-40 zł. Boniby skierowanie potrzebne. W jednym miejscu tynlko na NFZ się pani zadeklarowała mi zrobić. Prowadzę ciążę prywatnie i już mam dość tych wydatków:crazy:

Czarnuszka tylko na paciorkowca to GBS a nie HBS.

No ale ja mam napisane w karcie HBS nie mam pojecia co to za badanie. :)

No u zdzierstwo straszne ...dodatkowo ten posiew co robilam 115 zł :szok:
kazda wizyta 60 zł plus USG 60 zł....koszmar...:angry: sie liczą lekarze. Ale ja przynajmniej jestem baaaaaardzo zadowolona z usług. No i jak jade do niej np tylko sprawdzic szyjke to nic nie bierze ode mnie. Ale w czwartek jej zawioze pączki :))

O ja tez policze ile wydałam na prowadzenie ciazy....

Na odpowiednim watku wpisze wiadomosc od Myszencji

No ja za wizytę płace 150 - standard dobrego lekarza gin. w poznaniu. Mąż mnie prosi zebym z porodem się wstrzymała do marca bo w ubezpieczeniu mamy dodatkowe 2000 zł za urodzenie dziecka ale karencja do końca lutego hi hi.Co za stres:baffled::baffled::baffled:

No ale ja mam napisane w karcie HBS nie mam pojecia co to za badanie. :)

No u zdzierstwo straszne ...dodatkowo ten posiew co robilam 115 zł :szok:
kazda wizyta 60 zł plus USG 60 zł....koszmar...:angry: sie liczą lekarze. Ale ja przynajmniej jestem baaaaaardzo zadowolona z usług. No i jak jade do niej np tylko sprawdzic szyjke to nic nie bierze ode mnie. Ale w czwartek jej zawioze pączki :))

O ja tez policze ile wydałam na prowadzenie ciazy....

Na odpowiednim watku wpisze wiadomosc od Myszencji

To ja w moim zapyziałym miasteczku płacę za wizytę 120zł, a za wizytę z isg 150.
Wszystkie badania też płatnie musze oczywiście.

Tylko mnie zastanawiam, bo któraś tu napisała, że za ktg musi płacić. Nigdy w życiu nie słyszałam, żeby za ktg się płaciło :eek:

reklama
Do góry