reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hey!
Wiecie co? Ja - jesli zacznę rodzić naturalnie czasem i nie doczekam do tej cesarki, to chyba będę rodzić przez sen
biggrin.gif
Dziś o 3:00 złapały mnie takie bóle i skurcze, że myślałam, że nie wytrzymam. Od krzyża, w dół do końca nóg, normalnie jakby mi się wszystko rozrywało od środka. I trwało to i trwało... Już nawet chciałam do szpitala jechać, tylko ze uświadomołam sobie, ze w razie czego... nie mam nawet torby spakowanej. Ba, nie mam nawet pustej torby :/ A szpital daleko. Jakoś się zwlokłam po nospę (choć powiem Wam, ze się zastanawiałam, czy powinnam ją brać) i leże. I powtarzam sobie "Jeszcze nie! Jeszcze mam czas. Teraz nie mogę, mam remont, nie jestem spakowana. JESZCZE CHOCIAŻ TYDZIEŃ do wizyty." I tak w kółko! I co? I mój mechanizm obronny (kiedyś Wam pisałam) zadziałał bezbłędnie - zasnęłam
biggrin.gif

Tak się zastanawiam, czy warto podejść do mojego lekarza na ktg, co myślicie?

Idż lepiej na KTG :) Ale masz mocny mechanizm obronny hehe ;] pozazdrościć tylko ;)

reklama
Zawsze warto zrobić KTG. A co do skurczów dziewczyny powiem wam co powiedziała moja położna, z którą będę rodzić wczoraj. Te skurcze są bardzo porządane szczególnie od 37 tygodnia:tak: I nie ma co się martwić jeśli występują tylko cieszyć:-D bo to macica pracuje a to mięsień i tak musi być. No i ja od 3 tygodni leżę i skurcze ustały całkiem i szyjka aż 4 cm i położna mi mówi że koniecznie mam już wstawać i normalnie ale bez szaleństw zacząć funkcjonować bo inaczej do 42 tyg nie urodzę:no:

Czarnuszka pewnie chodzi o Streptococcus czyli paciorkowca :tak: Czyli pewnie zrobia Ci wymaz.

Ciekawe jak tam dzisiaj Ionka i czy ja wypuszcza :sorry:
Dobra, zmykam!
Papa.
- O nieeeeee....to gdzie ja mam isc na te badanie....:eek: do labolatorium chyba nie za bardzo...?

Dzień doberek :)
:laugh2: Normalnie spałam do 8 jak nigdy!!!!!!!!!!!!!!!
Moje dziecko cos ma ostatnio super spanie hehe
Juz po sniadanku, cieple kakao wypite i teraz mnie znowu wzieło na spanie..
Robila moze ktoras z Was prywatnie badania HBS i HCV ?? bo nie mam orientacji ile moze to kosztowac. I wogole napisała mi doktorka w karcie ciąży jakies badanie Stregno- cos tam jakos tak podobnie wlasnie sie nie moge doczytac. Wie moze ktoras cos na ten temat????Jutro męzunio wolne bierze i jedziemy na badania w czwartek wizytke mam ale taka chyba tylko na szybko zeby sprawdzic moja szyjke.

I ja się witam.
Carnuszka ja robiłam prywatnie oba badania. HBS to koszt 50 zł. HCV 100 zł. Tylko po co ci HCV?? Są wskazania do trgo badania (u mnie 3 poziom cytologii) natomiast HBS jest obowiązkowe, ponieważ jeśli jest pozytywny to po porodzie dzidzia dostaje antybiotyk (nie wiem czy mama też:eek:)
- Jeeeezuuuuuu to co ona mi kaze...przy 1 ciazy nie pamietam czy robilam, ale te wszystkie badania to mowila ze jak robilam przy 1 ciazy to juz nie musze och powtarzac ale nie mam an jednego takiego badania...:crazy: kurde zas majątek pojdzie..:eek:ja niewiem po co mi te badanie. Cytologie mialam I /II i posiew normalny tez mi kazala zrobic....:baffled:

hej dziewczyny, co za noc nie dość, że zasnęłam dopiero o 4 rano to już nie śpię.

mam pytanie czy macie takie jakby bolące ciągnięcie czasami w pachwinach a konkretnie tam :)

takie przeszywające ciągnięcie ? dziś rano mi się tak zdarzyło i nie mam pojęcia co to znaczy.

a i mam pytanie czy jak są skórcze to one mogą być z boku czy zawsze tylko w dole brzucha?

Kochana, ja mam takie ciagniecia i kłucia. Zresztą wczoraj o tym pisałam.. Nie wiem co to jest..
Co do skurczy to mi położna w szpitalu tłumaczyła że skurcz jest wtedy jak cała macica (od góry do dołu) się spina.. Czyli wysoko nad pępkiem aż po spojenie łonowe. Jak jest tylko w dole brzucha to nie jest skurcz taki normalny. -tak mi tłumaczyła.

rozumiem, dziękuje za odpowiedź, dziwne te ciągnięcia bolesne, a skurcze macicy mam ale bezbolesne twardy brzuch jak skała czasami, ale tak to już mam od 25tc.

Carnuszka posiew na paciorkowca zrób koniecznie bo paciorkoecem dzidzia może sie zarazić przy porodzie, ale HPV? To badanie w kierunku obecności wirusa który odpowiada za raka szyjki macicy więc robi się go w przypadku właśnie m.in. złej cytologii. Nie wiem dlaczego gin. zleciła ci. Do GBS pobiera się wymaz z pochwy i okolic odbytu.

Witam się kochane :-):-):-):-)

Zajadam faworki i popijam kawką i mam ochotę na jakąś robote, coś poprzestawiać lub cuś:huh::huh: Tylko czy mi sił wystarczy:confused2::confused2:

Miłego dnia dziołszki:-):-)

reklama
cześć dziewczyny:-) też jestem mamą marcową 2010 i chętnie do Was dołączę jeśli można:-)

Witamy cieplutko :)

rozumiem, dziękuje za odpowiedź, dziwne te ciągnięcia bolesne, a skurcze macicy mam ale bezbolesne twardy brzuch jak skała czasami, ale tak to już mam od 25tc.

Lekarz nic nie mówił na ten temat? Mi kazał jeść no-spe..

Carnuszka posiew na paciorkowca zrób koniecznie bo paciorkoecem dzidzia może sie zarazić przy porodzie, ale HPV? To badanie w kierunku obecności wirusa który odpowiada za raka szyjki macicy więc robi się go w przypadku właśnie m.in. złej cytologii. Nie wiem dlaczego gin. zleciła ci. Do GBS pobiera się wymaz z pochwy i okolic odbytu.

Kochane, mi robili ostatnio wymaz z pochwy, taki ogólny.. I wyniki wyszły dobre, pisało że bakterii nie ma i grzybów nie wychodowano i takie tam, więc powiedzcie mi czy wykazałoby tego paciorkowca, czy to jest jakieś osobne badanie?

Do góry