reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Witamy cieplutko :)

Lekarz nic nie mówił na ten temat? Mi kazał jeść no-spe..

Kochane, mi robili ostatnio wymaz z pochwy, taki ogólny.. I wyniki wyszły dobre, pisało że bakterii nie ma i grzybów nie wychodowano i takie tam, więc powiedzcie mi czy wykazałoby tego paciorkowca, czy to jest jakieś osobne badanie?

mówił mówił :) no-spa, potem scopolan, itp. no i biorę systematycznie magnez.

Z tego, co wiem, to badanie na paciorkowca robi się 34-35 tc, żeby ewentualne zarażenie wyleczyć antybiotykiem przed porodem.
Położna nam mówiła, że jak któraś do porodu nie przyniesie wyników badań, to nie ważne czy ma, czy nie i tak podadzą jej na wszelki wypadek antybiotyk, żeby nie zarazić dziecka.

Teraz czytałam na karcie ciąży, że miałam robiony HBS 10.08. jak byłam w szpitalu. I był ujemny. I to też był wtedy taki ogólny wymaz.. Ale z odbytu mi nic nie brali hehe ;D

Taki posiwe powienien pokazać paciorkowca. Wiecie że większość z nas go ma?? Tylko nie zawsze on się uaktywnia. U mojej teściowe która ma problemy z chłonką w nodze uaktywnia się w stanie ogólnego przemęczenie i wyczerpania osłabienia i atakuje jej słaby punkt czyli właśnie chłonkę w nodze.:eek:

cześć dziewczyny:-) też jestem mamą marcową 2010 i chętnie do Was dołączę jeśli można:-)

dzwonilam do mojego szpitala i tam u nich najtaniej
HBS 15 zł
HCV 35 zł
Streptococus 21zł
Płytki 6 zł
i Hiv za darmoszke robią no i zrobie sobie dodatkowo mocz i za wszystko 82 zł wyjdzie :eek:
więc nie tak koszmarnie
jeszcze mi kazala kupić wymazówke na posiew z pochwy i sama mi pobierze i bede musiała gdzies to zawieść

reklama
dzwonilam do mojego szpitala i tam u nich najtaniej
HBS 15 zł
HCV 35 zł
Streptococus 21zł
Płytki 6 zł
i Hiv za darmoszke robią no i zrobie sobie dodatkowo mocz i za wszystko 82 zł wyjdzie :eek:
więc nie tak koszmarnie
jeszcze mi kazala kupić wymazówke na posiew z pochwy i sama mi pobierze i bede musiała gdzies to zawieść

:szok: Co za zdzierstwo w tym moim mieście:angry:
A propo zdzierania. Mam zalecenie (ustne do badania KTG) Nie mam skierowania i kazali mipłacić nawet w poradniach NFZ 30-40 zł. Boniby skierowanie potrzebne. W jednym miejscu tynlko na NFZ się pani zadeklarowała mi zrobić. Prowadzę ciążę prywatnie i już mam dość tych wydatków:crazy:

Do góry