reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

No ja uważam że to dziadistwo że mój gin nie ma KTG. tyle za wizytę i jeszcze szukaj KTG:crazy: KTG powinno być w cenie ale nie jest:no:

reklama
hejcia mamcie;)

ale posow...sie nazbieralo od wczoraj....:szok:

trzyma mocno Kciuki za RYBCIE!!! bedzie dobrze musi byc!!!

a u mnie snieg sypie...nigdzie sie niecche ruszac....Dostalam chyba lenia....heheh:crazy:

Witam Brzuszki. U nas nocka całkiem całkiem. Czasami mnie obudził leciutki ból miesiączkowy ale on w ogole si enie nasila więc sie tym nie przejmuje a z resztą jutro mam wizytke u gina więc powiem o wszystkim. Widze że leżenie jest na prawde super!! Pomaga lepiej niz te wszystkie leki...Czemu ja taka mądra jestem dopiero po kolejnej wizycie w szpitalu i na szybko spakowanej torbie na poród? :-D:-D:-D:-D:-D
Dzisiaj mam gości tzn moi rodzice przyjadą:-) Mamunia mi posprząta i bedzie ok. Zrobi obiadek i jeszcze przejzymy razem wyprawke itd. Ahh gdyby nie ona...było by mi tak ciężko...
A Myszencja niech sie nei wygłupia!!!! ;-) Wczoraj pisałyśmy sobie że może uda nam sie razem na oddziale położniczym spotkać. Ale w takim tepie ja się tak nie wybieram hehe Powodzenia Kochana i uważaj na siebie!!

A ja wczoraj cale popoludnie w łozku przeleżalam, taka słabiutka jestem ostatnio, ze reki podniesc mi sie nie chce..tez tak macie ?
dokładnie wiem o czym mówisz;-)
Hey!
Wiecie co? Ja - jesli zacznę rodzić naturalnie czasem i nie doczekam do tej cesarki, to chyba będę rodzić przez sen
biggrin.gif
Dziś o 3:00 złapały mnie takie bóle i skurcze, że myślałam, że nie wytrzymam. Od krzyża, w dół do końca nóg, normalnie jakby mi się wszystko rozrywało od środka. I trwało to i trwało... Już nawet chciałam do szpitala jechać, tylko ze uświadomołam sobie, ze w razie czego... nie mam nawet torby spakowanej. Ba, nie mam nawet pustej torby :/ A szpital daleko. Jakoś się zwlokłam po nospę (choć powiem Wam, ze się zastanawiałam, czy powinnam ją brać) i leże. I powtarzam sobie "Jeszcze nie! Jeszcze mam czas. Teraz nie mogę, mam remont, nie jestem spakowana. JESZCZE CHOCIAŻ TYDZIEŃ do wizyty." I tak w kółko! I co? I mój mechanizm obronny (kiedyś Wam pisałam) zadziałał bezbłędnie - zasnęłam
biggrin.gif

Tak się zastanawiam, czy warto podejść do mojego lekarza na ktg, co myślicie?
Kochana idz zrób ktg lepiej. Bo może sie okazać że tam juz się coś dzieje :-)
Zawsze warto zrobić KTG. A co do skurczów dziewczyny powiem wam co powiedziała moja położna, z którą będę rodzić wczoraj. Te skurcze są bardzo porządane szczególnie od 37 tygodnia:tak: I nie ma co się martwić jeśli występują tylko cieszyć:-D bo to macica pracuje a to mięsień i tak musi być. No i ja od 3 tygodni leżę i skurcze ustały całkiem i szyjka aż 4 cm i położna mi mówi że koniecznie mam już wstawać i normalnie ale bez szaleństw zacząć funkcjonować bo inaczej do 42 tyg nie urodzę:no:
No ja zaczne znowu normalnie żyć od 37 tc. Wtedy wszystko odstawiamy i czeeeekamy :-)

Kochana, ja mam takie ciagniecia i kłucia. Zresztą wczoraj o tym pisałam.. Nie wiem co to jest..
Co do skurczy to mi położna w szpitalu tłumaczyła że skurcz jest wtedy jak cała macica (od góry do dołu) się spina.. Czyli wysoko nad pępkiem aż po spojenie łonowe. Jak jest tylko w dole brzucha to nie jest skurcz taki normalny. -tak mi tłumaczyła.
Aha...to mi sie spina jak wstaje z łózka...no ale domyślam sie że skurcz musi być bolesny;-)

Witajcie!
Nocka straszna... znaczy po 23:00 miałam takie straszne bóle brzucha.. nie wiem czy to skurcze.. ale rozwolnienie tez miałam, sama woda praktycznie, brzuszek twardy. Od razu nospę zjadłam;) I jakoś przeszło. Ale już drugi raz tak miałam w ciągu 3 dni:szok: No i krzyz bolał tez.. masakra jakaś. Jakby nospa nie pomogła to na IP byśmy jechali..a tego nie chcę bo pewnie by mnie zostawili na oddziale, podłączyli cosik i zostawili do rana:confused2: i potem wypis albo tydzien bym lezała jak leżec to w domu moge:confused2:

ja już tak mam ze dwa-trzy tygodnie. Makabra.. nogą ruszyc nie mogę nocą. A najgorzej wlasnie w nocy i rano..

Witamy:) A na którego masz termin porodu?:) Wstaw sobie suwaczek:-)

Dlatego ja chodzę na NFZ;-):-)

Ja za wizytę nie płacę a mam to samo:-)

Oj kochana, coś się mi wydaje że już niedługo rodzić pójdziesz ;)

no w sumie za 2 ,3 tygodnie to mogłabym już rodzić, jednocześnie się boję ale i też nie mogę się maluszka doczekać :-D:-D

idę coś wszamać na śniadanie,
do później ..

no w sumie za 2 ,3 tygodnie to mogłabym już rodzić, jednocześnie się boję ale i też nie mogę się maluszka doczekać :-D:-D

idę coś wszamać na śniadanie,
do później ..

kochana ja sie wogole nie boje ani troche!!! i przy 1 porodzie tez sie nie bałam!! ja sie jedynie boje CC jakby mi chcieli zrobic wtedy bym miała stracha...miałam w zyciu 2 opercje i wiec jaki to jest koszmar...po znieczuleniu...ale na szczescie poki co mam rodzic SN i tez nie moge sie doczekac. Licze na lekki poród :)

kochana ja sie wogole nie boje ani troche!!! i przy 1 porodzie tez sie nie bałam!! ja sie jedynie boje CC jakby mi chcieli zrobic wtedy bym miała stracha...miałam w zyciu 2 opercje i wiec jaki to jest koszmar...po znieczuleniu...ale na szczescie poki co mam rodzic SN i tez nie moge sie doczekac. Licze na lekki poród :)

Ja tez sie boje....ze bede miec CC:-( ale jak narazie nic lekarz nie mowil o CC wiec moze SN mi sie uda urodzic

Zazdroszczę odwagi. Ja mam strach po pierwszym porodzie nie tylko ze względu na ból ale i też ze względu na to w jakim stanie byłamoja córkajak się urodziła:-( No ale będę mieła ZZO i swoją położną na wyłączność. Jak mi mąż wczoraj z apteki podkłady ginekologiczne przyniósł do torby na poród i je od niego wzięłam to mi ciary przeszły i znowu ten strach poczułam. To straszne została mi trauma.
A ja z porodem chce zaczekać do 40 tygodnia bo cały czas mam zajęcie tzn. zwiększam kwalifikacje zawodowe:laugh2: później będę miała mniej czasu:eek:

reklama
Witajcie!
Nocka straszna... znaczy po 23:00 miałam takie straszne bóle brzucha.. nie wiem czy to skurcze.. ale rozwolnienie tez miałam, sama woda praktycznie, brzuszek twardy. Od razu nospę zjadłam;) I jakoś przeszło. Ale już drugi raz tak miałam w ciągu 3 dni:szok: No i krzyz bolał tez.. masakra jakaś. Jakby nospa nie pomogła to na IP byśmy jechali..a tego nie chcę bo pewnie by mnie zostawili na oddziale, podłączyli cosik i zostawili do rana:confused2: i potem wypis albo tydzien bym lezała jak leżec to w domu moge:confused2:

ja już tak mam ze dwa-trzy tygodnie. Makabra.. nogą ruszyc nie mogę nocą. A najgorzej wlasnie w nocy i rano..
Aga Ty juz 37 tydzien, wiec mozesz rodzic :-D
Moj Karol sie z Pawełkiem umawiał, zeby nie wychodzil przed 10 marca, przed taty wyplata :-D

Do góry